2021. október 9.

Moravia Expressz

Az utazásra a jelentkezést lezártuk!
Kedves Vendégeink!

A Csehországba való belépés előtt mindenkinek regisztrálnia kell magát a https://plf.uzis.cz/ internetes oldalon. A regisztrációt cseh vagy angol nyelven lehet elkészíteni, és mindössze néhány percet vesz igénybe.
 Utazás
 MRT Expressz Élményvonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás. A vonaton a választott kocsiosztály szerint.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.A Moravia Expresszel utasaink felfedezhetik Csehország második legnagyobb városának, egyben Morvaország fővárosának számtalan látnivalóját. Az itthon kis Prágának is nevezett város méltó nevére: a cseh főváros árai és a hömpölygő turistaáradatok kivételével hasonló élményeket kapunk a Brnoban is. Apró sörfőzdék, megfizethető árú, jó minőségű helyi ételek, hangulatos kazamaták, kanyargó utcák, gót templomok és ezernyi felfedezésre váró történet várja az ide látogatókat.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Vonatunk fő indulási állomása Budapest-Nyugati pályaudvar és Budapest-Kelenföld, de előtte már Rákosrendező és Kőbánya-Felső állomásokon is lehetőséget biztosítunk a felszállásra. Kelenföldről történő indulásunkat követően további felszállási lehetőséget nyílik Tatabánya, Komárom, Komarno [Révkomárom] és Bratislava Hl.st. [Pozsony] vasútállomásokon A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk bemutatja úti célunk történetét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat.

A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsik és a bárkocsi végig nyitva állnak vendégeink számára.

Brno
Leszállás és szabadidős programok egyénileg a menetrend szerinti visszaindulásig. Figyelmükbe ajánljuk fakultatív, szervezett programjainkat.
A) Városnéző séta magyar nyelvű idegenvezetéssel: 4.990 Ft/fő - garantált indulás
(minimum létszám: 20 fő, időtartama kb. 1,5 óra, az ár tartalmazza a Labirintus belépőt.)

A vonat érkezését követően idegenvezető segítségével fedezzük fel Brno látnivalóit. Megtekintjük a híres Zöldségpiacot, a régi városházát, a Szt. Péter és Pál katedrálist, valamint a Szt. Jakab templomot, ahol lemerészkedünk a zöldségpiac alatt található labirintusba, középkori folyosókkal és pincékkel. A városnézés ideje alatt audioguide készülékeket biztosítunk. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére

Felhívjuk figyelmüket, hogy a városnézés egy időben zajlik a Sörvillamosok közlekedésével, így két programon nem tudnak részt venni!
B, C, D, E) Sörvillamossal a város szívében, idegenvezetővel: 6.990 Ft/fő - Jelentkezés lezárva!
(minimum létszám: 30 fő, időtartama kb. 50  perc, tartalmaz 2 korsó sört/fő)

Brno belvárosát az egyedülálló Sörvillamossal fedezzük fel. A közel egy órás utazás során a villamos végighalad a város legszebb pontjain, a fedélzeten pedig bárhangulat, csapolt sör és széles italkínálat vár mindenkit! A kényelmet szolgálja továbbá, hogy a villamost mosdóval is felszerelték. A program a brünni érkezést követően indul a vasútállomás előtti térről. A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
Az első csoportot a vonattól idegenvezető kíséri a villamos megállójához, mely a Hlavni nadrazi pályaudvar előtt található. A későbbi villamosokra jegyet váltott vendégek a mellékelt térkép segítségével juthatnak el a Hlavni nadrazi elé, ahol az idegenvezető színes zászlóval várja őket. A sörvillamosos turnusok egymás után, óránként indulnak.

Sörvillamosok indulásának várható menetrendje:
B) Sörvillamos indul: 11:30 órakor - a jelentkezést lezártuk
C) Sörvillamos indul: 12:30 órakor - a jelentkezést lezártuk
D) Sörvillamos indul: 13:30 órakor - a jelentkezést lezártuk
E) Sörvillamos indul: 14:30 órakor - a jelentkezést lezártuk

A program után szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
Brnoban járva érdemes megtekinteni
Szent Péter és Pál székesegyház
Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.
Tugendhat Villa
Az UNESCO Világörökség részévé választott funkcionalista építészeti csoda, a modernkori cseh építészet leghíresebb épülete. Korszakalkotó módon az épületbe klímaberendezés is beépítésre került a nyári hűtést biztosítva. A széleskörű szakmai idegenvezetés bemutatja a maga korában világszínvonalú technikai vívmányokkal felszerelt épület egészét. A két világháború között, Brno zöldövezetében emelt lenyűgöző épület 2012-es felújítása óta a város egyik legnépszerűbb látványossága, olyannyira, hogy hetekkel előre kell helyet foglalni a vezetett túrákra.
Kapucínusok kriptája
Brno egyik legnépszerűbb látnivalója a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptája. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kiállítások, éttermek és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.weather.com oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.
 

A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak. A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
  
   
    

A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú lábteret, valamint boxonként saját, teljes értékű asztalt kínálnak a nagyobb kényelem érdekében. A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalnak az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl öt zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
   
 

Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama jegyeket, melyek magukban foglalják a kisasztallal rendelkező, félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvizet és forróitalt.
  
   
 
 


 
 

Hatalmas ablakok, kényelmes, fotelszerű ülések és teljes értékű asztalok garantálják a gondtalan utazást a Panorama osztály vendégei számára. A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

PA menü:
 • Vörösboros marharagu galuskával
 • Sajttorta
PB menü:
 • Bardírozott trikolor csirkerolád vajmártással és sáfrányos jázminrizzsel
 • Sajttorta
PC menü (vegetáriánus)::
 • Gerslivel és dióval töltött paprika olasz paradicsommártással
 • Sajttorta
   


A kétszemélyes Residence lakosztályokban utazó vendégeinket induláskor egy pohár pezsgővel köszöntjük. Korlátlan ásványvíz, üdítő- és forróital, egy üveg bor, frissen készült reggeli, exkluzív vacsora és színvonalas magazinok várják vendégeinket. Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:
RA menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Supreme csirkemell grillzöldség ágyon
 • Tiramisu gömbök málavelővel
RB menü:
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Borókás marhasült fűszeres héjasburgonyával
 • Tiramisu gömbök málavelővel
RC menü (vegetáriánus):
 • Vendégváró baguette és fűszervaj
 • Olasz paradicsomleves parmezánnal
 • Csicseriborsóval és fetával töltött kaliforniai paprika zöld pestóval tálalva
 • Tiramisu gömbök málavelővel
  
 

   
   ÉTKEZŐKOCSI

 A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
   
 BÁRKOCSI

 Faborítású falak, minőségi szövetek, kényelmes  kanapék kombinációja teszi a bárkocst a vonat központi találkozási pontjává. Az exkluzív bárkocsi tökéletes helyszínt biztosít új  barátok  megismerésére, vagy egy finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka színesíti a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
 Felnőtt 
 Gyermek*
 
13.990 Ft/fő10.990 Ft/fő
   19.990 Ft/fő16.990 Ft/fő
 24.990 Ft/fő
 27.990 Ft/fő
  -MEGTELT--MEGTELT-    59.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend

Budapest - Brno
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati p.u.

05:03
 Rákosrendező05:07
05:08
 Kőbánya-Felső05:28
05:29
 Budapest-Kelenföld05:45
06:00
Tatabánya06:37
06:38
 Komarom
06:56
07:10
 Komárnó
07:20
07:43
 Brno Hl. n.
10:41

Brno - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Brno Hl. n.
17:58
 Komárnó21:10
21:30
 Komárom21:40
21:41
 Tatabánya
22:02
22:03
 Budapest-Kelenföld22:43
22:52
 Kőbánya-Felső23:08
23:09
 Rákosrendező
23:29
23:30
 Budapest-Nyugati p.u.
23:36

2021
« előző év következő év »
Június
05. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 12. Gőzfelhős különvonat Jászberénybe 12. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 12. Gőzfelhős pendli Jászberény és Hatvan között 19. Strandidő Expressz 19. Kulisszatitkok: Magyar Vasúttörténeti Park 19. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 27. Kulisszatitkok: A Kincsem Park
Július
03. Strandidő Expressz 17. Különvonattal a Járműparádéra 17. Strandidő Expressz 17. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 17. Nohabos Csillagtúra Budapesten 17. 175 éves a magyar vasút 17. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Vasúttörténeti Alapítvány múzeuma 24. Semmering Expressz 31. Strandidő Expressz
Augusztus
01. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 11. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító 14. Strandidő Expressz 14. Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar 20. Szent István-napi Gyertyafény Expressz 24. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Szeptember
04. Gőzfelhős kirándulás Szolnokra 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabára 18. Gőzfelhős nosztalgia utazás Békéscsabáról Szegedre 19. Gőzfelhős pendli Szeged és Hódmezővásárhely között 19. Gőzfelhős nosztalgia utazás Szegedről Budapestre 25. Semmering Expressz 25. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 28. Kulisszatitkok - Székesfehérvári Járműjavító
Október
02. Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba 09. Moravia Expressz 09. Kulisszatitkok: Az Istvántelki Gőzösműhely 16. Kulisszatitkok: Ferencváros pályaudvar 23. Gőzfelhős kirándulás Esztergomba 23. Gőzfelhős pendli Esztergom és Nyergesújfalu között
November
11. Márton-napi Gyertyafény Expressz 27. Napfény Advent Expressz
December
04. Körös Advent Expressz 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLELŐTT 05. Gőzfelhős Mikulás különvonat DÉLUTÁN 12. Gőzfelhős kirándulás Győrbe 18. Advent Expressz
Moravia Expressz - mavrailtours.hu