2024. május 11.

ABbmot motorkocsival Szentesre

Jegyértékesítés lezárult!

 Utazás
 ABbmot 610 motorkocsival.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.

2024. május 11-én az ABbmot 610 motorkocsi és az általa vontatott kocsik útra kelnek, hogy elvigyék az érdeklődőket Szentesre. Idegenvezetéssel egybekötött sétán ismerhetik meg a várost, illetve megtekinthetik a motorgarázsnál található vasúti gyűjteményt is.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a vonatot továbbító motorkocsit, vagy a párnás és fapados személykocsit a vonatban.

Indulás után kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét.

A vonat közlekedésének ideje alatt a motorkocsiban üzemelő büfé végig nyitva áll vendégeink számára.
A motorkocsi kialakítása miatt az ABa, illetve Caü kocsiban utazó utasaink csak megállás esetén tudnak a motorkocsiba átszállni.Szentes
A Kurca partján elterülő város egykoron jelentős forgalmú vasúti csomópont szerepét töltötte be. Az utóbbi időkben tapasztalható forgalom csökkenése miatt kapacitásának már csak egy részét használják ki. Szentesre érkezve a vonattal átállunk a Szentesi Motorgarázshoz, ahol utasaink leszállva megtekinthetik a Szentesi Gépészeti Gyűjtemény kiállított tárgyait, járműveit, vasúti emlékeit. A Vasúttörténeti Alapítvány szentesi gyűjteménye belépődíj megfizetése nélkül látogatható, de az alapítvány a működéséhez támogatásokat elfogad. Ezt mindenki egyénileg a helyszínen jelezheti a szervezőknek.

A) Városnéző séta idegenvezetéssel:
Felnőtt és gyermek: 2.990 Ft/fő
(max. létszám: 30 fő)

A Gépészeti Gyűjtemény díjmentesen látogatható, de az érdeklődőkre való tekintettel a gyűjtemény megtekintése után indul a város nevezetességeinek megtekintése idegenvezetéssel. Innen a városközpont és a nevezetességek egy jelentősebb sétával érhetők el (~2km), aminél kérjük vegyék figyelembe, hogy kényelmes lábbelivel és a sétához megfelelő erőnléttel érkezzenek.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

Részvételi díjak
Felnőtt
Gyermek*
 ABbmot motorkocsiban
12.990 Ft/fő
9.990 Ft/fő
 ABa kocsi 1. osztály (párnás)
12.990 Ft/fő
9.990 Ft/fő
 ABa kocsi 2. osztály (párnás)
11.490 Ft/fő
8.990 Ft/fő
 Caü kocsi 3. osztály (fapados)**
9.990 Ft/fő
6.990 Ft/fő
 Fakultatív programok díja (a részvételi díjon felül fizetendők)
A) Városnéző séta idegenvezetéssel
2.990 Ft/fő


* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

**Amennyiben Caü kocsiban szeretne helyet foglalni, kérjük az info@mav-railtours.hu címen jelezze igényét!

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.
Menetrend (tervezet)

Budapest-Nyugati pu. - Szentes

 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati pu.
  08:30
 Szentes 11:23
Szentes - Budapest-Nyugati pu.

 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Szentes 17:27
 Budapest-Nyugati pu.20:29
ABbmot motorkocsival Szentesre - mavrailtours.hu