2021. december 12.

Gőzfelhős kirándulás Győrbe


 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.
Győri nosztalgia vonatunk kitűnő választás az ünnepi hangolódásra. Valódi családi kikapcsolódás és feltöltődés karácsony előtt. Nosztalgiavonatunkat a legendás 424-es gőzmozdony húzza, mely ez alkalommal különleges, karácsonyi fényekben fog pompázni. A vonaton a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak vendégeink, és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásainak hangulatával.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt, mely ezen alkalommal hangulatos karácsonyi díszkivilágítást is kap.
A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk pedig bemutatja úti céljaink történetét. Ez idő alatt kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. Kollégáink igény esetén térképpel és jó tanácsokkal látják el utasainkat. A vonat közlekedésének ideje alatt az étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára.Fakultatív programok

"A" Gyalogos városnéző séta idegenvezetéssel
(min. 30 fő, két óra időtartam)
Megtekintjük a belvárost, miközben a helyi idegenvezető bemutatja Győr történelmét, főbb nevezetességeit, mesél és inspirál, hogy otthonosabban érezzük magunkat a városban. A programhoz audio-guide készüléket biztosítunk. A részvételi díj az esetleges belépőjegyek árát nem tartalmazza.
FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmadosztályú kocsik:
Cmn,
  
   
   
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másodosztályú szakasszal rendelkező kocsik:
ABa, ABaü, ABak, WR252
   
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú szakasszal rendelkező kocsik:
ABa, ABaü, ABak
  
    WR 2347 Teakfa Orient

A gyönyörű Teakfa Orient kocsi az MRT flotta zászlóshajója. A teakfa borítású, 1912-ben gyártott jármű hajdan az Orient Express vonatokban közlekedett Párizs és Isztambul között. Az eredeti pompájában megőrzött jármű megidézi a kor utazásainak hangulatát.
A Teakfa Orient kocsiba érvényes részvételi díjak magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.

Ezen az utazáson az alábbi menüsorokból választhatnak vendégeink:

A menü:
  • Bécsi szelet majonézes burgonyával
  • Somlói galuska
B menü:
  • Kacsacomb párolt káposztával és tört burgonyával
  • Somlói galuska
C menü (vegetáriánus):
  • Rántott sajt párolt rizzsel és tartárral
  • Somlói galuska
Igény esetén további ételek térítés ellenében rendelhetőek az utazás során a felszolgálótól.
   
 ÉTKEZŐKOCSI

 
A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.
  
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
12.990 Ft/fő
9.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
11.990 Ft/fő
8.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
9.990 Ft/fő
6.990 Ft/fő
 Teakfa Orient
  27.990 Ft/fő
 Fakultatív programok díja (a részvételi díjon felül fizetendők)
 Gyalogos városnéző séta
3.500 Ft/fő
  • * Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.
  • Amennyiben Teakfa Orient kocsiban a 2 fős asztalok beteltek és már csak 4 fős szabad asztalaink vannak, akkor 10.000 Ft/asztal felár esetében garantáljuk, hogy az asztalnál lévő szabad helyek nem kerülnek értékesítésre. A feláron felül vendégeink egy üveg pezsgőt kapnak ajándékba.
Menetrend

Budapest - Győr
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati 07:04
 Budapest-Kelenföld08:0008:35
 Komárom11:1011:23
 Győr11:57 
Győr - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Győr

18:00
 Komárom
18:33
18:46
 Budapest-Kelenföld
21:15
21:19
 Budapest-Nyugati 22:06 
Gőzfelhős kirándulás Győrbe - mavrailtours.hu