2021. szeptember 19.

Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre

Az időutazás márpedig lehetséges!

 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni.
 Klasszikus gőzfelhős nosztalgia utazás Szeged-Budapest útvonalon, különvonattal - CSAK EGYIRÁNYÚ UTAZÁS!

Idén a már jól ismert balatoni vonalak mellett új helyszíneken is utazhat múltidéző vonatokkal, ahol korabeli mozdonyok, az eredeti állapot szerint felújított járművek vagy éppen az Utasellátó adott korszakra jellemző finomságai várják.

Újdonságként idén a szeptember 18-19-i hétvégén a Szeged – Békéscsaba vonalon is szervez a MÁV-Start retró hétvégét. A vonal valamennyi személyvonatát klasszikus, a mindennapokban ritkán látott mozdonytípusok fogják továbbítani, a szerelvény pedig korabeli, hozzá illő kocsikból áll majd.
Az eseményhez kapcsolódóan Budapest és Békéscsaba között a retró InterCity szerelvény is forgalomba áll.

Ennek az Alföldi retró eseménynek az apropóján indítja el a MÁV Rail Tours Kft-is nosztalgia gőzösét ezen a hétvégén Szegedről Budapestre.

Szeptember 19-én a hét muzeális kocsiból álló szerelvényben négy párnás (fülkés illetve termes), két fapados személyszállító kocsi lesz foglalható, közlekedni fog benn egy étkezőkocsi is, a szerelvényt pedig egy igazi óriás, egy 424-es gőzös vontatja.

A MÁV-START kapcsolódó utazásairól ide kattintva tájékozódhat.


Utunkat kora délután a szegedi pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.

A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, kollégánk pedig bemutatja az utazással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.

Kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat.

Az utazás teljes ideje alatt az étkezőkocsi a vendégek rendelkezésére áll, ahol kávét, alkoholos és alkoholmentes italokat, ropit, csokoládét lehet vásárolni.
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.
  
   
 
 
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

CSAK EGYIRÁNYÚ JEGYÁRAK!


 Részvételi díjak
 Szeged - Budapest
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
11.490 Ft/fő10.490 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
10.490 Ft/fő9.490 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
8.490 Ft/fő7.490 Ft/fő
 Szeged - Kecskemét
 Felnőtt Gyermek
 1. osztály (párnás) 6.490 Ft/fő
 5.490 Ft/fő
 2. osztály (párnás)5.490 Ft/fő
 4.490 Ft/fő
 3. osztály (fapados) 3.490 Ft/fő
 2.490 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend

Szeged-Budapest-Nyugati pu.
13:10 - indulás Szegedről
14:35 - indulás Kiskunfélegyházáról
16:11 - indulás Kecskemétről
17:00 - indulás Ceglédről
17:44 - indulás Pilisről
18:20 - indulás Vecsésről
18:52 - érkezés Budapest-Nyugati pu.
Egyirányú utazás!
Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre - mavrailtours.hu