2022. október 8.
Jegyvásárlás

PIVO Expressz

Élményutazás Brnoba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0

 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. A vonaton a választott kocsiosztály szerint.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.A PIVO Expresszel utasaink felfedezhetik Csehország második legnagyobb városának, egyben Morvaország fővárosának számtalan látnivalóját. Az itthon kis Prágának is nevezett város méltó nevére: a cseh főváros árai és a hömpölygő turistaáradatok kivételével hasonló élményeket kapunk a Brnoban is. Apró sörfőzdék, megfizethető árú, jó minőségű helyi ételek, hangulatos kazamaták, kanyargó utcák, gót templomok és ezernyi felfedezésre váró történet várja az ide látogatókat.

A PIVO Expressz idén új útvonalon közlekedik, így Budapest, Tatabánya és Komárom mellett már Győrben és Mosonmagyaróváron is fel lehet szállni rá!

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Vonatunk kora reggel Budapest-Nyugati pályaudvarról indul. További felszállási lehetőséget nyílik Rákosrendező, Kőbánya Felső, Kelenföld, Tatabánya, Komárom, Győr, Mosonmagyaróvár, Rajka és Bratislava Hl.st. [Pozsony] vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti célunk történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsik és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.
A bárkocsiban - az utazás hangulatához illően - csapolt sört is kínálunk.

Brno
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.
A) Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel: 3.000 Ft/fő
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 1,5 óra, az ár NEM tartalmazza a Labirintus belépőt, melyes a helszínen kell fizetni.)


A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot, ahol lemerészkedünk a zöldségpiac alatt található labirintusba, középkori folyosókkal és pincékkel. A városnézés ideje alatt audioguide készülékeket biztosítunk. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a városnézés egy időben zajlik a Sörvillamosok közlekedésével, így két programon nem tudnak részt venni.
B) Sörvillamossal a város szívében, idegenvezetővel: 6.990 Ft/fő
(minimum létszám: 35 fő, időtartama kb. 50  perc, tartalmaz 2 korsó sört/fő)


Brno belvárosát az egyedülálló Sörvillamossal fedezzük fel. A közel egy órás utazás során a villamos végighalad a város legszebb pontjain, a fedélzeten pedig bárhangulat, csapolt sör és széles italkínálat vár mindenkit! A kényelmet szolgálja továbbá, hogy a villamost mosdóval is felszerelték. A program a brünni érkezést követően indul a vasútállomás előtti térről (Nové Sady megálló). A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.

Az első csoportot a vonattól idegenvezető kíséri a villamos megállójához, mely a Hlavni nadrazi pályaudvar előtt található. A későbbi villamosokra jegyet váltott vendégek a mellékelt térkép segítségével juthatnak el a Hlavni nadrazi elé, ahol az idegenvezető színes zászlóval várja őket. A sörvillamosos turnusok egymás után, óránként indulnak.

Sörvillamosok indulásának várható menetrendje:
„B” csoport: 11:20

A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
Brnoban járva érdemes megtekinteni
Szent Péter és Pál székesegyház
Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.
Tugendhat Villa
Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.
Kapucínusok kriptája
Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kiállítások, éttermek és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.
 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
    

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl öt zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 


 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
  • Vörösboros marharagu galuskával
  • Epres sajttorta
PB menü:
  • Bardírozott trikolor csirkerolád vajmártással és sáfrányos jázminrizzsel
  • Epres sajttorta
PC menü (vegetáriánus):
  • Juhtúróval töltött gombafejek graten burgonyával
  • Epres sajttorta
   


  
    ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
   
 BÁRKOCSI

 Faborítású falak, minőségi szövetek, kényelmes  kanapék kombinációja teszi a bárkocst a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát.
Ezen az utazáson DJ gondoskodik a felejthetetlen hangulatról!
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
13.990 Ft/fő10.990 Ft/fő
  - MEGTELT  19.990 Ft/fő16.990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
 24.990 Ft/fő
 27.990 Ft/fő
 Fakultatív programok (a részvételi díjon felül fizetendők)
 Hamarosan!

* Gyermekjegy 4 és14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.


Menetrend (tervezet)

Budapest - Brno
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati p.u.

05:03
 Rákosrendező05:07
05:10
 Kőbánya-Felső05:28
05:29
 Budapest-Kelenföld05:45
06:00
Tatabánya06:37
06:38
 Komárom
06:59
07:00
 Győr
07:31
07:31
 Mosonmagyaróvár07:53 07:54
 Pozsony09:11
09:12
 Brno Hl. n.
10:58

Brno - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Brno Hl. n.
17:58
 Pozsony19:35
19:36
 Mosonmagyaróvár20:57
20:58
 Győr21:2021:21
 Komárom21:4721:48
 Tatabánya
22:09
22:10
 Budapest-Kelenföld22:47
22:50
 Kőbánya-Felső23:06
23:07
 Rákosrendező
23:25
23:26
 Budapest-Nyugati p.u.
23:31

2022
« előző év
Február
12. Semmering Expressz 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Április
09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Gőzfelhős kirándulás Gödöllőre 17. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 23. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Május
07. BCmottal a tapolcai Ikarus találkozóra 07. BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között 14. Mezőföldi Keringő 21. Semmering Expressz 28. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 28. Gyermeknapi különvonat SZ0955 -MEGTELT- 28. Gyermeknapi különvonat SZ1103 28. Gyermeknapi különvonat SZ1155 28. Gyermeknapi különvonat SZ1303 28. Gyermeknapi különvonat SZ1355 28. Gyermeknapi különvonat SZ1503 29. Gőzfelhős kirándulás Tatára 29. Gyermeknapi különvonat V0955 29. Gyermeknapi különvonat V1103 29. Gyermeknapi különvonat V1155 29. Gőzfelhős pendli Tata és Komárom között 29. Gyermeknapi különvonat V1303 29. Gyermeknapi különvonat V1355 29. Gyermeknapi különvonat V1503
Június
04. Borsod-expressz 04. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 09. Vacsora a HÉV-en 11. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 18. Szentivánéji Álom Expressz 25. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar
Július
23. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 30. Semmering Expressz
Augusztus
07. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Szeptember
03. 175 éves a Pest-Szolnok vasútvonal 10. Cicege Expressz 10. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 24. Semmering Expressz 24. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 08. PIVO Expressz 08. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 15. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 22. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely
PIVO Expressz - mavrailtours.hu