2023. március 25.

PIVO Expressz

Erre az utazásra minden jegy elkelt!
ERRE AZ UTAZÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!

 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. A vonaton a választott kocsiosztály szerint.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.A PIVO Expresszel utasaink felfedezhetik Csehország második legnagyobb városának, egyben Morvaország fővárosának számtalan látnivalóját. Az itthon kis Prágának is nevezett város méltó nevére: a cseh főváros árai és a hömpölygő turistaáradatok kivételével hasonló élményeket kapunk a Brnoban is. Apró sörfőzdék, megfizethető árú, jó minőségű helyi ételek, hangulatos kazamaták, kanyargó utcák, gót templomok és ezernyi felfedezésre váró történet várja az ide látogatókat.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Vonatunk fő indulási állomása Budapest-Kelenföld, de előtte már Kőbánya felső állomáson is lehetőséget biztosítunk a felszállásra. Kelenföldről történő indulásunkat követően további felszállási lehetőséget nyílik Tatabánya, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár vasútállomásokon A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti célunk történetét.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsik és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Brno
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.
A) Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel: 3.990 Ft/fő - MEGTELT!
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 1,5 óra, az ár belépőt nem tartalmaz.)

A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük többek között a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot. A városnézés ideje alatt audioguide készülékeket biztosítunk. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére

Felhívjuk figyelmüket, hogy a városnézés egy időben zajlik a Sörvillamosok közlekedésével, így két programon nem tudnak részt venni!
B,C,D,E,F) Sörvillamossal a város szívében, idegenvezetővel: 8.490 Ft/fő
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 50  perc, tartalmaz 2 korsó sört/fő)

Brno belvárosát az egyedülálló Sörvillamossal fedezzük fel. A közel egy órás utazás során a villamos végighalad a város legszebb pontjain, a fedélzeten pedig bárhangulat, csapolt sör és széles italkínálat vár mindenkit! A kényelmet szolgálja továbbá, hogy a villamost mosdóval is felszerelték. A program a brünni érkezést követően indul a vasútállomás előtti térről, a Nové Sady elnevezésű villamosmegállótól. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
Az első csoportot a vonattól idegenvezető kíséri a villamos megállójához, mely a Főpályaudvar (Hlavni nadrazi) előtt található megálló (Nové Sady megálló). A későbbi villamosokra jegyet váltott vendégek önállóan jutnak el a program indulási pontjára, ahol az idegenvezető színes zászlóval várja őket. A sörvillamosos turnusok egymás után, óránként indulnak.

Sörvillamos indulásának várható menetrendje a Főpályaudvarral szembeni Nové Sady villamos megállótól:

B) Sörvillamos indul: 11:30 órakor - MEGTELT!
C) Sörvillamos indul: 12:30 órakor - MEGTELT!
D) Sörvillamos indul: 13:30 órakor - MEGTELT!
E) Sörvillamos indul: 14:30 órakor - MEGTELT!
F) Sörvillamos indul: 15:30 órakor - MEGTELT!

A program végezte után szabadidő áll vendégeink rendelkezésére.
Brnoban járva érdemes megtekinteni
Szent Péter és Pál székesegyház
Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.
Tugendhat Villa
Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.
Kapucínusok kriptája
Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kiállítások, éttermek és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 
 
 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
  

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
   


Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, ásványvizet és forróitalt.
  
   

 

 
 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá az ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
  • Vörösboros marharagu galuskával
  • Rétes (túrós,meggyes) vanília mártással
PB menü:
  • Sült paprikával és feta sajttal töltött csirkerolád fokhagyma mártással, jázmin rizzsel
  • Rétes (túrós,meggyes) vanília mártással
PC menü (vegetáriánus):
  • BBQ pácolt camembert sajt roston jázmin rizzsel, áfonya mártással
  • Rétes (túrós,meggyes) vanília mártással
   
  ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
 
 
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
18.990 Ft/fő15.990 Ft/fő
 
23.990 Ft/fő
20.990 Ft/fő
 30.990 Ft/fő
 35.990 Ft/fő
 Fakultatív programok
 Egységesen
 A) Városnéző séta, idegenvezetéssel - MEGTELT!
 3.990 Ft/fő
 B,C,D,E,F) Sörvillamosos városnézés
 8.490 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.


Menetrend

Budapest - Brno
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Kőbánya felső
05:30
 Budapest-Kelenföld05:46
05:58
 Tatabánya06:37
06:38
 Komárom
06:59
07:00
 Győr
07:26
07:27
 Brno Hl. n.
10:42

Brno - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Brno Hl. n.
17:25
 Győr21:15
21:16
 Komárom21:42
21:43
 Tatabánya
22:04
22:05
 Budapest-Kelenföld22:45
22:50
 Kőbánya felső23:06

2023
« előző év következő év »
Február
14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz 25. Semmering Expressz
Március
11. Ünnepi különvonat Budapestről Hatvanba 11. 150 éves a Hatvan - Szolnok vasútvonal 11. Gőzfelhős utazás Szolnokról Budapestre 25. PIVO Expressz
Április
09. Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn 09. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 15. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 22. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar
Május
27. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 27. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 27. Gyermeknapi különvonat SZ0955 27. Gyermeknapi különvonat SZ1100 27. Gyermeknapi különvonat SZ1155 27. Gyermeknapi különvonat SZ1300 27. Gyermeknapi különvonat SZ1355 27. Gyermeknapi különvonat SZ1610 28. Gyermeknapi különvonat V0955 28. Gyermeknapi különvonat V1100 28. Gyermeknapi különvonat V1155 28. Gyermeknapi különvonat V1300 28. Gyermeknapi különvonat V1355 28. Gyermeknapi különvonat V1610
Június
03. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 10. Kulisszatitkok: Ferencvárosi pályaudvar 17. Szentivánéji Álom Expressz
Július
08. NOHAB évfordulós vonatozás 09. NOHAB évfordulós vonatozás 29. Gőzfelhős kirándulás Kecskemétre 29. Gőzfelhős pendli Kecskemét és Kiskunfélegyháza között
Augusztus
05. Semmering Expressz 05. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 26. Látogatás ABbmottal a Ferencvárosi pályaudvaron
Szeptember
02. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 23. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 30. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Október
21. Gőzfelhős kirándulás Székesfehérvárra
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
02. Mikulás Expressz délelőtt 02. Mikulás Expressz délután 03. Csillagtúra 2023 09. Advent Expressz Nagyváradra 16. Advent Expressz Kassára
PIVO Expressz - mavrailtours.hu