2021. október 23.
Jegyvásárlás

Lentia Expressz

Egynapos élménykirándulás Linzbe
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. A vonaton a választott kocsiosztály szerint.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.Fedezze fel Felső-Ausztria tartomány székhelyét, Linzet az MRT Expressz élményvonattal. A Duna két partján elterülő város barokk belvárosa híres templomairól, palotáiról, elegáns üzleteiről, és hangulatos cukrászdáiról. A számos látnivalót kínáló óváros rövid sétával elérhető a főpályaudvarról. Az MRT Expressz útja során megáll a Traisen folyó partján fekvő Sankt Pöltenben is, így lehetőség nyílik Alsó-Ausztria székhelyének megtekintésére, vagy akár egy feledhetetlen utazásra a lenyűgöző Mariazellerbahnon. A vonat Sankt Pöltenben csak néhány percet tartózkodik, így csak az egyik város megtekintésére van lehetőség.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Utunkat kora reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk Budapest-Kelenföld, Tatabánya és Győr vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni, vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról. Vonatunk Sankt Pöltenben csupán néhány percet tartózkodik, majd folytatja útját a végállomásig, Linzig.
A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsik és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Leszállóhelyek és programok

Sankt Pölten
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.

St. Pölten, a tartományi főváros: a vidéki várostól a népszerű központig St. Pölten új fényben úszik – a gasztronómia, a vállalatok és a sokszínű kulturális kínálat jóvoltából.

Stresszmentes, innovatív, kíváncsi: St. Pölten sokat változott, azonban gyökereit mindemellett nem adta fel. Megmutatjuk, hogy miért lüktető itt a kulturális élet, miért érdemes meglátogatni Alsó-Ausztria tartományi fővárosát és mi az, amiről semmiképp se maradjunk le.Shoppingolás és szerelem30 évvel az után, hogy St. Pöltent a tartomány fővárosává választották, szinte semmi sem maradt a vidéki kisvárosból. Arculata teljesen megváltozott, melyhez nagyban hozzájárultak a pörgős helyi éttermek, a boltok sokszínű kínálata valamint a lendületesen fiatal gasztronómia. Ezt leginkább a város szívében, a sétálóutcában érezni. Ha itt barangolunk, akkor a Sonnentor-shopban megkóstolhatjuk a waldvierteli bio termelő herbatea-kreációit, vagy belebújhatunk a népszerű és színes „Waldviertler” modellek egyikébe a GEA jóvoltából. Fiatalos dizájn és csodásan fűszeres egytálételek, valamint kiadós levesek várják a vendégeket a Supperiörben. Mindeközben a gyönyörű barokk épületekben és a kiváló állapotban fennmaradt jugendstílus épületekben gyönyörködhetünk, mint a Kremser Gasse 41 szám alatt található Olbrich-Haus. Amennyiben egy pihenőt szeretnénk beiktatni, érdemes megkóstolni a finom Felix-kávét az Emmiben vagy ellátogatni Café Pusch-ba, ahol a híres st. pölteni „Prandtauerkrapfen“ fánk kapható. Nem messze innen található a Café Schubert kerthelyiséggel, a kiváló borkínálattal rendelkező kávézó a Palais Wellensteinban és a St. Pölten külvárosban, Ratzersdorfban található étterem, a Gaststätte Figl, mely a tartományi főváros egyik legjobb vendéglője regionális kreatív-innovatív konyhával (mindenképp érdemes felkeresni!).

Alsó-Ausztria zöld fővárosa: a népszerű termelői piacok jelzik, hogy St. Pölten roppant mód kötődik a környező régióhoz. Csütörtökként és szombatonként a Domplatz piacán, míg péntekenként a Josefsmarkton vásárolhatunk be. Itt őstermelők kínálják termékeiket, mint pl. mézet, sajtot, szalámit, valamint virágokat, növényeket és zöldségeket a régióból. Zöld a Ratzersdorfi-tó körül elterülő csodás pihenőövezet is a város közepén. Itt mesés fürdőzési lehetőség áll rendelkezésünkre, van elég hely sportolni és tökéletes az összeköttetés Alsó-Ausztria kerékpárút-hálózatával (Traisental-kerékpárút) is. A Seedose teraszán pedig akár egy pohár hűsítő sört vagy fröccsöt is elfogyaszthatunk.

Ezt az ajánlót Alsó-Ausztria tartomány hivatalos turizmus- és kultúrportáljáról vettük át.
Linz
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.

Gazdag történelmével és előretekintésével Linz, a Felső-Ausztriában található Duna-parti város ámulatba ejt és elkápráztat. Építészeti örökségével és modern épületeivel a város minden pontján érezhető a változás. És mindez a kultúra, a természet és az ipar lenyűgöző összjátékában.
Hasonlóan több osztrák városhoz, Linz szintén a Római birodalom északi irányú terjeszkedésén alapszik. A város a Duna kanyarulatáról lett elnevezve, ahol is a város határai kezdődtek. Linz alapterületének több mint 60 százaléka park, zöld felület.
A város közepe a Hauptplatz (Fő tér) közvetlenül a Duna híd mellett található.
A főtértől keletre található az eredetileg gótikus stílusban épült, a 18. században barokkosított Stadtpfarrkirche, a plébániatemplom.
A plébániatemplomtól délre áll az 1670-1678-ig épült kéttornyú Alter Dom, barokk belső díszítéssel.

Fakultatív programok

A) Gyalogos városnézés Linzben: 2.990 Ft/fő
(minimális létszám: 30 fő; belépők nélkül)

A program érkezés után a pályaudvartól indul, ahonnan kb.25-30 perces sétával érhető el a Duna part mentén kiépült barokk Főtér.A városnéző séta során felfedezheti Linz reneszánsz és barokk épületekkel övezett  belvárosának nevezetességeit és többek közt a Linzi Székesegyházat. Idegenvezetőink segítségével megismerheti a város történelmét a római hódoltságtól egészen napjainkig és azt is megtudhatja, miért volt politikailag és hadászatilag kiemelten fontos város a II. Világháborúban.Séta vissza a vonatinduláshoz a vasútállomásra egyénileg.

Városnézés Linzben gumikerekű kisvonattal Linzben: 4.990 Ft/fő
(minimális létszám: 30 fő; belépők nélkül)

A program érkezés után a főpályaudvar elől indul. A  városnézés során magyar nyelvű idegenvezetés felvételről a hangosbemondó rendszeren keresztül. A kb. 45 perces utazás során megismerkedhetnek a város főbb nevezetességeivel ( kívülről) és rejtett értékeivel is:  Fő tér, Nibelung Híd, Ars Electronika Center, Steinmetz Tér, Új Városháza, Katedrális, Régi Városháza, Színház, Főutca... A program a Főtéren ér véget.Szabadidő a városnézés után. Séta vissza a vonatinduláshoz a vasútállomásra egyénileg.

Egyéni programjukhoz megtekintésre javasoljuk:

Hauptplatz (Fő tér):

A tér maga 200 méter hosszú és 60 méter széles. Jelentőseb változások 1200 óta nem történtek a reneszánsz és barokk épületekkel körülvett téren.
A tér közepén egy 26 méter magas Szentháromság szobor áll, melyet 1716-ban emeltek.
A szobortól keletre áll 1659-ben átépített Városháza, nyugatra pedig a Feichtingerhaus egy barokk homlokzatú ház, szép árkádos udvarral.
A tér északnyugati látványossága a Neue Galerie, melyben 19. és 20. századbeli közép-európai festők alkotásait nézhetjük meg.
A fő tértől nyugatra található Linz történelmi épületekben gazdag Alstadt nevű utcája, a közelben pedig az egykori Várkastélyt tekinthetjük meg.

Alter Dom:
Az Alter Dom (Régi székesegyház) Linz legnagyobb temploma. A plébániatemplomtól délre található, kéttornyú épület, barokk belső díszítéssel.
Ez volt a püspöki templom egészen 1909-ig, amíg az új püspöki székesegyház fel nem épült.
A kéttornyú Alter Dom-ot a jezsuiták építették 1669-1678 között.

Neuer Dom (Új székesegyház):
A neogótikus dómot 1862-ben kezdték építeni, 1909 óta tartanak benne egyházi szertartásokat.
Vinzenz Stats építész tervei alapján készült templom a második legmagasabb Ausztriában (134 méter). 20 000 férőhelyével a legnagyobbnak számít, de nem a legmagasabb.
Különösen figyelemre méltók a székesegyház ólomüveg ablakai. A leghíresebb a Linzi ablak, amely Linz történelmét mutatja.
A második világháború alatt néhány ablak megsemmisült, különösen a katedrális déli részén. Ahelyett, hogy visszaállították volna az eredeti állapotot, helyükre a modern művészet jegyében készült ablakok kerültek.

Ezt az ajánlót az Ausztriainfo.com weboldalról vettük át.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.
 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
    

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl öt zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 


 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Vörösboros marharagu galuskával
 • Sajttorta
PB menü:
 • Bardírozott trikolor csirkerolád vajmártással és sáfrányos jázminrizzsel
 • Sajttorta
PC menü (vegetáriánus)::
 • Gerslivel és dióval töltött paprika olasz paradicsommártással
 • Sajttorta
   


A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív vacsora és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Supreme csirkemell grillzöldség ágyon
 • Tiramisu gömbök málavelővel
RB menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Borókás marhasült fűszeres héjasburgonyával
 • Tiramisu gömbök málavelővel
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Csicseriborsóval és fetával töltött kaliforniai paprika zöld pestóval tálalva
 • Tiramisu gömbök málavelővel
  
 

   
   ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
   
 BÁRKOCSI

 Faborítású falak, minőségi szövetek, kényelmes  kanapék kombinációja teszi a bárkocst a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
12.990 Ft/fő9.990 Ft/fő
 18.990 Ft/fő15.990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
 23.990 Ft/fő
 26.990 Ft/fő
 49.990 Ft/fő
 Fakultatív programok
 A) Gyalogos városnézés Linzben
 2.990 Ft/fő
 B) Városnézés gumikerekű kisvonattal Linzben 4.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend (tervezet)

Budapest - Linz
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Kelenföld  06:00
 Tatabánya 06:37 06:38
 Győr 07:27 07:28
 St. Pölten
 10:27 10:28
 Linz 11:40 
Linz - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
Linz

17:08
St. Pölten
18:36
18:39
Győr
21:19
21:20
Tatabánya
22:07
22:08
Budapest-Kelenföld
22:48

Képek az utazásról:
2021
« előző év
Június
05. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 12. Gőzfelhős különvonat Jászberénybe 12. Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között 12. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 19. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 19. Strandidő Expressz 19. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 27. Kulisszatitkok: A Kincsem Park
Július
03. Strandidő Expressz 17. Strandidő Expressz 17. Nohabos Csillagtúra Budapesten 17. 175 éves a magyar vasút 17. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 17. Különvonattal a Járműparádéra 17. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 24. Semmering Expressz 31. Strandidő Expressz
Augusztus
01. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 11. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 14. Strandidő Expressz 14. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 20. Dalmácia Expressz 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 24. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 27. Dalmácia Expressz
Szeptember
04. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 11. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 12. Kulisszatitkok: A Kincsem Park 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabára 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabáról Szegedre 18. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 19. Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között 19. Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre 25. Semmering Expressz 25. Kulisszatitkok: A Keleti pályaudvar és környéke 25. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 28. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 09. Moravia Expressz 09. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 10. Kulisszatitkok: A Kincsem Park 16. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 23. Lentia Expressz 23. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 23. Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között 23. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 30. Kulisszatitkok: A Keleti pályaudvar és környéke
November
13. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 20. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely
Lentia Expressz - mavrailtours.hu