2021. augusztus 20.

Dalmácia Expressz

Hétvégi csobbanás az Adrián (Split)
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal, ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal.
 Dátum: 2021.08.20-22.
 Típus Háromnapos utazás. 3 nap / 2 éjszaka (utazási csomag)
 Szállás Szállás nélkül. Éjszaka utazás a vonaton.
 Ellátás A vonaton a választott kocsiosztály szerint. A vonatban étkezőkocsi és bárkocsi közlekedik.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.


Csobbanj egy nagyot velünk az Adrián. A Dalmácia Expresszel egy egészen hosszú szombatot tölthetsz el Dalmácia fővárosában, Splitben. Akár az Adriában mártóznál meg, akár a város gazdag történelmi múltja érdekel, a fedélzeten a helyed. Az éjszakai vonatban bárkocsi és étkezőkocsi közlekedik, garantálva a felhőtlen hangulatot.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


A Dalmácia Expressz pénteken, a kora délutáni órákban indul Budapest-Keleti pályaudvarról. Ezt követően további felszállási lehetőséget nyílik Székesfehérvár, Siófok, Fonyód, Balatonszentgyörgy, Nagykanizsa és Gyékényes vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, továbbá bemutatjuk úti célunk történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat.
Az étkezőkocsi és a bárkocsi az utazás teljes ideje alatt nyitva tart, így semmi akadálya, hogy végig bulizzátok az utat.
Split gyönyörű városába szombaton, a hajnali órákban érkezünk meg. A vasútállomás jobb helyen nem is lehetne, hiszen a Bačvice strand 600 méterre, a Diocletianus palota 500 méterre, míg a kikötő mindössze pár lépésre található tőle.

Strandok, látnivalók
Bačvice strand
Split legnépszerűbb, lassan mélyülő és homokos strandja, pár lépésre a belvárostól és a vasútállomástól.

Firule strand
A Bačvice-től keletre lévő öbölben található, homokos-kavicsos parttal. Számos bár és étterem található a környékén.

Diocletianus palota
Az egykori Diocletianus-palota falai között található a tulajdonképpeni óváros. A 300 körül épült antik palota
1979-től az UNESCO Világörökség listáján szerepel. A palota 200 méter hosszú, 170 méter széles, falainak magassága 15-20 méter. Hangulatos, szűk utcákból, terekből, bámulatos épületekből áll. Szinte minden kis utcában étterem, kávézó található. Leghíresebb kapuja az impozáns Aranykapu (Zlatna vrata), amely az északi bejárata a palotának.

Riva
Split híres sétánya Diocletianus palotája és a kikötő között húzódik számos étteremmel és festői kilátással.
Vissza szombat este 21:00 órakor indul a Dalmácia Expressz Splitből, hogy az éjjelt és a vasárnap délelőttöt végigutazva kora délután visszaérkezzünk Budapestre.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kiállítások, éttermek és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.


További adatok a kocsiról.

 
   
 


  

Hatalmas ablakok és kényelmes, fotelszerű ülések garantálják a gondtalan utazást. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon túl egy üdvözlő csokoládét, valamint oda- és visszaúton egy-egy kis dobozos gyümölcslevet, egy ásványvizet és egy croissan-t.

További adatok a kocsiról.
   
 

A fülkés Pullman kocsi ülőhelyei kényelmes fekvőhellyé alakíthatóak, így biztosítva a gondtalan éjszakai pihenés lehetőségét. Az éjjeli üzemben hatfős fülkékben ágyneműt biztosítunk az utazóknak. Első sorban hatfős csoportok számára javasoljuk. A kocsi a 80-as évek retró hangulatának méltó őrzője. A kocsi nem légkondicionált.
A Pullman kocsiba szóló jegyár a helyfoglaláson túl magukban foglalnak egy üdvözlő csokoládét, valamint oda- és visszaúton egy-egy kis dobozos gyümölcslevet, egy ásványvizet és egy croissan-t.

További adatok a kocsiról.
  
   
  

Erre a kocsiosztály minden jegy elkelt!

A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, oda úton exkluzív vacsora, vissza úton frissen készült reggeli, és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi légkondicionálással és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

RA menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs salátaágyon
 • Jércemell friss bazsalikommal és camemberttel töltve, paradicsomos jázminrizzsel
 • Epres sajttorta
RB menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs salátaágyon
 • Baconbe csavart szűzpogácsák burgonyatortával és párolt Nameko gombával
 • Epres sajttorta
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs salátaágyon
 • Bulgur grillezett, szárított paradicsommal és füstölt sajttal
 • Epres sajttorta
   
ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
 
   

  
 BÁRKOCSI

Minőségi szövetek, kényelmes kanapék és fotelek kombinációja teszi a bárkocsit a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát.
Kérjük, olvassa el az itt található Tájékoztatót és Általános szerződési feltételeket (ÁSZF).

Az érvényes foglaláshoz az alábbi dokumentumokat kérjük aláírva megküldeni minden utasra vonatkozóan külön-külön az info@mavrailtours.hu címre. Az e-mail tárgymezőjébe kérjük írja be: Dalmácia jelentkezés.
 • Jelentkezési lap
 • Utazási csomag Általános szerződési feltételei
 • Utazási csomagra vonatkozó tájékoztató
A részvételi díjak megfizetés:
 • Az utazás előtt 30 napon túli jelentkezés esetén két részletben történik: 40% előleg foglalás után 3 napon belül, a fennmaradó 60% pedig az utazás előtt legkésőbb 30 nappal.
 • Az utazás előtt 30 napon belüli foglalás esetén egy összegben.

Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 
24.490 Ft/fő
   34.990 Ft/fő
 
44.990 Ft/fő
  
   -5 lakosztály szabad-
129.990 Ft/fő
Foglaláshoz szükséges dokumentumok
 Jelentkezési lap
 Utazási csomag Általános szerződési feltételei
 Utazási csomagra vonatkozó tájékoztató
 EUB Utas- és sztornóbiztosítási csomag feltételei

Az utazásra szóló részvételi jegyeket, melyek tartalmazzák a kocsi- és ülő/fekvő/hálóhely számot, az utazás előtt egy héttel küldjük meg az utasoknak a megadott e-mail címekre.

A fekvőhelyes (Pullman) kocsi esetében csak akkor tudjuk garantálni a privát fülkét, amennyiben a fülke összes fekvőhelyét megváltja az utas. Egyéb esetben a fülkék összes fekvőhelye értékesítésre kerül, de külön női és férfi fülkéket nem tudunk biztosítani. A Residence osztály lakosztályai 2 fő foglalása esetén foglalhatóak.

Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Ez az utazás 2 MRT Rail Club pecsétet ér!
 
Menetrend (tervezet)

Budapest - Split (2021.08.20-21.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Keleti
 14:45
 Budapest-Kelenföld14:59
15:02
 Székesfehérvár15:48
15:53
 Siófok
16:50
17:05
 Fonyód
17:49
17:50
 Balatonszentgyörgy18:30
18:33
 Nagykanizsa 19:2919:42
 Gyékényes 20:1420:50
 Split 06:15 
Split - Budapest (2021.08.21-22.)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Split

21:00
 Gyékényes
06:59
07:30
 Nagykanizsa
08:05
08:10
 Balatonszentgyörgy
08:57
9:10
 Fonyód
09:48
09:50
 Siófok
10:35
10:40
 Székesfehérvár
12:01
12:02
 Budapest-Kelenföld
12:55
12:59
 Budapest-Keleti
13:14

Képek az utazásról:
2021
« előző év
Június
05. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 12. Gőzfelhős különvonat Jászberénybe 12. Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között 12. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 19. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 19. Strandidő Expressz 19. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 27. Kulisszatitkok: A Kincsem Park
Július
03. Strandidő Expressz 17. 175 éves a magyar vasút 17. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 17. Különvonattal a Járműparádéra 17. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Strandidő Expressz 17. Nohabos Csillagtúra Budapesten 24. Semmering Expressz 31. Strandidő Expressz
Augusztus
01. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 11. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 14. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 14. Strandidő Expressz 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 20. Dalmácia Expressz 24. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 27. Dalmácia Expressz
Szeptember
04. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 11. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 12. Kulisszatitkok: A Kincsem Park 18. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabára 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabáról Szegedre 19. Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre 19. Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között 25. Kulisszatitkok: A Keleti pályaudvar és környéke 25. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 25. Semmering Expressz 28. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 09. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 09. Moravia Expressz 10. Kulisszatitkok: A Kincsem Park 16. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 23. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 23. Lentia Expressz 23. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 23. Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között 30. Kulisszatitkok: A Keleti pályaudvar és környéke
November
13. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 20. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely
Dalmácia Expressz - mavrailtours.hu