2022. július 14.

Isonzó Expressz

Történelmi emlékvonat
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

 Időpont: 2022. július 14-18.
 Típus
 Többnapos utazás. 5 nap / 4 éjszaka (utazási csomag)
 Utazás MRT Expressz Élményvonattal.
 Szállás Nova Goricában, választás szerint 3 csillagos vagy 4 csillagos szállodában
 Ellátás Szállodában: svédasztalos reggeli, fakultatívan választható svédasztalos vacsora.
 Vonaton: választott kocsiosztály szerint.
 Idegenvezetés A csoporttal magyar idegenvezetők és a helyszínt jól ismerő történészek utaznak
 Vízum Nem szükséges. Az utazáson érvényes személyi igazolvány vagy útlevél birtokában lehet részt venni.
 Minimum létszám
 300 fő
 Nehézségi szint
 Jól járható kiépített túra utakon, túraösvényeken kirándulunk, normál erőnléttel könnyen teljesíthető, bár van, ahol lépcsőzni kell. Túracipő, kis hátizsák, túraruházat, napszemüveg, sapka, kendő az erős napsütés miatt ajánlott.


Az Isonzó Expressz történelmi különvonat 2022-ben ismét útnak indul. Az ötnapos program megszervezésében az Indóház, a Nagy Háború Kutatásért Közhasznú Alapítvány és a Budakeszi Kultúra Alapítvány közreműködik.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Tervezett program

A meglátogatott helyszíneken értő hadtörténészek előadásai révén ismerhetik meg az utasok a hadiesemények részleteit.


1. nap - 2022. július 14., csütörtök
A reggeli órákban indulás különvonattal Budapest-Kelenföld állomásról Szlovéniába, Nova Goricába. További felszállási lehetőségek: Tatabánya, Komárom, Győr. Utazás az UNESCO világörökség részét képező Semmering-hágón át. Az utazás során előadások, beszélgetések az előadó kocsikban, a vonaton berendezett kiállítás megtekintése. Érkezés Nova Goricába a késő délutáni órákban, ahol a vonatot ünnepélyesen fogadják a vasútállomás előtti Európa téren. Rövid köszöntés, majd transzfer a választott szálláshelyre. Szállás: Nova Goricában
2. nap - 2022. július 15., péntek
Reggeli után indulás autóbuszokkal a Piave partjára, ahol talán az utazás legizgalmasabb programja vár a résztvevőkre. A Nervesa della Batagliában található Jonathan-gyűjteményben a Wright fivérek első repülőszerkezetétől napjainkig találunk eredeti vagy a korabeli minták alapján épített replika repülőgépeket, amelyekkel az alapítvány lelkes munkatársai rendszeresen repülnek is. Az 1918-as harcok kellős közepén található mai repülőtéren is meghallgatnak vendégeink egy előadást a piavei harcokban is részt vett magyar repülőászokról. Az Isonzó Expressz utasai szakmai vezetéssel egy eredeti első világháborús hangárt és több, a Nagy Háború idején használt gépet is láthatnak, s egy korabeli gépekkel bemutatott légi bemutatónak is a részesei lehetnek. A Montello tövében található repülőtér után a magaslaton a háború idején szétlőtt Szent Euszták kolostor romjait is felkeresik az utasok, ahol szintén történészek előadásait hallgathatják meg a környéken 1918-ban folyt földi és légi harcokról. Szállás: Nova Goricában.
3. nap - 2022. július 16., szombat
Reggeli után indulás a Monte Sabotino hegyre, az egykori görzi hídfő északi védőbástyájának számító 609 méteres magaslatra. Az utasok a helyreállított lövészárkok, kavernák, alagutak és barakkok megtekintésén túl megcsodálhatják az Isonzó-völgy varázslatos panorámáját is. Továbbutazás Kobaridba (Caporetto), ahol felkeressük a híres első világháborús múzeumot. Ebédidő Kobaridban, majd továbbutazás a Kolovrat-hegyre, látogatás az I. világháborús szabadtéri emlékhelyen, ahonnan páratlan panoráma nyílik az Isonzó völgyre. A több mint ezer méter magas gerincet elhagyva rövid megálló az Isonzó folyó partján, majd utazás vissza a késő délutáni órákban Nova Goricába. Szállás: Nova Goricában.
4.nap - 2022. július 17., vasárnap
Reggeli, egész nap szabadidő illetve fakultatív programok:

A.) Egész napos kirándulás a doberdói fennsíkra: Ár hamarosan.

(min.25 fő)
Első utunk a cerjei emlékműhöz vezet (kilátó és múzeum), ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az egész vidékre, az egykori harcok színhelyeire. A kilátót elhagyva rövidesen elérjük a Doberdó-fennsíkot: San Martino del Carsóban múzeumlátogatás, majd a nagyváradi 4-es honvédek emlékgúlájának megtekintése. A Monte San Michele magaslatán gyalogos séta az egykori magyar kavernák, lövészárkok, alagutak, emlékhelyek bemutatásával. Visintiniben a magyar kápolna meglátogatása, tisztelgés a hősök emléke előtt. Redipugliában az olasz katonai temetőt és monumentális hősi emlékművet, majd Foglianóban az osztrák-magyar katonai temetőt keressük fel. Ebédidőben meglátogatjuk Gradisca bájos olasz városkát is, ahol lehetőség nyílik egy igazi olasz kávé, vagy fagylalt kóstolására is.

Amennyiben az utazás napján érvényben lévő COVID előírások alapján a fakultatív programokon való részvétel esetlegesen plusz/a helyszínen intézendő PCR ill. antigén teszthez kötött, annak költsége az utazót terheli. Irodánk a tesztelés/mintavétel megszervezésében nyújt segítséget a helyszínen.


B.) Egésznapos tengerparti pihenés: Ár hamarosan.
(min.25 fő)
Utazás autóbusszal Portorozsba. Pihenés, fürdőzés, szabadidő a szlovén tengerpart egyik legkedveltebb, kitűnő klímával rendelkező üdülőhelyén. Gyönyörűen parkosított övezet, modern strandok, éttermek, kávézók, sportolási és szórakozási lehetőségek várják az ide látogató turistákat.
C) Borkóstolás ebéddel, félnapos program: Ár hamarosan.
(min. 16 fő)

Autóbuszos kirándulás a környező hangulatos borvidéken (Smartno, Dobrovo). Bár nemzetközileg még kevésbé ismert a világ egyik legfinomabb boraival büszkélkedhet Szlovénia. Látogatás az olasz határvidéken található Goriska Brda legnagyobb borászatában. A környéket nemes egyszerűséggel kis Toscánának hívják a helyiek, és nem túloznak! Több fajta bort kóstolhatunk a helyi borászbemutató alatt, majd többfogásos ebédet fogyasztunk el egy helyi étteremben
5. nap - 2022. július 18., hétfő
Korai reggeli, majd transzfer  a Nova Gorica melletti Monte Santo helyre, a nemrég felavatott emlékműhöz. Az első világháborús Doberdó-Isonzó arcvonal magyar szempontból kiemelt jelentőséggel bír az iszonyatos vérveszteség okán. Ezért volt indokolt a magyar és szlovén összefogással több éve elhatározott és 2020-ra felépített monumentális emlékmű Nova Gorica település közelében, a Monte Santóra vezető út egyik kiemelkedő pontján. A tiszteletadás után transzfer az állomásra, indulás haza Magyarországra, érkezés Budapestre az esti órákban. Leszállási lehetőségek: Győr, Komárom, Tatabánya, Budapest-Kelenföld.
A második, harmadik és negyedik napi programok sorrendje és napja változhat.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, strandok és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek.

   

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicio
nált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.

  

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
   
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált odaúti reggelit és ebédet, a visszaúti ebédet és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

A választható menüsorok ide kattintva érhetőek el.

 

A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív vacsora és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.


Residence osztályra csak kétfős foglalásokat tudunk felvenni.
 


  ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsija az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.

 
   
    BÁRKOCSI

 Egyedi, texturált falak, minőségi szövetek, kényelmes kanapék és réz asztalok kombinációja teszi a bárkocsit a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.

  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Három csillagos szállodában
(Lipa, Sabotin)
 Négy csillagos szállodában
(Park) 

 Négy csillagos szállodában
(Perla)
 Utazás Standard osztályon,
 szállás egyágyas szobában
194.990 Ft / fő
 252.990 / fő (átmenetileg nem foglalható)
291.990 Ft
 Utazás Standard osztályon,
 szállás kétágyas szobában

179.990 Ft / fő
 219.990 Ft / fő (átmenetileg nem foglalható)242.990 Ft
 Utazás Standard osztályon,
 szállás háromágyas szobában
 166.990 Ft / fő
- - -
- - -
 Utazás Standard osztályon
 szállás négyágyas szobában
 166.990 Ft / fő - - -
 - - -
 Felárak
 Szállodai félpanziós felár (4 vacsora)
22.990 Ft / fő
28.990 Ft / fő
 28.990 Ft / fő
 Panorama osztályon utazás felára
29.990 Ft / fő
 Panorama MAX osztályon utazás felára **
37.990 Ft / fő
 Residence osztályon utazás felára
68.990 Ft / fő
 Fakultatív programok
 A) Egész napos Doberdó-fennsík
6.990 Ft / fő
 B) Egész napos tengerparti pihenés
 11.990 Ft / fő
 C) Borkóstolás ebéddel, félnapos program
 25.990 Ft / fő
 Egyéb szolgáltatások
 EUB Utasbiztosítási csomag (BBP + Storno)
 4.250 Ft / fő

A szállásfoglalás során igény esetén társítást vállalunk.
Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Panorama MAX osztályú foglalások:
  • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
  • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
Letölthető dokumentumok:
A részvételi díj tartalmazza: utazás különvonattal 2. osztályon, 4 éjszakai szállás, választás szerinti három- illetve négycsillagos szállodában reggelivel, szükséges transzferek, a leírásban szereplő programok a szükséges belépőkkel, magyar idegenvezetés, szakmai-hadtörténeti vezetés, előadások, kiadványok a vonaton, kötelezően fizetendő üdülőhelyi díj.

A részvételi díj NEM tartalmazza: személyes jellegű kiadások, esetleges fakultatív programok, a fenti leírásban nem szereplő egyéb étkezések, biztosítási csomag (EUB), Panorama MAX és Residence osztályok felára, félpanzió felára.

Foglaláskor a részvételi díj 40%-a fizetendő, a fennmaradó összeg kifizetése legkésőbb indulás előtt 30 nappal esedékes. Minimum létszám 300 fő. Árainkat 375 Ft/€ árfolyamig tartjuk.

Kedvezmények: A különvonaton vasutas-, nyugdíjas-, gyermek-, diák- és egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.

Fakultatív útlemondási biztosítás + BBP biztosítási csomag: legkésőbb az utazás előtt két héttel köthető meg.

Ezzel az utazással 4 pecsét gyűjthető.

Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.
Menetrend (tervezet)

Budapest - Nova Gorica (2022.07.14.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Kelenföld
06:00
 Tatabánya06:37
06:38
 Komárom06:56
06:57
 Győr07:27
07:28
 Nova Gorica
17:50

Nova Gorica - Budapest (2022.07.18.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Nova Gorica

10:45
 Győr20:30
20:31
 Komárom20:49
20:50
 Tatabánya21:21
21:22
 Budapest-Kelenföld
21:59

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2022. február 12.
Semmering Expressz
2022. július 30.
Varázslatos Bled
2022. július 14.
Isonzó Expressz - mavrailtours.hu