2021. december 5.

Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLELŐTT

December 5. délelőtt - JEGYÉRTÉKESÍTÉS LEZÁRVA!
A jegyértékesítés 2021. november 5-én 10:00 órakor indul.

Exkluzív Gőzfelhős Mikulás Különvonat indul a Nyugati Pályaudvarról december 5-én a Vasúttörténeti Parkba.

Idén, Mikulás ünnepe és a Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró Fesztiválja alkalmából december 5-én délelőtt és délután is útjára indítjuk az év legcsaládibb téli szerelvényét, a Gőzfelhős Mikulás Különvonatot, hogy igazán egyedi hangulatú vasúti kocsikkal utazzanak a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba.

A gőzössel felejthetetlen és unikális utazásban lesz része minden gyermeknek és felnőttnek, sőt a parkba érkezve egy igazi családi program várja a vendégeket, amely különleges hangulatával biztosan hozzájárul az adventi időszak meghittségéhez és az ünnepi hangulathoz. A Vasúttörténeti Parkban a Mikulás és manói várják az utasokat sok színes programmal az egész nap tartó Téli Szezonzáró Fesztiválon. Akik jegyet váltanak a Gőzfelhős Mikulás Különvonatra, részt vehetnek a Vasúttörténeti Park ünnepi eseményén, korlátlanul és ingyenesen utazhatnak a Kerti vasúton is, amelyen zakatolva megcsodálhatják a téli ruhába öltözött múzeumparkot, valamint a gyermekek ajándékcsomagot kapnak magától a Mikulástól!

A Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró Fesztiváljáról bővebb információ: www.vasuttortenetipark.hu

Kérjük az aktuális járványügyi intézkedések szigorú betartását!
A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!


HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmadosztályú kocsik:
Caü, Cmn,
  
   
   
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másodosztályú szakasszal rendelkező kocsik:
ABa, ABaü, ABak, WR252
   
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú szakasszal rendelkező kocsik:
ABa, ABaü, ABak
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 1. osztály (párnás)
8.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
8.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
7.990 Ft/fő

A felnőttek és gyermekek számára is azonos részvételi díj tartalmazza a Téli Szezonzáró Fesztiválra szóló belépőjegyet, a programokat, a Gőzfelhős Mikulás Különvonaton történő oda-vissza utazást és ingyenes, korlátlan utazást a Kerti vasúton. Minden 14 éven aluli gyermek továbbá egy Mikulás csomagban is részesül, melyet a Vasúttörténeti Parkban kaphatnak meg a Mikulástól.

Ez az utazás nem vesz részt a MRT Rail Club programban.


Menetrend

Budapest-Nyugati - Vasúttörténeti Park
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati 09:55
 Vasúttörténeti Park
10:13

Vasúttörténeti Park - Budapest-Nyugati
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Vasúttörténeti Park
 13:03
 Budapest-Nyugati13:26

Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Advent Expressz
2021. december 18.
2022
« előző év következő év »
Február
12. Semmering Expressz 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Április
09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Gőzfelhős kirándulás Gödöllőre 17. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 23. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Május
07. BCmottal a tapolcai Ikarus találkozóra 07. BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között 14. Mezőföldi Keringő 21. Semmering Expressz 28. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 28. Gyermeknapi különvonat SZ0955 -MEGTELT- 28. Gyermeknapi különvonat SZ1103 28. Gyermeknapi különvonat SZ1155 28. Gyermeknapi különvonat SZ1303 28. Gyermeknapi különvonat SZ1355 28. Gyermeknapi különvonat SZ1503 29. Gőzfelhős kirándulás Tatára 29. Gyermeknapi különvonat V0955 29. Gyermeknapi különvonat V1103 29. Gyermeknapi különvonat V1155 29. Gőzfelhős pendli Tata és Komárom között 29. Gyermeknapi különvonat V1303 29. Gyermeknapi különvonat V1355 29. Gyermeknapi különvonat V1503
Június
04. Borsod-expressz 04. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 09. Vacsora a HÉV-en 11. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 18. Szentivánéji Álom Expressz 25. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar
Július
23. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 30. Semmering Expressz
Augusztus
07. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Szeptember
03. 175 éves a Pest-Szolnok vasútvonal 10. Cicege Expressz 10. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 24. Semmering Expressz 24. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
10. Csillagtúra 22 17. Advent Expressz Graz
Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLELŐTT - mavrailtours.hu