2023. március 11.

Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre

 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni program.Ezen a napon tartják a Hatvan - Szolnok vasútvonal 150 éves évfordulójára szervezett ünnepségeket.
Szerelvényünk a hatvani megállót követően tovább indul Jászberény-Szolnok útvonalon, majd a nap végén Szolnok - Cegléd - Kőbánya-Kispest - Zugló útvonalon érkezik vissza Budapest-Nyugati pályaudvarra.

(nagyításhoz kattintson a képre)

Utazzon velünk Budapestről Hatvanba, majd a Hatvan-Szolnok szakaszon és Szolnokról Budapestre is hazafelé a nap végén az ünnepségsorozathoz kapcsolódó utazásokon, külön részvételi jegyekkel.
A menetjegyet minden szakaszra külön kell megvásárolni!

Azon utasainkat akik mindhárom vasúti szakaszra megvásárolják részvételi jegyüket + 2 extra törzsutas pecséttel ajándékozzuk meg. Bővebb információ a részvételi díjak fül alatt olvasható.

Szolnoki ünnepi program:

Szolnok vasútállomás:
  • 10:00 – 17:00 – „150 éves a Hatvan – Szolnok vasútvonal” jubileum alkalmából Szolnokon a Jubileum téren díjmentesen látogatható állandó kiállítások:
Szolnoki Vasúti Almárium Látogató Központ (Vasútállomás emeleti korábbi Utasellátó éttermében)
"Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" – Vasúti polgári védelmi kiállítás (VOKE Csomóponti Művelődési Központ mellett a BGA bunkerben)
VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub kiállítása (VOKE Csomóponti Művelődési Központban)
  • 13:47 – MÁV Rail Tours ünnepi nosztalgia különvonat köszöntése a szolnoki vasútállomás 1. vágányánál (a kiállított 424  „Bivaly” gőzmozdonynál)
MH Légierő Zenekar Szolnok és  a MÁV Férfikórus Szolnok ünnepi műsorával
  • 14:00 – Hatvan – Szolnok vasútvonal 150 éves fennállása előtt tisztelgő ünnepség a kiállított 424  „Bivaly” gőzmozdonynál
               Ünnepi beszédet mond:
               Szalay Ferenc polgármester
               Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő
               Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója
               MH Légierő Zenekar Szolnok és  a MÁV Férfikórus Szolnok ünnepi műsora
  • 14:30 – Jubileumi emléktábla koszorúzása a Czigler irodaház 1. vágány felöli falán
  • 16:30 – Vendégek felszállása a különvonatra (kizárólag előre megváltott nosztalgia jeggyel)
  • 16:42 – Ünnepi különvonat indulása Budapest-Nyugatiba

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.


  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást.  Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

A részvételi díjak kizárólag Szolnok - Budapest szakaszra érvényesek!

 Részvételi díjak
 Felnőtt
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
6.990 Ft/fő5.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
5.990 Ft/fő4.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
4.990 Ft/fő3.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.

Vásárolja meg ezen a napon közlekedő, mindhárom utazásunkra a részvételi jegyét és mi megajándékozzuk az utazásokra szóló pecséteken kívül + 2 extra törzsutas pecséttel, így akár már a következő utazására kedvezményesen veheti meg a részvételi jegyét. A pecsétekhez szüksége Rail Club passportot megvásárolhatja a vonat közlekedésének ideje alatt. 

Menetrend

Szolnok - Cegléd - Budapest (100a vasútvonal)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Szolnok
16:42
 Cegléd17:1117:16
 Kőbánya-Kispest18:2718:30
 Zugló mh.
18:3818:40
 Budapest-Nyugati18:47

Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre - mavrailtours.hu