2024. Április 27.
Jegyvásárlás

PIVO Expressz

Sörgyár látogatás, sörtúra...
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0


 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. A vonaton a választott kocsiosztály szerint.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.A PIVO Expresszel utasaink felfedezhetik Csehország második legnagyobb városának, egyben Morvaország fővárosának számtalan látnivalóját. Az itthon kis Prágának is nevezett város méltó nevére: a cseh főváros árai és a hömpölygő turistaáradatok kivételével hasonló élményeket kapunk Brnoban is. Apró sörfőzdék, megfizethető árú, jó minőségű helyi ételek, hangulatos kazamaták, kanyargó utcák, gót templomok és ezernyi felfedezésre váró történet várja az ide látogatókat.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak. 
 
 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  

  

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, ásványvizet és forróitalt.
  


 

 
 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá az ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Rakott füstölt csülök fűszeres tejfölmártásban, piaci savanyúsággal 
 • Rétes (túrós, meggyes) vanília mártással
PB menü:
 • Lassan sült sertés tarja steak újhagymás törtburgonyával, savanyúság
 • Mákos guba vanília sodóval
PC menü (vegetáriánus):
 • BBQ pácolt camembert sajt roston jázmin rizzsel, áfonya mártással
 • Rétes (túrós, meggyes) vanília mártással

   

A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív vacsora várja vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be. Alváshoz ágynemű is biztosított.
A jegyár tartalmaz személyenként egy üveg bort.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:

 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Füstölt lazac salátaágyon, roppantott kapribogyóval
 • Libamell steak rozmaringos burgonyával, körte kompóttal
 • Somlói galuska

RB menü:

 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Spárgkrémleves bacon chipszel
 • Fűszeres pankómorzsába forgatott szűzérmék grill zöldséggel és burgonyatortával
 • Tiramisu

RC menü (vegetáriánus):

 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Spárgakrém krutonnal
 • Gnocchi négysajt mártásban, szárított paradicsommal és parmezán ropogóssal
 • Tiramisu

Igény esetén további ételek térítés ellenében rendelhetők az utazás során a felszolgálótól.


    WL 361

 A kétszemélyes hálófülkékben az ágyak nappali utazáshoz kényelmes ülőhelyekké alakíthatóak. A valamikori kormányzati flottához tartozó kocsiban minden fülkéhez tartozik egy kis mosdó is, a toalett a kocsi végében található.
A jegyárak ezen a kocsiosztályon az étkezés és italfogyasztás díját nem tartalmazzák.
Étkezési lehetőség a vonatban közlekedő étkezőkocsikban van a la carte módon külön díj megfizetésével.
  

     ISTROPOLITAN

 Az eredetileg 1968-ban gyártott kocsiban nappali utazáshoz 6 db 3 ülőhelyes fülke található. A fülkék belső tere az 1920-as években közlekedett Pullman kocsik hangulatát idézi. A folyosó végén található a zuhanyzóval és toalettel felszerelt fürdőszoba.
A jegyárak ezen a kocsiosztályon az étkezés és italfogyasztás díját nem tartalmazzák.
Étkezési lehetőség a vonatban közlekedő étkezőkocsikban van a la carte módon külön díj megfizetésével.

  ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
 
 
Vonatunk fő indulási állomása Budapest-Nyugati pályaudvar, de Budapesten még Rákosrendezőn, Kőbánya felső  és Kelenföld állomáson is lehetőséget biztosítunk a felszállásra. Kelenföldről történő indulásunkat követően további felszállási lehetőség nyílik Tatabánya, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti célunk történetét.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsik és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Brno
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.

A) Sörtúra: 14.990 Ft / fő - MEGTELT!

( minimum létszám: 14 fő - csak 18 éven felülieknek!)

A túra során öt brnói kocsmát, mini sörfőzdét keresünk fel, ahol Brnóban, vagy Brno környékén főzött söröket kóstolunk. Bemutatjuk a kocsmákat, elmeséljük Brno "sör történelmét". Útközben a város legfontosabb nevezetességeit is megismerhetik vendégeink. A túra kezdése: rögtön a vonat a beérkezése után. A program hossza kb. 3 óra.
A részvételi díj  tartalmazza a magyar nyelvű túravezetést, öt korsó sört és a szükséges villamosjegyeket.

Ebből a programból maximum 2 csoportot indítunk.

B) Sörgyár látogatás: 6.490 Ft / fő - MEGTELT

( minimum létszám: 20 fő - csak 18 éven felülieknek!)

A program a sörgyárnál indul, az állomástól a vendégek gyalogosan jutnak el a sörgyárig  (kb. 20 perc séta). A program a vonat megérkezése után rögtön indul.
A sétához kísérőt biztosítunk, aki mutatja az utat a sörgyárig.
Magyar nyelven bemutatjuk a StaroBrno sörgyárat, majd a gyár pincéjében kialakított "sörözőben" megkóstoljuk a StaroBrno Bitter szűretlen változatát.
A program hossza kb. 1,5 óra.
A részvételi díj  tartalmazza a magyar nyelvű túravezetést, a kóstolót, a kísérőt az állomástól a sörgyárig.

C) Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel: 3.990 Ft / fő - ELSŐ CSOPORT MEGTELT

( minimum létszám: 30 fő )

A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük többek között a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot. A városnézés ideje alatt audio-guide készülékeket biztosítunk.
A program hossza kb 1,5 óra.
A részvételi díj a belépők árát nem tartalmazza.

D) Sörvillamos:                        JELENLEG KARBANTARTÁS ALATT!

A népszerű Sörvillamosos városnéző programot jelenleg még nem tudjuk meghirdetni, mert a jármű jelenleg felújítás alatt áll. Amennyiben vonatunk érkezésére a felújítással elkészülnek, a program meghirdetésre kerül – várhatóan márciusban lesz erről  konkrét információnk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fakultatív programok egyidőben zajlanak, így mindenki csak egy választott programon tud részt venni.

A program végezte után szabadidő áll vendégeink rendelkezésére.
Brnoban járva érdemes megtekinteni
Szent Péter és Pál székesegyház
Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.
Tugendhat Villa
Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.
Kapucínusok kriptája
Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kiállítások, éttermek és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 


Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
24.990 Ft/fő18.990 Ft/fő
 
29.990 Ft/fő
 33.990 Ft/fő
 38.990 Ft/fő
  - MEGTELT !
 98.990 Ft/fő
 Istropolitan (BcR 85-40 041)**
32.990 Ft/fő 28.990 Ft/fő
  WL361** 32.990 Ft/fő28.990 Ft/fő
 Fakultatív programok
 Egységesen
 A) Sörtúra - MEGTELT
14.990  Ft/fő
 B) Sörgyár látogatás - MEGTELT
6.490  Ft/fő
 C) Városnéző séta idegenvezetéssel
3.990  Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Az Istropolitan és a WL361 kocsiosztályra a foglalását e-mail-en az info@mav-railtours.hu címre tudja elküldeni. A foglalások a beérkezések sorrendjében történnek. Az e-mail-ben kérjük tüntesse fel, hogy hány főre kéri a foglalást, valamint ezekből mennyi felnőtt és mennyi gyermek.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.Menetrend (tervezet)

Budapest-Nyugati pályaudvar - Brno

 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati pu.
  04:56
 Rákosrendező05:0005:01
 Kőbánya felső05:2305:24
 Budapest-Kelenföld05:4605:58
 Tatabánya06:3606:37
 Komárom
06:5606:57
 Győr
07:2307:24
 Mosonmagyaróvár07:46
07:47
 Brno Hl. n.
10:58

Brno - Budapest-Nyugati pályaudvar
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Brno Hl. n.
16:58
 Mosonmagyaróvár 20:0420:05
 Győr20:27
20:28
 Komárom20:52
20:53
 Tatabánya
21:13
21:14
 Budapest-Kelenföld21:57
22:11
 Kőbánya felső22:26
22:27
 Rákosrendező 22:47 22:48
 Budapest-Nyugati pu.
 22:53 
Képek az utazásról:
PIVO Expressz - mavrailtours.hu