2020. szeptember 5.

Gőzfelhős kirándulás Szolnokra

Szervező: MÁV Nosztalgia Kft.
Nosztalgiautazás Szolnokra, látogatással a RepTár repülőmúzeumban és a Szolnoki Járműjavítóban

Nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a Tisza fővárosába, Szolnokra. A gőzmozdony vontatta szerelvényben a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak az utasok és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

A program részeként a különvonat utasai betekinthetnek a Szolnoki Járműjavító mindennapjaiba, valamint felfedezhetik Szolnok megújult, és új helyre költözött repülőmúzeumát, a Reptárt. A múzeum a kiállított légi járműveken kívül a neki otthont adó, több mint 170 éves, felújított szolnoki Indóház miatt is páratlan élményt jelent. A vonat Szolnok állomásra érkezést követően egészen a RepTár kapujáig gördül. A nosztalgia vonat vendégei a vonaton kapott karszalag bemutatásával, díjmentesen léphetnek be a múzeumba.

A MÁV Nosztalgia szerelvénye nyitva áll a RepTár vendégei számára, ezért kérjük, hogy azon ne hagyják fent csomagjaikat. A szerelvény a nap folyamán átáll a Járműjavító területére (utasok nélkül), ahol szintén meg lehet azt tekinteni.

Visszainduláskor a RepTárnál és Szolnok állomáson is biztosítják a szervezők a visszaszállás lehetőségét az utasoknak.

Az egyes helyszínek között helyi buszjáratokat közlekedtet a város, erről bővebb információt az utazás napján tudunk majd nyújtani.

Szervező: MÁV Nosztalgia Kft.


Menetrend (tervezet)

Gőzfelhős kirándulás Szolnokra - mavrailtours.hu