2022. június 18.
Jegyvásárlás

Szentivánéji Álom Expressz

Élménykirándulás Wachauba
Hét
0
0
Nap
0
0
Óra
0
0
Perc
0
0
Másodperc
0
0
 Dátum 2022.06.18-19.
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Hosszú egynapos utazás.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. Kocsiosztálytól függően árban foglalt étkezés.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program. 2022-ben ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban. Különvonatunk az "osztrák Dunakanyar" több településén is megáll, tartalmas programot kínálva az érdeklődőknek.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk a menetrendben szereplő vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról.

Először Krems a.d. Donauban áll meg vonatunk néhány percre, az itt leszállni kívánó vendégeink kedvéért. Ezt követően vonatunk tovább indul és a középkori várromjáról híres Dürnsteinben töltünk egy hosszabb, négyórás pihenőt, ahonnal kora este indulunk tovább Spitz a.d. Donau felé.
A dürnsteini tartózkodás alatt a szerelvény üresen visszamegy Krem a.d. Donauba, így az ott leszállt vendégek is tovább tudnak este utazni velünk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét képezik, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik. Vonatunk a tűzijáték megtekintését követően indul vissza Spitz an der Donauból, Budapestre másnap kora reggel érkezik.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Leszállóhelyek és programok

Krems an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

Alsó-Ausztria ötödik legnagyobb városát mindenképp érdemes felkeresni. Túrautak a természetben, szemrevaló kulturális élet és természetesen számos kellemes hangulatú borozó újra és újra visszavárja a látogatókat.

A) Látogatás a Melki Apátságban, idegenvezetéssel: 13.990 Ft/fő
(Minimum létszám 35 fő. Tartalma: busztranszfer Krems - Melk - Spitz között, apátsági belépő, audioguide készülék, idegenvezetés)

A programra jelentkezett utasaink a különvonatról Krems an der Dunauban szállnak le, majd onnan autóbusszal folytatják a programot. Utazás az UNESCO világörökségi listán is szereplő hatalmas barokk bencés apátsághoz. Magyar nyelvű tárlatvezetéssel járják be  a mai is működő apátságot  és a kb. 1 órás program alatt bepillantást nyernek az ott működő iskola életébe is. Rövid séta, szabadidő a középkori hangulatú kisvárosban majd utazás tovább Spitz an der Dunauba. A Nyárforduló alkalmából rendezett tűzijáték megtekintése, majd utazás vissza a különvonattal Budapestre.

Dürnstein
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.
Spitz an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A kelta alapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.


FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
    

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl öt zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 


 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
  • Lassan sült tarja kemencés burgonyával, piaci vegyes savanyúsággal
  • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
PB menü:
  • Csirkerolád parajjal és szárított paradicsommal töltve, fehérbor mártással és jázminrizzsel
  • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
PC menü (vegetáriánus):
  • Bulgur rizottó grillezett zöldségekkel
  • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
 Kormányzati hálókocsi

A kényelmes, nappal ülőhelyeket kínáló fülke ülőhelyeit visszaútra ágyakká alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. Az alváshoz ágyneműt biztosítunk. A hálókocsiba szóló jegyek magukban foglalják a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

A hálókocsi kapacitása: 18 fő (9 db kétszemélyes
fülke). Erre a kocsiosztályra csak kétfős foglalásokat tudunk felvenni.
 
 
 


 ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
   
    BÁRKOCSI

 Faborítású falak, minőségi szövetek, kényelmes  kanapék kombinációja teszi a bárkocst a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
18.990 Ft/fő15.990 Ft/fő
  24.990 Ft/fő
 21.990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
 29.990 Ft/fő
  **32.990 Ft/fő
 Kocsiosztály
 Felnőtt Gyermek*
 Kormányzati hálókocsiban - MEGTELT!
 32.990 Ft/fő
 29.990Ft/fő
 Fakultatív programok (a részvételi díjon felül fizetendő)
Látogatás a Melki Apátságban
13.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Comfort és Panorama MAX osztályú foglalások:
  • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
  • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.Menetrend (tervezet)

Budapest - Wachau
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati  07:50
 Rákosrendező 07:5507:56
 Kőbánya-Felső08:14
08:15
 Budapest-Kelenföld08:35
08:40
 Tatabánya09:18
09:30
 Komárom09:48
09:49
 Győr10:21
10:22
 Krems a.d. Donau
14:05
14:15
 Dürnstein
14:35
14:40
 Krems a.d. Donau
14:55
18:15
 Dürnstein
18:30
18:40
 Spitz a.d. Donau
19:00


A dőlttel szedett időadatok az utasok nélkül közlekedő szerelvényvonatra vonatkoznak.
Wachau - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Spitz a.d. Donau  23:20
 Dürnstein23:40
23:45
 Krems a.d. Donau00:05
00:15
 Győr04:01
04:02
 Komárom04:30
04:31
 Tatabánya04:49
04:50
 Budapest-Kelenföld
05:42
05:50
 Kőbánya-Felső
06:06
06:07
 Rákosrendező
06:25
06:26
 Budapest-Nyugati
06:31

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2022. február 12.
Semmering Expressz
2022. július 30.
Isonzó Expressz
2022. július 14.
Szentivánéji Álom Expressz - mavrailtours.hu