2022. május 29.

Gőzfelhős kirándulás Tatára

Erre a programra minden jegy elkelt!


 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program. A Gerecse lágy hajlású hegyvonulatai alatt elterülő, enyhén dombos felszínű kisváros látványának, hangulatának egyik meghatározó eleme, annak gyönyörű környezete. A természet és a kultúra sajátos harmóniája valósul itt meg. Nagy kiterjedésű tavai és árnyas parkjai a természet kedvelőinek kínálnak feledhetetlen kikapcsolódási lehetőséget, míg műemlék épületei fordulatokban gazdag történelmét idézik meg.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.
A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk pedig bemutatja úti céljaink történetét. Ez idő alatt korhű ruhás kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. Vonatunk Tata állomásig közlekedik. A vonat közlekedésének ideje alatt a nosztalgia büfékocsi végig nyitva áll vendégeink számára.
A tatai tartózkodás ideje alatt kérjük, hogy csomagjaikat ne hagyják a vonaton.

Fakultatív program Tatán
A) Tata felfedezése gumikerekű kisvonattal: 3.990 Ft/fő
(minimum létszám: 45 fő, 4 éves kor alatt ingyenes)
A városnéző kisvonat Tatán egy nyári délután csodás programja lehet. A fővárosi nyüzsgésre és tömegre senki se vágyik, főleg nyáron nem, amikor szívesebben járjuk a természetet, megyünk szabadtéri programokra. Hacsak pár órára is, de el tud szabadulni a városból a közeli Tatára, ahol kisvonatról csodálhatja meg a környék szépségeit.
Foglaljon helyet a régi idők szerelvényeit idéző padokon a nyitott kocsik valamelyikében és indulhat a kirándulás! A városnéző kisvonat körbejárja Tata legszebb részeit, nem hagyja ki a hely legfőbb nevezetességét, az Öreg-tavat és a parton álló várat sem. Az út során nem kell sétával fárasztania magát, csak kényelmesen dőljön hátra és nézelődjön és élje meg a pillanatot!

Látnivalók Tatán
Tatai vár

A Lackffy család kezdeményezésére az 1300-as évek végétől folyamatosan épült és átépült, ma Tata egyik gyöngyszeme. Fénykorát Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás idején élte, mint királyi nyaralókastély. A vár falai a romantikus építészet stílusjegyeit tükrözik, melyet az egykor itt élt Eszterházy családnak köszönhetünk. Az Öreg-tó partján álló építmény ma is szemet gyönyörködtető látvány.

Öreg-tó

Tata egyik legnagyobb vonzereje. A közel 250 hektáros tó, a világ legfontosabb vízi élőhelyeinek védelmére született nemzetközi, ún. Ramsari-egyezmény hatálya alá tartozik.
Európa egyetlen olyan városi tava, melyen az őszi és téli hónapokban vadludak és más költöző madarak tízezrei találnak átmeneti menedéket.

 
További tatai nevezetességek: https://tata.hu/304/nevezetessegek
További tatai természeti értékek: https://tata.hu/4204/termeszeti_ertekeink

Ingyenesen letölthető Tata térkép: https://visittata.com/media/2021/09/TataTerkep_2021.pdf

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
8.990 Ft/fő7.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
7.990 Ft/fő6.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
6.990 Ft/fő5.990 Ft/fő
 Fakultatív programok díja (a részvételi díjon felül fizetendők)
 Tata felfedezése gumikerekű kisvonattal
3.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend

Budapest - Tata
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati
08:04
 Újpalota08:16
08:23
 Kőbánya-Felső08:35
08:37
 Budapest-Kelenföld09:16
09:35
 Tóvároskert
10:4510:47
 Tata10:50

Tata - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Tata

15:31
 Tóvároskert15:3515:37
 Budapest-Kelenföld
17:16
17:19
 Kőbánya-Felső
17:35
17:36
 Újpalota
17:48
17:50
 Budapest-Nyugati
18:04

Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
2022
« előző év következő év »
Február
12. Semmering Expressz 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Április
09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Gőzfelhős kirándulás Gödöllőre 17. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 23. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Május
07. BCmottal a tapolcai Ikarus találkozóra 07. BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között 14. Mezőföldi Keringő 21. Semmering Expressz 28. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 28. Gyermeknapi különvonat SZ0955 -MEGTELT- 28. Gyermeknapi különvonat SZ1103 28. Gyermeknapi különvonat SZ1155 28. Gyermeknapi különvonat SZ1303 28. Gyermeknapi különvonat SZ1355 28. Gyermeknapi különvonat SZ1503 29. Gőzfelhős kirándulás Tatára 29. Gyermeknapi különvonat V0955 29. Gyermeknapi különvonat V1103 29. Gyermeknapi különvonat V1155 29. Gőzfelhős pendli Tata és Komárom között 29. Gyermeknapi különvonat V1303 29. Gyermeknapi különvonat V1355 29. Gyermeknapi különvonat V1503
Június
04. Borsod-expressz 04. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 09. Vacsora a HÉV-en 11. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 18. Szentivánéji Álom Expressz 25. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar
Július
23. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 30. Semmering Expressz
Augusztus
07. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Szeptember
03. 175 éves a Pest-Szolnok vasútvonal 10. Cicege Expressz 10. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 24. Semmering Expressz 24. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
10. Csillagtúra 22 17. Advent Expressz Graz
Gőzfelhős kirándulás Tatára - mavrailtours.hu