2022. július 14.

Varázslatos Bled

A második édenkert
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

 Időpont: 2022. július 14-18.
 Típus
 Többnapos utazás. 5 nap / 4 éjszaka (utazási csomag)
 Utazás MRT Expressz Élményvonattal.
 Szállás Bledben, 4 csillagos szállodában.
 Ellátás Szállodában: svédasztalos reggeli, fakultatívan választható svédasztalos vacsora.
 Vonaton: választott kocsiosztály szerint.
 Idegenvezetés A csoporttal magyar idegenvezetők utaznak.
 Vízum Nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.
 Minimum létszám
 40 fő
 Nehézségi szint
 Jól járható kiépített túra utakon, túraösvényeken kirándulunk, normál erőnléttel könnyen teljesíthető, bár van, ahol lépcsőzni kell. Túracipő, kis hátizsák, túraruházat, napszemüveg, sapka, kendő az erős napsütés miatt ajánlott.
A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Aki egyszer eljut ide, azonnal megérti, miért özönlenek ide a látogatók a világ minden pontjáról. Zöldellő erdők, havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget és megannyi varázslatos élmény várja az ide látogatókat.

A vonat hangulatos étkezőkocsival közlekedik, meleg ételekkel és széles italválasztékkal. A bárkocsiban alkoholos- és üdítőitalok, kávé, tea valamint sós/édes rágcsálni valók vásárolhatók.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Tervezett program

1. nap - 2022. július 14., csütörtök
A reggeli órákban indulás különvonattal Budapest-Kelenföld állomásról Szlovéniába, Bledbe. További felszállási lehetőségek: Tatabánya, Komárom, Győr. Utazás az UNESCO világörökség részét képező Semmering-hágón át. A vonat egyesítve közlekedik az Isonzó Expressz történelmi különvonattal. A vonatról Jesenice állomáson szállunk le, ahonnan különbuszokkal utazunk a szállodáig.
Szállás: Bled központjában.

2. nap - 2022. július 15., péntek
Reggeli a szállodában. Séta a festői Bledi-tó partján. Evezős hajókkal utazás Szlovénia egyetlen szigetére, ahol a hajdani kolostorhoz vezető 99 gránitlépcső megmászása után megtekintjük a Szűz Mária kegytemplomot és megkongatjuk annak csodatévő kívánságharangját. A tó fölé 130 méterre magasodó sziklabércen fantasztikus kilátás vár az ezeréves vár teraszairól, ahol a helyi múzeum gyűjteménye mellett élő műhelyeket (kovács, könyvnyomtató) is bejárhatunk.
Délután kirándulás a sziklameredélyek között kanyargó Vintgár szurdokhoz. A mindig hűs és smaragd színű Radovna-folyó másfél kilométer hosszú útját követve fahidakon és gyalogösvényen jutunk el a kanyont dübörögve elhagyó Sum-vízeséshez.
Szállás: Bled központjában.


3. nap - 2022. július 16., szombat
Reggeli a szállodában. Egész napos program keretében utazás a Júliai-Alpok között, a bohinji tóvidékhez, melynek fjordja akár Norvégiát is idézheti. A Vogel 1.535 méteres magaslatára nagykabinos felvonóval érkezünk, ahonnan akár még Szlovénia legmagasabb hegycsúcsa, a 2.864 méter magas Triglav is látható. A kötélpálya közelében lerójuk tiszteletünket a 15. hegyi dandár első világháborús katonatemetőjének kápolnájánál és magyar sírkeresztjeinél. A Bohinji-tó csücskében nyíló  Száva-vízeséshez fellépcsőzve, a fedett kilátóhelyről nézhetjük a magasból lezúduló, tajtékzó áradatot. A Bohinji-tó partján megismerkedünk a híres kőhíddal, az Aranyszarvú Zerge történetével, a négy bátor hegymászóval és a magyar vonatkozást is rejtő Keresztelő Szent János templommal.
Szabadidő, kirándulási lehetőségek az ország legnagyobb, legmélyebb és sokak szerint legszebb tava körül.
Szállás: Bled központjában.

4.nap - 2022. július 17., vasárnap

Reggeli a szállodában. Egész nap szabadidő.

Késő délutáni órákban utazás autóbusszal a Predjamai Várhoz. A Guiness Írekordok könyvébe is bejegyzett, több mint 800 éves várat mint a világ legnagyobb lovagvárát tartják számon. Látogatás a várban és a kapcsolódó barlangrendszerben. Vacsora, majd exkluzív esti látogatás a Postojnai cseppkőbarlangban.
Szállás: Bled központjában.

5. nap - 2022. július 18., hétfő
Reggeli a szállodában. Transzfer a pályaudvarra, hazautazás a délelőtti órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban. Leszállási lehetőségek: Győr, Komárom, Tatabánya, Budapest-Kelenföld.
A második, harmadik és negyedik napi programok sorrendje és napja változhat.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, strandok és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek.

 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
 
 
  


  
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált odaúti reggelit és ebédet, a visszaúti ebédet továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

A választható menüsorok ide kattintva érhetőek el.


 

A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív vacsora és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

A választható menüsorok ide kattintva érhetőek el.

Residence osztályra csak kétfős foglalásokat tudunk felvenni.
 

  ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsija az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.

 
   
    BÁRKOCSI

 Egyedi, texturált falak, minőségi szövetek, kényelmes kanapék és réz asztalok kombinációja teszi a bárkocsit a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.

  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

Részvételi díjak
 Utazás Standard osztályon,
 szállás egyágyas szobában
343.990 Ft / fő
 Utazás Standard osztályon,
 szállás kétágyas szobában

259.990 Ft / fő
 Utazás Standard osztályon,
 szállás háromágyas szobában
 249.990 Ft / fő
 Felárak
 Szállodai félpanziós felár (4 vacsora)
26.990 Ft / fő
 Panorama osztályon utazás felára
 29.990 Ft / fő
 Panorama MAX osztályon utazás felára **
37.990 Ft / fő
 Residence osztályon utazás felára
68.990 Ft / fő
 Egyéb szolgáltatások
 EUB Utasbiztosítási csomag (BBP + Storno)
 4.250 Ft / fő

A szállásfoglalás során igény esetén társítást vállalunk.
Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Panorama MAX osztályú foglalások:
  • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
  • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
Letölthető dokumentumok:
A részvételi díj tartalmazza: utazás különvonattal 2. osztályon, 4 éjszakai szállás négycsillagos szállodában reggelivel, szükséges transzferek, a leírásban szereplő programok a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetés, kiadványok a vonaton, kötelezően fizetendő üdülőhelyi díj.

A részvételi díj NEM tartalmazza: személyes jellegű kiadások, esetleges fakultatív programok, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések, biztosítási csomag (EUB), Panorama MAX és Residence osztályok felára, félpanzió felára, italok az étkezések közben.

Foglaláskor a részvételi díj 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeg kifizetése legkésőbb indulás előtt 30 nappal esedékes. Minimum létszám 40 fő. Árainkat 375 Ft/€ árfolyamig tartjuk.

Kedvezmények: A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag: legkésőbb az utazás előtt két héttel köthető meg.

Ezzel az utazással 4 pecsét gyűjthető.

Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.
Menetrend (tervezet)

Budapest - Bled (2022.07.14.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Kelenföld
06:00
 Tatabánya06:37
06:38
 Komárom06:56
06:57
 Győr07:27
07:28
 Jesenice
15:10

Bled - Budapest (2022.07.18.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Jesenice

12:45
 Győr20:30
20:31
 Komárom20:49
20:50
 Tatabánya21:21
21:22
 Budapest-Kelenföld
21:59

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2022. február 12.
Semmering Expressz
2022. július 30.
Varázslatos Bled - mavrailtours.hu