2021. július 17.

Nohabos Csillagtúra Budapesten

175 éves a magyar vasút
2021. július 17-én és július 18-án bővített programmal várja Vasúttörténeti Park vendégeit a magyar vasúti 175 éves fennállása alkalmából. Ezen a hétvégénén a Parkban az állandó kiállításon túl számos magyar és külföldi vendég jármű is bemutatásra kerül. Az esemény kiegészítő programjaként Nohab vontatású különvonatot szervez a MÁV Rail Tours.

Nohabos Csillagtúra Budapesten 2021.07.17. (szombat)

Barangolja be velünk Budapest vasútvonalait egy nem mindennapi utazás keretében! A sötétzöld retró Bhv kocsikból, és a WR 252 kocsiból álló szerelvény mindkét végén egy-egy Nohab dízelmozdonnyal indulunk útnak a Magyar Vasúttörténeti Parkból. A hozzávetőlegesen 4 órás utazás során rövid, ám annál izgalmasabb szakaszokon haladva járjuk körbe a főváros vasútvonalait. Egy irányváltásokkal teli, nem száguldozós, barátságos programra invitáljuk Önöket!

A Csillagtúra az alábbi útvonalat járja be:

Magyar Vasúttörténeti Park - Rákosrendező - Városligeti elágazás - Kőbánya-Kispest (irányváltás) - Déli összekötő vasúti híd- Budapest-Kelenföld (irányváltás) - Déli összekötő vasúti híd - Rákos (irányváltás) - Körvasút - Északi összekötő vasúti híd - Óbuda (irányváltás) - Északi összekötő vasúti híd - Rákosrendező (irányváltás) - Magyar Vasúttörténeti Park.

A vonatra szóló részvételi jegy az utazás napján (2021.07.17) a Vasúttörténeti Parkba való egyszeri belépésre is jogosít. A jegyet a Vasúttörténeti Park erre kijelölt pénztárában bemutatva egy karszalagot kapnak, ezt bemutatva szállhatnak fel vendégeink a különvonatra. Az utazás időtartama kb. négy óra, így visszaérkezés követően még lehetőség nyílik a Vasúttörténeti Park megtekintésére.

A vonat tervezett összeállítása:

Nagyobb felbontásért kattintson a képre!

Felszállási lehetőség 9:00-tól a Vasúttörténeti Park 2. vágányánál. A felszállásra jogosító karszalagot a Vasúttörténeti Park erre a célra kijelölt pénztárában vehetik át vendégeink.


Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 Bhv, BDdf
6.590 Ft/fő
5.590Ft/fő
 WR252
6.590 Ft/fő5.590Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. 


175 éves a magyar vasút
Tematikus hétvége Járműparádéval a Vasúttörténeti Parkban


A 2021. július 17-18-i hétvége ismét a vonatok szerelmeseinek kedvez, hiszen kerek történelmi évforduló ünneplésére kerül sor a hónap harmadik hétvégéjén. A magyar vasút 175 éves fennállását a Vasúttörténeti Parkban ünnepelheti meg minden érdeklődő számos érdekes és egyedülálló látnivalóval. Találó elnevezés a programra a Járműparádé, hiszen a Park az állandó kiállításon kívül számos magyar és külföldi vendég jármű-különlegességet is felvonultat majd, amivel egyben izgalmas időutazást is tehetünk a hazai és európai vasút múltjától a jövőjéig.

Többek között a Tram-train is megtekinthető lesz mindkét nap a 15-ös vágányon, valamint hét NOHAB mozdony és a Volánbusz egy faros Ikarus busza is csatasorba áll a vasúti járműbemutató során. A jármű-különlegességeket a hétvége mindkét napján két alkalommal, 11 és 14 órakor is megtekinthetik a látogatók. A járműparádé mellett igazi gasztronómiai élménnyel is várják a szervezők az érdeklődőket a MÁV Rail Tours, illetve a MÁV-Start közreműködésében, hiszen a helyszínen a vendégek akár két étkezőkocsi közül is választhatnak, hogy igazán autentikus hangulatban étkezzenek.
A vasút történelme iránt érdeklődőket mindkét nap Vándor Vasúttörténeti Kiállítással várnak az Orient-csarnok aulájában.

Különvonatos utazásban is részt vehet, akinek kedve van, hiszen NOHAB-vontatású szerelvényével a ’NOHABOS Csillagtúra’ névre hallgató utazás is rendelkezésre áll a MÁV Rail Tours szervezésében. 

Családdal, gyermekekkel is érdemes ellátogatni a tematikus hétvégére, hiszen számos izgalmas program várja a kicsiket és a nagyokat is. Farkasházi Réka és a Tintanyúl szórakoztatja a jelenlevőket szombaton 11 órakor, vasárnap ugyanebben az időben pedig az Eszterlánc-mesezenekar ad koncertet. A gyerekek egész hétvégén élvezhetik a vízi dodzsem izgalmait, hasonló szórakozásra nyújt lehetőséget az ugrálóvár, vagy a KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályája, ahol az egészen kicsik is elsajátíthatják a biztonságos biciklizés fortélyait. A csillámtetoválás és az arcfestés mókás programjai mellett vasárnap akár a tricikliparkban is kipróbálhatják magukat.
Szombaton 10 és 16 óra között lehetőség lesz véradásra is minden jegyvásárló látogatónak, valamint mindkét nap megtekinthetik az elsősegélynyújtó bemutatókat is.

A járműparádén a MÁV-Volán-csoport állásbörzét tart az Orient csarnokban, ahol azokat az érdeklődőket várják, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak a vasútra vagy a busztársaságra. A megújult standnál a humán szervezetek munkatársai tájékoztatást adnak a vállalatcsoport álláslehetőségeiről, a szakmai terület kollégái pedig részletes információt adnak a szakterületükről, feladataikról. A standdal szemben a Keleti makettnél pályaorientációs játékokkal várják a legkisebbeket. A helyszínen felállított GreenBox segítségével vasúti témájú élményfotókat készítenek a látogatókról. Az autóbusz- és mozdonyszimulátor egyedülálló interaktív élményt nyújt az érdeklődőknek.

Szombaton a Közlekedési Múzeum standját is megtekinthetik az érdeklődők.

A programokat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között látogathatják az érdeklődők a Vasúttörténeti Park szabadtéri helyszínein és az Orient-csarnokban.

Szeretettel várunk mindenkit tematikus hétvégénken a MÁV Zrt., a MÁV Rail Tours Kft. és a Vasúttörténeti Park szervezésében!

A tematikus hétvége további közreműködői és kiállítói:
 • MÁV-START Zrt,
 • Volánbusz Zrt.,
 • MÁV-HÉV Zrt.,
 • MÁV PMLI,
 • Közlekedési Múzeum,
 • METRANS csoport,
 • MMV Magyar Magánvasút Zrt.,
 • Rail Cargo Hungaria Zrt,
 • DB Cargo Hungária Kft.,
 • Nohab-GM Alapítvány,
 • Komplex Rail Kft,
 • Steam Story Agency,
 • KPHZD,Spolok Výhrevne Vrútky
A Szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Főszervezők:

  
 
 

Menetrend (tervezet)

CSILLAGTÚRA (TERVEZET)
Felszállási lehetőség 9:00-tól a Vasúttörténeti Park 2. vágányánál.
A felszállásra jogosító karszalagot a Vasúttörténeti Park erre a célra kijelölt pénztárában vehetik át vendégeink.

09:47 - Magyar Vasúttörténeti Park
09:57 - 10:08 - Rákosrendező
10:23 - 10:33 - Kőbánya-Kispest (irányváltás)
11:15 - 11:41 - Budapest-Kelenföld (irányváltás)
12:02 - 12:27 - Rákos (irányváltás)
12:51 - 13:08 - Óbuda (irányváltás)
13:20 - 13:35 - Rákosrendező (irányváltás)
13:45 - Magyar Vasúttörténeti Park

A vonat a Vasúttörténeti Park 2. vágányára érkezik vissza. A részvételi jegy egyben a Vasúttörténeti Parkba történő egyszeri belépésre is jogosít az utazás napján.
A különvonatra csak a Vasúttörténeti Parkban lehet felszállni.
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
175 éves a magyar vasút
2021. július 17.
Semmering Expressz
2021. július 24.
Strandidő Expressz
2021. július 31.
Nohabos Csillagtúra Budapesten - mavrailtours.hu