2022. június 18.

Szentivánéji Álom Expressz

Erre az utazásra minden jegy elkelt!
 Dátum 2022.06.18-19.
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Hosszú egynapos utazás.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. Kocsiosztálytól függően árban foglalt étkezés.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program. 2022-ben ismét a nyári napforduló alkalmával rendezik meg a tűzijátékkal egybekötött Szentivánéji ünnepséget Wachauban. Különvonatunk az "osztrák Dunakanyar" több településén is megáll, tartalmas programot kínálva az érdeklődőknek.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. További felszállási lehetőséget biztosítunk a menetrendben szereplő vasútállomásokon. A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti céljaink történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat, akik az egyéni vagy az előre befizetett fakultatív programnak megfelelő helyen szállhatnak le a vonatról.

Először Krems a.d. Donauban áll meg vonatunk néhány percre, az itt leszállni kívánó vendégeink kedvéért. Ezt követően vonatunk tovább indul és a középkori várromjáról híres Dürnsteinben töltünk egy hosszabb, négyórás pihenőt, ahonnal kora este indulunk tovább Spitz a.d. Donau felé.
A dürnsteini tartózkodás alatt a szerelvény üresen visszamegy Krem a.d. Donauba, így az ott leszállt vendégek is tovább tudnak este utazni velünk Spitz an der Donauba. A tűzijáték és  a görögtűz az ünnepség leglátványosabb részét képezik, amellyel a helyiek a nyár beköszöntét és az év legrövidebb éjszakáját ünneplik. Vonatunk a tűzijáték megtekintését követően indul vissza Spitz an der Donauból, Budapestre másnap kora reggel érkezik.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Leszállóhelyek és programok

Krems an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

Alsó-Ausztria ötödik legnagyobb városát mindenképp érdemes felkeresni. Túrautak a természetben, szemrevaló kulturális élet és természetesen számos kellemes hangulatú borozó újra és újra visszavárja a látogatókat.

A) Látogatás a Melki Apátságban, idegenvezetéssel: 13.990 Ft/fő - garantált indulás
A jelentkezés a programra lezárult.
(Minimum létszám 35 fő. Tartalma: busztranszfer Krems - Melk - Spitz között, apátsági belépő, idegenvezetés)

A programra jelentkezett utasaink a különvonatról Krems an der Dunauban szállnak le, majd onnan autóbusszal folytatják a programot. Utazás az UNESCO világörökségi listán is szereplő hatalmas barokk bencés apátsághoz. Magyar nyelvű tárlatvezetéssel járják be  a mai is működő apátságot  és a kb. 1 órás program alatt bepillantást nyernek az ott működő iskola életébe is. Rövid séta, szabadidő a középkori hangulatú kisvárosban majd utazás tovább Spitz an der Dunauba. A Nyárforduló alkalmából rendezett tűzijáték megtekintése, majd utazás vissza a különvonattal Budapestre.

Dürnstein
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A fallal körülvett, pici Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, valószínűleg legtöbbet fotózott pontja. A főszezonban meglehetősen népszerű Dürnstein hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.
Spitz an der Donau
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti továbbindulásig.

A kelta alapítású város egy szőlődomb alján terül el a Duna északi partján, szemben a 712 méter magas Mühlberggel. Az ellenreformáció idején az evangélisták utolsó mentsváraként szolgált. Spitz főutcája egy 15. századi plébániatemplomhoz vezet. A városhoz közel találjuk meg Hinterhaus, a Kuenring lovagok várának romjait. A várostól északra a Rote Tor dombjáról gyönyörű kilátás nyílik a wachau völgyére.


FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com és a www.wetter.at oldalakat javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.

 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
    

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl öt zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 


 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Lassan sült tarja kemencés burgonyával, piaci vegyes savanyúsággal
 • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
PB menü:
 • Csirkerolád parajjal és szárított paradicsommal töltve, fehérbor mártással és jázminrizzsel
 • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
PC menü (vegetáriánus):
 • Bulgur rizottó grillezett zöldségekkel
 • Csokoládé szuflé vanília fagylalttal
 Kormányzati hálókocsi

A kényelmes, nappal ülőhelyeket kínáló fülke ülőhelyeit visszaútra ágyakká alakítjuk, így lehetőség nyílik a hazautat kényelmesen, alvással tölteni. Az alváshoz ágyneműt biztosítunk. A hálókocsiba szóló jegyek magukban foglalják a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

A hálókocsi kapacitása: 18 fő (9 db kétszemélyes
fülke). Erre a kocsiosztályra csak kétfős foglalásokat tudunk felvenni.
 
  
 


  


A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív ebéd és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Jércemell friss bazsalikommal és camemberttel töltve, jázminrizzsel, fehérbor mártással
 • Epres sajttorta
RB menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Baconbe csavart szűzpogácsák burgonyatortával és erdeigomba mártással
 • Epres sajttorta
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Mozzarella nyárs madárbegy salátaágyon
 • Bulgur rizottó grillezett füstöltsajt steakkel
 • Epres sajttorta
Igény esetén további ételek térítés ellenében rendelhetőek az utazás során a felszolgálótól.

Vasárnap reggel a Budapestre érkezés előtt reggelivel ébresztjük vendégeinket:
 • 2 db croissant, vaj, jam, gyümölcslé, forróital.

 ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
   
    BÁRKOCSI

 Faborítású falak, minőségi szövetek, kényelmes  kanapék kombinációja teszi a bárkocst a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
18.990 Ft/fő15.990 Ft/fő
  24.990 Ft/fő
 21.990 Ft/fő
 Kocsiosztály Egységesen
 29.990 Ft/fő
  **32.990 Ft/fő
  ***
 69.990 Ft/fő
 Kocsiosztály
 Felnőtt Gyermek*
 Kormányzati hálókocsiban - MEGTELT!
 32.990 Ft/fő
 29.990Ft/fő
 Fakultatív programok (a részvételi díjon felül fizetendő)
Látogatás a Melki Apátságban
13.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

** Comfort és Panorama MAX osztályú foglalások:
 • Kétfős asztalhoz leadott egyfős foglalások esetében a fennmaradó hely más utasok számára értékesítésre kerülhet.
 • Négyfős asztalhoz leadott egy-, két-, vagy háromfős foglalások esetében a fennmaradó helyek más utasok számára értékesítésre kerülhetnek.
*** A Residence osztály indulása kocsinként minimum 4 lakosztály foglalása után garantált. Lakosztályok csak két fő egyidejű foglalása esetén vehetők igénybe.

Okmányok, egészségügyi előírások
Az utazáshoz szükséges okmányok megléte – különös tekintettel a határátlépéshez szükséges úti okmányokra – valamint az érintett országok hatóságai által meghatározott egészségügyi előírásoknak való megfelelés az utas felelőssége. A MÁV Rail Tours Kft. az okmányok hiányából valamint az egészségügyi előírásoknak meg nem felelésből fakadó esetleges károkért nem vállal felelősséget, azok visszatérítés vagy kártérítés alapját nem képezhetik.Menetrend

Budapest - Wachau
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati  07:48
 Rákosrendező 07:5207:53
 Kőbánya-Felső08:13
08:14
 Budapest-Kelenföld08:32
08:40
 Tatabánya09:20
09:35
 Komárom09:56
09:58
 Győr10:23
10:24
 Krems a.d. Donau
13:38
14:10
 Dürnstein
14:28
14:45
 Krems a.d. Donau
15:00
17:50
 Dürnstein
18:21
18:30
 Spitz a.d. Donau
18:50


A dőlttel szedett időadatok az utasok nélkül közlekedő szerelvényvonatra vonatkoznak.
Wachau - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Spitz a.d. Donau  23:25
 Dürnstein23:52
23:56
 Krems a.d. Donau00:15
00:30
 Győr04:01
04:02
 Komárom04:28
04:35
 Tatabánya04:56
05:06
 Budapest-Kelenföld
05:46
05:52
 Kőbánya-Felső
06:08
06:12
 Rákosrendező
06:32
06:33
 Budapest-Nyugati
06:39

Képek az utazásról:
Törzsutasaink az alábbi utazásokat választották...
Semmering Expressz
2022. július 30.
Semmering Expressz
2022. szeptember 24.
2022
« előző év következő év »
Február
12. Semmering Expressz 14. Valentin-napi Gyertyafény Expressz
Április
09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Gőzfelhős kirándulás Gödöllőre 17. Gőzfelhős pendli Gödöllő és Hatvan között 23. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Május
07. BCmottal a tapolcai Ikarus találkozóra 07. BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között 14. Mezőföldi Keringő 21. Semmering Expressz 28. dm Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban 28. Gyermeknapi különvonat SZ0955 -MEGTELT- 28. Gyermeknapi különvonat SZ1103 28. Gyermeknapi különvonat SZ1155 28. Gyermeknapi különvonat SZ1303 28. Gyermeknapi különvonat SZ1355 28. Gyermeknapi különvonat SZ1503 29. Gőzfelhős kirándulás Tatára 29. Gyermeknapi különvonat V0955 29. Gyermeknapi különvonat V1103 29. Gyermeknapi különvonat V1155 29. Gőzfelhős pendli Tata és Komárom között 29. Gyermeknapi különvonat V1303 29. Gyermeknapi különvonat V1355 29. Gyermeknapi különvonat V1503
Június
04. Borsod-expressz 04. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 09. Vacsora a HÉV-en 11. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 18. Szentivánéji Álom Expressz 25. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar
Július
23. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 30. Semmering Expressz
Augusztus
07. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
Szeptember
03. 175 éves a Pest-Szolnok vasútvonal 10. Cicege Expressz 10. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 24. Semmering Expressz 24. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz
December
10. Csillagtúra 22 17. Advent Expressz Graz
Szentivánéji Álom Expressz - mavrailtours.hu