2022. május 28.

dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

Gyermeknapi különvonatok
Különleges Gyermeknapi Különvonatok indulnak a Nyugati Pályaudvarról május 28-án és 29-én a Vasúttörténeti Parkba.

Az idei gyermeknap igazi különlegességeket kínál kicsiknek és nagyoknak. Május utolsó szombatján és vasárnapján is nosztalgia különvonatok indulnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. A szerelvény két nosztalgia motorkocsiból és egy fapados személykocsiból áll. A körülbelül húszperces vonatutak menetrendje úgy lett kialakítva, hogy az érdeklődők kényelmesen elérjék a Vasúttörténeti Park gyermeknapi koncertjeit.

Az egyirányú menetjegyekkel vendégeink beléphetnek a Vasúttörténeti Parkba, valamint az utazás napján egy alkalommal díjmentesen utazhatnak a kerti vasúton. Vissza irányban külön válthatók meg a vonatjegyek.

Mindkét nap 3-3 nosztalgia járat közlekedik a Parkba. Kérjük, hogy jegyvásárláskor ügyeljen arra, hogy az Ön számára megfelelő indulást választotta ki.

A szerelvény összeállítása 2023.05.28-án vasárnap:
(a képekre kattintva előjön a jármű képgalériája)


 ABbmot 610
 Caü 14821
 BCmot 390


Nyugati pályaudvar - Vasúttörténeti Park:
  • Minden Nyugati pu. - Vasúttörténeti Park irányú jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját, a Vasúttörténeti Parkba szóló belépőt, valamint egy kerti vasút jegyet, melyet az utazás napján lehet felhasználni.
  • A szerelvényben három különböző kialakítású és különböző komfortot kínáló jármű közlekedik, melyek nem befolyásolják a jegyek árát. Az ülőhelyeket vendégeink a vásárlás során tudják kiválasztani a szabad helyek függvényében.
  • Minden jegytípus csak egy irányú utazásra érvényes.
  • Ezen jegytípusok 2022. május 27. péntekig vásárolhatóak meg weboldalunkon keresztül, vagy személyesen Tatai utcai irodánkban, nyitvatartási időben (1142 Budapest, Tatai utca 93/a).
 Jegytípusok
Ár
 0-3 éves kor között (helyjegy nélkül)
0 Ft/fő
 4-13 éves kor között
1.500 Ft/fő
 14-18 éves kor között
 2.500 Ft/fő
 18 éves kor fölött
 3.500 Ft/fő
  • Az utazásra egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.
  • A harmadik életévüket be nem töltött gyermekek számára díjmentes jegyet kell váltani. Ezen jegyek ülőhelyfoglalást nem tartalmaznak - a gyermek a szülő ölében tud utazni, ugyanakkor a kerti vasúton utazás számukra - szülői felügyelettel - lehetséges.
Vasúttörténeti Park - Nyugati pályaudvar:
  • A Vasúttörténeti Park - Nyugati pu. viszonylatú visszaúti jegyek külön vásárolhatóak meg.
  • A visszaúti jegytípus az ülőhelyfoglalás díját tartalmazza.
  • Ezen jegytípusok 2022. május 27. péntekig vásárolhatóak meg weboldalunkon keresztül, vagy személyesen Tatai utcai irodánkban, nyitvatartási időben (1142 Budapest, Tatai utca 93/a), továbbá a szabad helyek függvényében a 28-án és 29-én a Vasúttörténeti Parkban, az MRT sátrában akár készpénzzel, akár bankkártyával.
 Jegytípusok *
Ár
 0-3 éves kor között (helyjegy nélkül)
0 Ft/fő
 4 éves kor fölött egységesen
1.500 Ft/fő
  • Az utazásra egyéb kedvezmények nem vehetők igénybe.
A választott indulási időpontra kattintva kezdheti meg az online jegyvásárlást:
(A jegyvásárlás előtt kérjük regisztráljon és lépjen be az oldalra.)

 SZOMBATI INDULÁSOK
  VASÁRNAPI INDULÁSOK
Nyugati pályaudvar -
Vasúttörténeti Park
  Nyugati pályaudvar -
Vasúttörténeti Park
 9:55 MEGTELT11:55
13:55
9:55
11:55
 13:55
       
Vasúttörténeti Park -
Nyugati pályaudvar
  Vasúttörténeti Park -
Nyugati pályaudvar
 11:03 13:03
 15:03  11:03  13:03  15:03


Ezek az utazások nem vesznek részt az MRT Rail Club programban.
Két év kihagyás után idén újra dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban! Még színesebb, még mókásabb, még izgalmasabb! Az idei gyereknapi hétvégén: május 28-én és 29-án újra minden a gyerekeknek és a gyerekekről szól. Interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók, valamint környezetvédelmi és fenntarthatóság témában különféle edukációs játékok fogják szórakoztatni a látogatókat.

Nem maradhatnak el a hangulatot meglapozó gyerekkoncertek és bábelőadások sem:

 Időpont
 SZOMBAT (05.28.)
 VASÁRNAP (05.29.)
 11:00
 Halász Judit
 Rutkai Bori Banda
 12:00 Nem Adom Fel együttes
 Nem Adom Fel együttes
 13:00 Kalap Jakab
 Fabula bábszínház
 15:00 Farkasházi Réka és a Tintanyúl
 Zabszalma együttes

A 2022-es gyereknapi fesztiválon ismét középpontba helyeztük az edukációs programokat, melyek keretében a gyerekek játékos formában tanulhatnak például a közlekedésbiztonságról. Ezek az interaktív programok már hagyományosan részei a gyereknapi eseménynek: mini KRESZ parkkal, ügyességi pályákkal, valamint egy mókás turmix bringával is várjuk a gyerekeket.

Ez alkalommal a dm ’Nap gyermekei UV-roadshow’ aktivitás keretében a fényvédelemről is tanulhatnak a kicsik, emellett pedig a környezetvédelem és fenntarthatóság témájában is lesznek programok, hiszen idén erre a szempontra igyekeztünk még nagyobb hangsúlyt fektetni a szervezés során: extra szelektív hulladékgyűjtő szigeteket helyezünk ki az esemény idejére, valamint száműztük a műanyag poharakat és evőeszközöket is.

A kisbabás családoknak pelenkázóval- és szoptatósarokkal, valamint babapihenő létrehozásával készültünk.

Váltsa meg elővételben felnőttjegyét a dm Gyermeknapra ONLINE, hozza el magával kinyomtatva az eseményre és hagyja ki a sorban állást! Gyermekeknek 14 év alatt ingyenes a belépés.

A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!


Menetrend

A JEGYVÁSÁRLÁS MENÜPONT ALATT
Képek az utazásról:
2021
« előző év következő év »
Június
05. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 12. Gőzfelhős különvonat Jászberénybe 12. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 12. Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között 19. Strandidő Expressz 19. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 19. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 27. Kulisszatitkok: A Kincsem Park
Július
03. Strandidő Expressz 17. Különvonattal a Járműparádéra 17. Strandidő Expressz 17. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Nohabos Csillagtúra Budapesten 17. 175 éves a magyar vasút 17. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 24. Semmering Expressz 31. Strandidő Expressz
Augusztus
01. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 11. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 14. Strandidő Expressz 14. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 24. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Szeptember
04. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabára 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabáról Szegedre 19. Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között 19. Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre 25. Semmering Expressz 25. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 28. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 09. Moravia Expressz 09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 16. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 23. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 23. Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 27. Napfény Advent Expressz
December
04. Körös Advent Expressz 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLELŐTT 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLUTÁN 12. Gőzfelhős kirándulás Győrbe 18. Advent Expressz
dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban - mavrailtours.hu