2021. július 17.

Nohabos Csillagtúra Budapesten

175 éves a magyar vasút
2021. július 17-én és július 18-án bővített programmal várja Vasúttörténeti Park vendégeit a magyar vasúti 175 éves fennállása alkalmából. Ezen a hétvégénén a Parkban az állandó kiállításon túl számos magyar és külföldi vendég jármű is bemutatásra kerül. Az esemény kiegészítő programjaként Nohab vontatású különvonatot szervez a MÁV Rail Tours.

Nohabos Csillagtúra Budapesten 2021.07.17. (szombat)

Barangolja be velünk Budapest vasútvonalait egy nem mindennapi utazás keretében! A sötétzöld retró Bhv kocsikból, és a WR 252 kocsiból álló szerelvény mindkét végén egy-egy Nohab dízelmozdonnyal indulunk útnak a Magyar Vasúttörténeti Parkból. A hozzávetőlegesen 4 órás utazás során rövid, ám annál izgalmasabb szakaszokon haladva járjuk körbe a főváros vasútvonalait. Egy irányváltásokkal teli, nem száguldozós, barátságos programra invitáljuk Önöket!

A Csillagtúra az alábbi útvonalat járja be:

Magyar Vasúttörténeti Park - Rákosrendező - Városligeti elágazás - Kőbánya-Kispest (irányváltás) - Déli összekötő vasúti híd- Budapest-Kelenföld (irányváltás) - Déli összekötő vasúti híd - Rákos (irányváltás) - Körvasút - Északi összekötő vasúti híd - Óbuda (irányváltás) - Északi összekötő vasúti híd - Rákosrendező (irányváltás) - Magyar Vasúttörténeti Park.

A vonatra szóló részvételi jegy az utazás napján (2021.07.17) a Vasúttörténeti Parkba való egyszeri belépésre is jogosít. A jegyet a Vasúttörténeti Park erre kijelölt pénztárában bemutatva egy karszalagot kapnak, ezt bemutatva szállhatnak fel vendégeink a különvonatra. Az utazás időtartama kb. négy óra, így visszaérkezés követően még lehetőség nyílik a Vasúttörténeti Park megtekintésére.

A vonat tervezett összeállítása:

Nagyobb felbontásért kattintson a képre!

Felszállási lehetőség 9:00-tól a Vasúttörténeti Park 2. vágányánál. A felszállásra jogosító karszalagot a Vasúttörténeti Park erre a célra kijelölt pénztárában vehetik át vendégeink.


Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 Bhv, BDdf
6.590 Ft/fő
5.590Ft/fő
 WR252
6.590 Ft/fő5.590Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. 


175 éves a magyar vasút
Tematikus hétvége Járműparádéval a Vasúttörténeti Parkban


A 2021. július 17-18-i hétvége ismét a vonatok szerelmeseinek kedvez, hiszen kerek történelmi évforduló ünneplésére kerül sor a hónap harmadik hétvégéjén. A magyar vasút 175 éves fennállását a Vasúttörténeti Parkban ünnepelheti meg minden érdeklődő számos érdekes és egyedülálló látnivalóval. Találó elnevezés a programra a Járműparádé, hiszen a Park az állandó kiállításon kívül számos magyar és külföldi vendég jármű-különlegességet is felvonultat majd, amivel egyben izgalmas időutazást is tehetünk a hazai és európai vasút múltjától a jövőjéig.

Többek között a Tram-train is megtekinthető lesz mindkét nap a 15-ös vágányon, valamint hét NOHAB mozdony és a Volánbusz egy faros Ikarus busza is csatasorba áll a vasúti járműbemutató során. A jármű-különlegességeket a hétvége mindkét napján két alkalommal, 11 és 14 órakor is megtekinthetik a látogatók. A járműparádé mellett igazi gasztronómiai élménnyel is várják a szervezők az érdeklődőket a MÁV Rail Tours, illetve a MÁV-Start közreműködésében, hiszen a helyszínen a vendégek akár két étkezőkocsi közül is választhatnak, hogy igazán autentikus hangulatban étkezzenek.
A vasút történelme iránt érdeklődőket mindkét nap Vándor Vasúttörténeti Kiállítással várnak az Orient-csarnok aulájában.

Különvonatos utazásban is részt vehet, akinek kedve van, hiszen NOHAB-vontatású szerelvényével a ’NOHABOS Csillagtúra’ névre hallgató utazás is rendelkezésre áll a MÁV Rail Tours szervezésében. 

Családdal, gyermekekkel is érdemes ellátogatni a tematikus hétvégére, hiszen számos izgalmas program várja a kicsiket és a nagyokat is. Farkasházi Réka és a Tintanyúl szórakoztatja a jelenlevőket szombaton 11 órakor, vasárnap ugyanebben az időben pedig az Eszterlánc-mesezenekar ad koncertet. A gyerekek egész hétvégén élvezhetik a vízi dodzsem izgalmait, hasonló szórakozásra nyújt lehetőséget az ugrálóvár, vagy a KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályája, ahol az egészen kicsik is elsajátíthatják a biztonságos biciklizés fortélyait. A csillámtetoválás és az arcfestés mókás programjai mellett vasárnap akár a tricikliparkban is kipróbálhatják magukat.
Szombaton 10 és 16 óra között lehetőség lesz véradásra is minden jegyvásárló látogatónak, valamint mindkét nap megtekinthetik az elsősegélynyújtó bemutatókat is.

A járműparádén a MÁV-Volán-csoport állásbörzét tart az Orient csarnokban, ahol azokat az érdeklődőket várják, akik szeretnék jobban megismerni a vállalatcsoport tevékenységét, működését, lehetséges jövőbeli munkahelyükként gondolnak a vasútra vagy a busztársaságra. A megújult standnál a humán szervezetek munkatársai tájékoztatást adnak a vállalatcsoport álláslehetőségeiről, a szakmai terület kollégái pedig részletes információt adnak a szakterületükről, feladataikról. A standdal szemben a Keleti makettnél pályaorientációs játékokkal várják a legkisebbeket. A helyszínen felállított GreenBox segítségével vasúti témájú élményfotókat készítenek a látogatókról. Az autóbusz- és mozdonyszimulátor egyedülálló interaktív élményt nyújt az érdeklődőknek.

Szombaton a Közlekedési Múzeum standját is megtekinthetik az érdeklődők.

A programokat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között látogathatják az érdeklődők a Vasúttörténeti Park szabadtéri helyszínein és az Orient-csarnokban.

Szeretettel várunk mindenkit tematikus hétvégénken a MÁV Zrt., a MÁV Rail Tours Kft. és a Vasúttörténeti Park szervezésében!

A tematikus hétvége további közreműködői és kiállítói:
 • MÁV-START Zrt,
 • Volánbusz Zrt.,
 • MÁV-HÉV Zrt.,
 • MÁV PMLI,
 • Közlekedési Múzeum,
 • METRANS csoport,
 • MMV Magyar Magánvasút Zrt.,
 • Rail Cargo Hungaria Zrt,
 • DB Cargo Hungária Kft.,
 • Nohab-GM Alapítvány,
 • Komplex Rail Kft,
 • Steam Story Agency,
 • KPHZD,Spolok Výhrevne Vrútky
A Szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Főszervezők:

  
 
 

Menetrend (tervezet)

CSILLAGTÚRA (TERVEZET)
Felszállási lehetőség 9:00-tól a Vasúttörténeti Park 2. vágányánál.
A felszállásra jogosító karszalagot a Vasúttörténeti Park erre a célra kijelölt pénztárában vehetik át vendégeink.

09:47 - Magyar Vasúttörténeti Park
09:57 - 10:08 - Rákosrendező
10:23 - 10:33 - Kőbánya-Kispest (irányváltás)
11:15 - 11:41 - Budapest-Kelenföld (irányváltás)
12:02 - 12:27 - Rákos (irányváltás)
12:51 - 13:08 - Óbuda (irányváltás)
13:20 - 13:35 - Rákosrendező (irányváltás)
13:45 - Magyar Vasúttörténeti Park

A vonat a Vasúttörténeti Park 2. vágányára érkezik vissza. A részvételi jegy egyben a Vasúttörténeti Parkba történő egyszeri belépésre is jogosít az utazás napján.
A különvonatra csak a Vasúttörténeti Parkban lehet felszállni.
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
175 éves a magyar vasút
2021. július 17.
Semmering Expressz
2021. július 24.
Strandidő Expressz
2021. július 31.
2021
« előző év következő év »
Június
05. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 12. Gőzfelhős különvonat Jászberénybe 12. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 12. Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között 19. Strandidő Expressz 19. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 19. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 27. Kulisszatitkok: A Kincsem Park
Július
03. Strandidő Expressz 17. Különvonattal a Járműparádéra 17. Strandidő Expressz 17. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Nohabos Csillagtúra Budapesten 17. 175 éves a magyar vasút 17. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 24. Semmering Expressz 31. Strandidő Expressz
Augusztus
01. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 11. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 14. Strandidő Expressz 14. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 24. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Szeptember
04. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabára 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabáról Szegedre 19. Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között 19. Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre 25. Semmering Expressz 25. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 28. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 09. Moravia Expressz 09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 16. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 23. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 23. Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 27. Napfény Advent Expressz
December
04. Körös Advent Expressz 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLELŐTT 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLUTÁN 12. Gőzfelhős kirándulás Győrbe 18. Advent Expressz
Nohabos Csillagtúra Budapesten - mavrailtours.hu