2021. szeptember 19.

Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között

Erre az utazásra minden jegy elkelt!
Az időutazás márpedig lehetséges!

 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni.
 Ezen a szeptemberi alföldi retró hétvégén nosztalgia vonatot indítunk Budapestről Békéscsabára és Szegedre, majd onnan vissza a fővárosba.
Szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak is, akik szeretnék átélni egy hamisítatlan békebeli gőzmozdonyos nosztalgia utazás élményét - a fővárosba való utazás nélkül. Szerelvényünk a szegedi érkezés, illetve a budapesti visszaindulás között a 424-es "Bivaly" gőzmozdony vontatásával a kirándulók és az érdeklődő helyiek számára a Szeged – Hódmezővásárhely – Szeged útvonalon tesz egy oda-vissza utazást.

A hódmezővásárhelyi tartózkodása alatt – ahol technikai okokból (mozdony irányváltása) hosszabb ideig áll majd vonatunk – lehetőség nyílik végignézni teljes hosszában a szerelvényt, hiszen minden kocsi kialakítása különböző illetve lehetőség nyílik különleges, közeli fotók készítésére is az impozáns gőzmozdonyról.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.Utunkat reggel a szegedi pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.
A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, kollégánk pedig bemutatja a vonatot. Ez idő alatt kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára. 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.
  
   
 
 
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
7.490 Ft/fő6.490 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
6.490 Ft/fő4.490 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
4.490 Ft/fő3.490 Ft/fő


* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend

Szeged-Hódmezővásárhely
08:55 - indulás Szegedről
09:38 - érkezés Hódmezővásárhelyre
Hódmezővásárhely-Szeged
10:15 - indulás Hódmezővásárhelyről
11:04 - érkezés Szegedre
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között - mavrailtours.hu