2023. június 17.

Szentivánéji Álom Expressz

Osztrák vágányzár miatt hazaúti menetrend változás!
 Dátum 2023.06.17-18.
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Hosszú egynapos utazás.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. Kocsiosztálytól függően árban foglalt étkezés.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program. 2023-ban ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban. Különvonatunk az "osztrák Dunakanyar" több településén is megáll, tartalmas programot kínálva az érdeklődőknek.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk a menetrendben szereplő vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról.

Először Krems a.d. Donauban áll meg vonatunk néhány percre, az itt leszállni kívánó vendégeink kedvéért. Ezt követően vonatunk tovább indul és a középkori várromjáról híres Dürnsteinben töltünk egy hosszabb, négyórás pihenőt, ahonnan kora este indulunk tovább Spitz a.d. Donau felé.
A dürnsteini tartózkodás alatt a szerelvény üresen visszamegy Krem a.d. Donauba, így az ott leszállt vendégek is tovább tudnak este utazni velünk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét képezik, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik. Vonatunk a tűzijáték megtekintését követően indul vissza Spitz an der Donauból, Budapestre másnap kora reggel érkezik.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára.

Leszállóhelyek és programok

Krems an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

Alsó-Ausztria ötödik legnagyobb városát mindenképp érdemes felkeresni. Túrautak a természetben, szemrevaló kulturális élet és természetesen számos kellemes hangulatú borozó újra és újra visszavárja a látogatókat.

A) Látogatás a Melki Apátságban, idegenvezetéssel: 15.990 Ft/fő
(Minimum létszám 35 fő. Tartalma: busztranszfer Krems - Melk - Spitz között, apátsági belépő, idegenvezetés)
A programra jelentkezett utasaink a különvonatról Krems an der Dunauban szállnak le, majd onnan autóbusszal folytatják a programot. Utazás az UNESCO világörökségi listán is szereplő hatalmas barokk bencés apátsághoz. Magyar nyelvű tárlatvezetéssel járják be  a mai is működő apátságot  és a kb. 1 órás program alatt bepillantást nyernek az ott működő iskola életébe is. Rövid séta, szabadidő a középkori hangulatú kisvárosban majd utazás tovább Spitz an der Dunauba. A Nyárforduló alkalmából rendezett tűzijáték megtekintése, majd utazás vissza a különvonattal Budapestre.

Dürnstein
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.
Spitz an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A kelta alapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.


FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 

 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Vörösboros marharagu galuskával, csemege uborka
 • Somlói galuska
PB menü:
 • Csirkés lasagne
 • Somlói galuska
PC menü (vegetáriánus):
 • BBQ pácolt camembert sajt roston jázmin rizzsel, áfonya mártással
 • Somlói galuska
 
  
 Kormányzati hálókocsi

A kényelmes, nappal ülőhelyeket kínáló fülke ülőhelyeit visszaútra ágyakká alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. Az alváshoz ágyneműt biztosítunk.

A hálókocsi kapacitása: 18 fő (9 db kétszemélyes
fülke). Erre a kocsiosztályra csak kétfős foglalásokat tudunk felvenni.
 
  
 


  


A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív ebéd várja vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Vörösboros marharagu galuskával, csemege uborka
 • Somlói galuska
RB menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Csirkés lasagne
 • Somlói galuska
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • BBQ pácolt camembert sajt roston jázmin rizzsel, áfonya mártással
 • Somlói galuska
Igény esetén további ételek térítés ellenében rendelhetőek az utazás során a felszolgálótól.

Vasárnap reggel a Budapestre érkezés előtt reggelivel ébresztjük vendégeinket:
 • 2 db croissant, vaj, jam, gyümölcslé, forróital.

 ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsija az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére áll a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsi egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
28.990 Ft/fő24.990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
 38.990 Ft/fő
  **44.990 Ft/fő
  ***  MEGTELT!
  84.990 Ft/fő
 Kocsiosztály
 Felnőtt Gyermek*
 Kormányzati hálókocsiban  MEGTELT! 45.990 Ft/fő
 41.990Ft/fő
 Fakultatív programok (a részvételi díjon felül fizetendő)
A) Látogatás a Melki Apátságban
15.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Panorama MAX osztályú foglalások:
 • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
 • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
*** A Residence osztály indulása kocsinként minimum 4 lakosztály foglalása után garantált. Lakosztályok csak két fő egyidejű foglalása esetén vehetők igénybe.

Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.Menetrend (tervezet)

Budapest - Wachau
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati  07:49
 Rákosrendező 07:5307:54
 Kőbánya-Felső08:12
08:13
 Budapest-Kelenföld08:32
08:40
 Tatabánya09:21
09:35
 Komárom09:56
09:58
 Győr10:23
10:24
 Krems a.d. Donau
13:38
14:10
 Dürnstein
14:28
14:45
 (Krems a.d. Donau
15:00
17:50
 Dürnstein)
18:21
18:30
 Spitz a.d. Donau
18:50Wachau - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Spitz a.d. Donau  23:25
 Dürnstein23:52
23:56
 Krems a.d. Donau00:15
00:30
 Győr06:24
06:25
 Komárom06:51
06:53
 Tatabánya07:14
07:18
 Budapest-Kelenföld
07:58
08:11
 Kőbánya-Felső
08:26
08:28
 Rákosrendező
08:57
08:58
 Budapest-Nyugati
09:04

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2023. augusztus 5.
2023
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 25. Semmering Expressz
Március
11. Ünnepi különvonat Budapestről Hatvanba 11. 150 éves a Hatvan - Szolnok vasútvonal 11. Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre 25. PIVO Expressz
Április
09. Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn 09. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 15. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 22. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar
Május
27. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 27. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 27. Gyermeknapi különvonat SZ0955 27. Gyermeknapi különvonat SZ1100 27. Gyermeknapi különvonat SZ1155 27. Gyermeknapi különvonat SZ1300 27. Gyermeknapi különvonat SZ1355 27. Gyermeknapi különvonat SZ1610 28. Gyermeknapi különvonat V0955 28. Gyermeknapi különvonat V1100 28. Gyermeknapi különvonat V1155 28. Gyermeknapi különvonat V1300 28. Gyermeknapi különvonat V1355 28. Gyermeknapi különvonat V1610
Június
03. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 10. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar 17. Szentivánéji Álom Expressz
Július
08. NOHAB évfordulós vonatozás 09. NOHAB évfordulós vonatozás 29. Gőzfelhős kirándulás Kecskemétre 29. Gőzfelhős pendli Kecskemét és Kiskunfélegyháza között
Augusztus
05. Semmering Expressz 05. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 26. Látogatás ABbmottal a Ferencvárosi pályaudvaron
Szeptember
02. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 23. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 30. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Október
21. Gőzfelhős kirándulás Székesfehérvárra
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
02. Mikulás Expressz délelőtt 02. Mikulás Expressz délután 03. Csillagtúra 2023 09. Advent Expressz Nagyváradra 16. Advent Expressz Kassára
Szentivánéji Álom Expressz - mavrailtours.hu