2024. június 22.

Szentivánéji Álom Expressz

A program lemondásra került.
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
 Dátum 2024.06.22-23.
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Hosszú egynapos utazás.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. Kocsiosztálytól függően árban foglalt étkezés.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program. Ez a programunk elmarad. Az utazásra jelentkezett vendégeinkkel felvesszük a kapcsolatot, a befizetett összeget visszafizetjük.

Megértésüket köszönjük!

2024-ben ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban. Különvonatunk az "osztrák Dunakanyar" több településén is megáll, tartalmas programot kínálva az érdeklődőknek.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Ez a programunk elmarad. Az utazásra jelentkezett vendégeinkkel felvesszük a kapcsolatot, a befizetett összeget visszafizetjük.

Megértésüket köszönjük!


Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk a menetrendben szereplő vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról.

Először Krems a.d. Donauban áll meg vonatunk néhány percre, az itt leszállni kívánó vendégeink kedvéért. Ezt követően vonatunk tovább indul és a középkori várromjáról híres Dürnsteinben töltünk egy hosszabb, négyórás pihenőt, ahonnan kora este indulunk tovább Spitz a.d. Donau felé.

A dürnsteini tartózkodás alatt a szerelvény üresen visszamegy Krem a.d. Donauba, így az ott leszállt vendégek is tovább tudnak este utazni velünk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét képezik, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik. Vonatunk a tűzijáték megtekintését követően indul vissza Spitz an der Donauból, Budapestre másnap kora reggel érkezik.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára.

 

Leszállóhelyek és programok

Krems an der Donau

Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

Alsó-Ausztria ötödik legnagyobb városát mindenképp érdemes felkeresni. Túrautak a természetben, szemrevaló kulturális élet és természetesen számos kellemes hangulatú borozó újra és újra visszavárja a látogatókat.

A) Látogatás a Melki Apátságban, idegenvezetéssel: 16.990 Ft/fő

(Minimum létszám 40 fő. Tartalma: busztranszfer Krems - Melk - Spitz között, apátsági belépő, idegenvezetés)

A programra jelentkezett utasaink a különvonatról Krems an der Dunauban szállnak le, majd onnan autóbusszal folytatják a programot. Utazás az UNESCO világörökségi listán is szereplő hatalmas barokk bencés apátsághoz. Magyar nyelvű tárlatvezetéssel járják be  a mai is működő apátságot  és a kb. 1 órás program alatt bepillantást nyernek az ott működő iskola életébe is. Rövid séta, szabadidő a középkori hangulatú kisvárosban majd utazás tovább Spitz an der Dunauba. A Nyárforduló alkalmából rendezett tűzijáték megtekintése, majd utazás vissza a különvonattal Budapestre.

A Spitz a.d. Donau-ban szervezett borkóstoló programmal együtt nem választható!

Dürnstein

Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.

Spitz an der Donau

A kelta alapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.

B) Hegyre föl, pincébe le... Borkóstoló Spitzben: 9.990 Ft/fő

Ausztria borvidékeinek leghíresebbike hihetetlenül rafinált és elegáns fehérborait nem csupán a borászok nagyszerűségének, hanem az egyenesen ideális természeti előfeltételeknek is köszönheti. A kulturális világörökség része, egyben kellemes hangulatot árasztó táj – ez a Wachau, a Melk és Krems közötti szűk Duna-völgy. 1350 hektáron, részben teraszos műveléssel, elsősorban zöld veltelinit és rizlinget termesztenek. A „Steinfeder”, „Federspiel” és „Smaragd” kategóriák a wachaui borok természetességét jelölik. A Waldviertel fennsíkjáról érkező hűvös szelek a kék Duna hőszabályozó hatásával párosulva zamatot és eleganciát, a déli irányból érkező pannóniai áramlatok erőt és telítettséget kölcsönöznek a wachaui boroknak. A program során 5 helyi bor kóstolása.

A Melki Apátság látogatás programmal együtt nem választható!

További szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 


 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
   

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 

 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Bécsi szelet majonézes burgonyával
 • Rétes vanília mártással
PB menü:
 • Csirkemell füstölt sajttal és baconnel töltve vajmártással, kukoricás rizs
 • Rétes vanília mártással
PC menü (vegetáriánus):
 • Zöldséges lasagne
 • Rétes vanília mártással
  
 


  
- megtelt!

A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív ebéd várja vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be. Alváshoz ágynemű is biztosított.
A jegyár tartalmaz személyenként egy üveg bort.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:
 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Füstölt lazac salátaágyon, roppantott kapribogyóval
 • Libamell steak rozmaringos burgonyával, körte kompóttal
 • Somlói galuska
RB menü:
 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Spárgkrémleves bacon chipszel
 • Fűszeres pankómorzsába forgatott szűzérmék grill zöldséggel és burgonyatortával
 • Tiramisu
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró (bagett fűszervaj)
 • Spárgakrém krutonnal
 • Gnocchi négysajt mártásban, szárított paradicsommal és parmezán ropogóssal 
 • Tiramisu
Igény esetén további ételek térítés ellenében rendelhetőek az utazás során a felszolgálótól.

Vasárnap reggel a Budapestre érkezés előtt reggelivel ébresztjük vendégeinket:

 ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsija az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsi egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
29 990 Ft/fő25 990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
  36 990 Ft/fő
 39 990 Ft/fő
  **48 990 Ft/fő
  ***  
  98 990 Ft/fő
 Fakultatív programok (a részvételi díjon felül fizetendő)
A) Látogatás a Melki Apátságban idegenvezetéssel
16.990 Ft/fő
B) Hegyre föl, pincébe le... Borkóstoló Spitzben
9.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Panorama MAX osztályú foglalások:
 • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
 • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
*** A Residence osztály indulása kocsinként minimum 4 lakosztály foglalása után garantált. Lakosztályok csak két fő egyidejű foglalása esetén vehetők igénybe.

Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.


Menetrend (tervezet)

Budapest - Wachau
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati  07:48
 Rákosrendező 07:5207:53
 Kőbánya-Felső08:13
08:14
 Budapest-Kelenföld08:34
08:38
 Tatabánya09:29
09:33
 Komárom09:56
09:58
 Győr10:23
10:24
 Krems a.d. Donau
14:20
14:40
 Dürnstein
14:58
15:05
 (Krems a.d. Donau
15:20
17:50
 Dürnstein)
18:21
18:30
 Spitz a.d. Donau
18:50Wachau - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Spitz a.d. Donau  23:25
 Dürnstein23:52
23:56
 Krems a.d. Donau00:20
00:45
 Győr04:01
04:02
 Komárom04:28
04:30
 Tatabánya04:51
04:55
 Budapest-Kelenföld
05:35
05:40
 Kőbánya-Felső
05:56
05:58
 Rákosrendező
06:26
06:27
 Budapest-Nyugati
06:33

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2023. augusztus 5.
2024
« előző év
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 24. Semmering Expressz
Március
03. SZUBJEKTÍV FOTÓZÁS a Vasúttörténeti Parkban 31. Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn 31. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között
Április
27. PIVO Expressz 27. Látogatás ABbmottal Istvántelken
Május
11. ABbmot motorkocsival Szentesre 11. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 11. ABbmot motorkocsival Hódmezővásárhelyre 25. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 25. DM Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 25. Gyermeknapi különvonat SZ0955 25. Gyermeknapi különvonat SZ1100 25. Gyermeknapi különvonat SZ1155 25. Gyermeknapi különvonat SZ1300 25. Gyermeknapi különvonat SZ1355 25. Gyermeknapi különvonat SZ1645 26. Gyermeknapi különvonat V0955 26. Gyermeknapi különvonat V1100 26. Gyermeknapi különvonat V1155 26. Gyermeknapi különvonat V1300 26. Gyermeknapi különvonat V1355 26. Gyermeknapi különvonat V1645
Június
01. Gőzfelhős kirándulás Gyöngyösre 01. Gőzfelhős pendli Gyöngyös és Vámosgyörk között 08. 170 éves a Semmeringbahn 09. Semmering Expressz Graz 15. Gőzfelhős kirándulás Balassagyarmatra 15. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 22. Szentivánéji Álom Expressz 29. Látogatás BCmottal a Ferencvárosi pályaudvaron
Július
14. Gőzfelhős csillagtúra Budapesten 20. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Augusztus
04. Palócföldi vártúra 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 31. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra
Szeptember
07. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 21. Semmering Expressz 28. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 30. Advent Expressz
December
07. Advent Expressz 14. Advent Expressz
Szentivánéji Álom Expressz - mavrailtours.hu