2024. augusztus 31.
Jegyvásárlás

Gőzfelhős kirándulás Szolnokra

Jegyértékesítés megkezdődött!
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.
A Tisza fővárosába közlekedő, gőzmozdony vontatású nosztalgia vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával. A nosztalgiavonat a 424. sorozatú gőzmozdonnyal az élén közlekedik.
Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

2024-ben ünnepeljük a Budapest - Szolnok vasútvonal (mint Magyarország 2. gőzvontatású vonal) üzembe helyezésének 177. évfordulóját.

Szolnokra érkezve az állomáson ünnepélyesen fogadják a szerelvényt.

A vasútállomáson megtekinthető a Szolnoki Vasút Almárium, melynek van az utascsarnokban 0-24-ben megtekinthető része, de az emeleten bővebb betekintést nyerhetünk a valamikori forgalmi iroda, utasellátó, vagy akár a személypénztár, távírda irodájába is. Ezen a jeles napon előzetes bejelentés nélkül látogatható az érdeklődők számára.

Az ünnepséget követően a szerelvény tovább indul a Járműjavítóhoz illetve a Reptárhoz, ahol várhatóan 12:00-17:00 között megtekinthető az érdeklődők számára. A vonatban lévő sörkocsiban a büfé egész nap nyitva lesz.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


 Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.

A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot. Ez idő alatt kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. Kollégáink igény esetén jó tanácsokkal látják el utasainkat.

Szolnokon a vasútállomáson megtekinthető a Vasúti Almárium , melynek érdekessége, hogy régebbi korokat felidézve egy-egy életteret mutat be, elsősorban a vasúti hivatás, a vasúti munkavégzés köré rendezve, de a korok hétköznapi tárgyait is igyekszik bemutatni, így a nézelődő mintha időgépbe lépne, visszarepül egy kicsit az időben.

A program részeként vendégeink  felfedezhetik a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumot. A múzeum a kiállított légi járműveken kívül a neki otthont adó, több mint 170 éves, felújított szolnoki Indóház miatt is páratlan élményt jelent. A vonat Szolnok állomásra érkezést követően egészen a múzeum kapujáig gördül. A RepTár repülőmúzeum látogatásához regisztrációs jegy vásárlása szükséges!

A nap folyamán a szerelvény nyitva áll a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum vendégei számára, ezért kérjük, hogy azon ne hagyják fent csomagjaikat.

Visszainduláskor a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumnál és Szolnok állomáson is biztosítjuk a visszaszállás lehetőségét utasainknak.

A vonat közlekedésének ideje alatt a nosztalgia büfékocsi végig nyitva áll vendégeink számára.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.
  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
15.990 Ft/fő
12.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
14.990 Ft/fő
11.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
11.990 Ft/fő
9.490 Ft/fő

 RepTár regisztrációs jegy
590 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani.
Menetrend (tervezet)

Budapest - Szolnok
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati 08:30
 Kőbánya-Kispest08:4308:44 
 Cegléd09:5309:58
 Szolnok (vasútállomás)
10:23

Szolnok vasútállomásról indulás a Reptárhoz: __:__
Érkezés a Reptárhoz: __:__
Szolnok- Budapest
Reptártól indulás Szolnok vasútállomásra:  __:__
Érkezés Szolnok vasútállomásra: __:__

 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Szolnok (vasútállomás)
 18:25
 Cegléd18:5418:56
 Kőbánya-Kispest20:1020:12
 Budapest-Nyugati20:29
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2023. augusztus 5.
Gőzfelhős kirándulás Szolnokra - mavrailtours.hu