2021. július 17.

Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma

A programra a jelentkezést lezártuk!
Kedves vasútbarátok illetve mindazok, akik szeretnének bepillantani a vonatközlekedés kulisszái mögé, összehasonlítani a múltat a jelennel. Tartsanak velünk  új programunkon, hiszen most bejuthatnak olyan helyszínekre is, melyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt.

Program

Találkozó: a Szegedi Pályaudvar főbejáratánál (6725 Szeged. Indóház tér 2.GPS: 46.25, 20.166667 ) 14:45 és 15:00 óra között.

A hozzávetőlegesen kétórás programot a szegedi Nagyállomás gyönyörűen felújított épületének megismerésével kezdjük, ahol beléphetünk a Szegedi Forgalomirányítási Központba és megismerhetjük a mai vasúti közlekedésben alkalmazott vonatkövető és forgalomirányítási rendszereket.

Fölfedező utunkat a Vasúttörténeti Alapítványnál, a szegedi MÁV Székházban folytatjuk. A Pfaff Ferenc által tervezett MÁV-palotát bejárjuk pincétől a padlásig, hiszen minden zugában vasúttörténeti ritkaságokra lelhetünk, sőt mi több, ki is próbálhatjuk őket (pl. a még mindig működő „kurblis” telefont) vagy föl is próbálhatjuk őket (pl. uniformisok, sapkák).

A program két különböző helyszínen zajlik. A helyszínek sajátosságai miatt a vendégek kisebb, zárt csoportokba osztva járják végig a helyszíneket idegenvezető illetve helyi vasúti szakemberek szakavatott magyarázatait hallgatva.
A helyszínek közötti utazás autóbusszal történik.

 Partnerünk:
 Részvételi díjak
 Felnőtt
4.990 Ft/fő
 Gyermek*
4.490 Ft/fő

*Gyermekjegy 10 és 14 éves kor között váltható. 10 éven aluli gyermek a programon nem vehet részt.
 
A program legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. Jelentkezési határidő a program előtt legkésőbb nyolc nappal.
Menetrend (tervezet)

Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma - mavrailtours.hu