2023. március 11.

Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre

Szolnok-Budapest egyirányú jegyek
 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni program.Ezen a napon tartják a Hatvan - Szolnok vasútvonal 150 éves évfordulójára szervezett ünnepségeket.
Szerelvényünk a hatvani megállót követően tovább indul Jászberény-Szolnok útvonalon, majd a nap végén Szolnok - Cegléd - Kőbánya-Kispest - Zugló útvonalon érkezik vissza Budapest-Nyugati pályaudvarra.

(nagyításhoz kattintson a képre)

Utazzon velünk Budapestről Hatvanba, majd a Hatvan-Szolnok szakaszon és Szolnokról Budapestre is hazafelé a nap végén az ünnepségsorozathoz kapcsolódó utazásokon, külön részvételi jegyekkel.
A menetjegyet minden szakaszra külön kell megvásárolni!

Azon utasainkat akik mindhárom vasúti szakaszra megvásárolják részvételi jegyüket + 2 extra törzsutas pecséttel ajándékozzuk meg. Bővebb információ a részvételi díjak fül alatt olvasható.

Szolnoki ünnepi program:

Szolnok vasútállomás:
  • 10:00 – 17:00 – „150 éves a Hatvan – Szolnok vasútvonal” jubileum alkalmából Szolnokon a Jubileum téren díjmentesen látogatható állandó kiállítások:
Szolnoki Vasúti Almárium Látogató Központ (Vasútállomás emeleti korábbi Utasellátó éttermében)
"Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" – Vasúti polgári védelmi kiállítás (VOKE Csomóponti Művelődési Központ mellett a BGA bunkerben)
VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub kiállítása (VOKE Csomóponti Művelődési Központban)
  • 13:47 – MÁV Rail Tours ünnepi nosztalgia különvonat köszöntése a szolnoki vasútállomás 1. vágányánál (a kiállított 424  „Bivaly” gőzmozdonynál)
MH Légierő Zenekar Szolnok és  a MÁV Férfikórus Szolnok ünnepi műsorával
  • 14:00 – Hatvan – Szolnok vasútvonal 150 éves fennállása előtt tisztelgő ünnepség a kiállított 424  „Bivaly” gőzmozdonynál
               Ünnepi beszédet mond:
               Szalay Ferenc polgármester
               Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő
               Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója
               MH Légierő Zenekar Szolnok és  a MÁV Férfikórus Szolnok ünnepi műsora
  • 14:30 – Jubileumi emléktábla koszorúzása a Czigler irodaház 1. vágány felöli falán
  • 16:30 – Vendégek felszállása a különvonatra (kizárólag előre megváltott nosztalgia jeggyel)
  • 16:42 – Ünnepi különvonat indulása Budapest-Nyugatiba

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.


  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást.  Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

A részvételi díjak kizárólag Szolnok - Budapest szakaszra érvényesek!

 Részvételi díjak
 Felnőtt
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
6.990 Ft/fő5.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
5.990 Ft/fő4.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
4.990 Ft/fő3.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.

Vásárolja meg ezen a napon közlekedő, mindhárom utazásunkra a részvételi jegyét és mi megajándékozzuk az utazásokra szóló pecséteken kívül + 2 extra törzsutas pecséttel, így akár már a következő utazására kedvezményesen veheti meg a részvételi jegyét. A pecsétekhez szüksége Rail Club passportot megvásárolhatja a vonat közlekedésének ideje alatt. 

Menetrend

Szolnok - Cegléd - Budapest (100a vasútvonal)
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Szolnok
16:42
 Cegléd17:1117:16
 Kőbánya-Kispest18:2718:30
 Zugló mh.
18:3818:40
 Budapest-Nyugati18:47

Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
2023
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 25. Semmering Expressz
Március
11. Ünnepi különvonat Budapestről Hatvanba 11. 150 éves a Hatvan - Szolnok vasútvonal 11. Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre 25. PIVO Expressz
Április
09. Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn 09. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 15. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 22. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar
Május
27. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 27. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 27. Gyermeknapi különvonat SZ0955 27. Gyermeknapi különvonat SZ1100 27. Gyermeknapi különvonat SZ1155 27. Gyermeknapi különvonat SZ1300 27. Gyermeknapi különvonat SZ1355 27. Gyermeknapi különvonat SZ1610 28. Gyermeknapi különvonat V0955 28. Gyermeknapi különvonat V1100 28. Gyermeknapi különvonat V1155 28. Gyermeknapi különvonat V1300 28. Gyermeknapi különvonat V1355 28. Gyermeknapi különvonat V1610
Június
03. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 10. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar 17. Szentivánéji Álom Expressz
Július
08. NOHAB évfordulós vonatozás 09. NOHAB évfordulós vonatozás 29. Gőzfelhős kirándulás Kecskemétre 29. Gőzfelhős pendli Kecskemét és Kiskunfélegyháza között
Augusztus
05. Semmering Expressz 05. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 26. Látogatás ABbmottal a Ferencvárosi pályaudvaron
Szeptember
02. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 23. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 30. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Október
21. Gőzfelhős kirándulás Székesfehérvárra
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
02. Mikulás Expressz délelőtt 02. Mikulás Expressz délután 03. Csillagtúra 2023 09. Advent Expressz Nagyváradra 16. Advent Expressz Kassára
Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre - mavrailtours.hu