2023. július 8.

NOHAB évfordulós vonatozás

 Utazás
 NOHAB vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.

2023-ban 60. születésnapját ünneplő M61 sorozatú mozdony vontatta nosztalgiaszerelvényen utazhatnak vendégeink. Vonatunkban a párnás első- és másodosztályok mellett, fapados harmadosztályú ülőhelyek is választhatóak.

A mozdonysorozat szorosan kötődik a Balatonhoz, így Budapestről indulva Siófokon, Fonyódon át Tapolcáig tart az élményekkel teli utazás. A vonat végállomásán az M61-004 mozdony torzójánál megemlékezhetnek a balesetben megsérült mozdony kiállított részénél, amely korábban a Közlekedési Múzeum városligeti épületénél díszelgett.

Tapolcán a szerelvény tartózkodása alatt nem csak a különvonattal érkezett Nohab tekinthető meg, hanem az északi parton menetrend szerinti személyvonatokkal érkező "Svédacél" is.

A vonat közlekedésének ideje alatt a nosztalgia étkezőkocsi végig nyitva áll vendégeink számára.

Pontosabb vonatösszeállítás később várható.

FONTOS

Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.


  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
   
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak , WR252
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
   
   

   ALBERT FLÓRIÁN ÉTKEZŐKOCSI
WRm012
A WRm012 számú étkezőkocsi az egyetlen magyar Aranylabdás futballista, Albert Flórián, a „Császár” nevét viseli.

Az étkezőkocsit az 1980-as évek elején Bautzenben gyártották, forgalomba állítása után a MÁV Utasellátó nemzetközi és belföldi járatain közlekedett. Az étkezőkocsit a MÁV Nosztalgia 2013-ban újította fel.

Belső tereiben stílusosan a zöld-fehér színvilág köszön vissza. Az étkezőkocsiban kapott helyet a „mozgó Albert kiállítás”, melynek képanyagában a kiváló sportember sportpályafutása követhető nyomon.

Az utazás során az étkezőkocsiban reggelivel, valamint a visszaúton vacsorával is várjuk utasainkat. A kocsiban az utazás alatt hűtött ásványvíz, üdítőitalok, alkoholos italok, valamint kávé is vásárolható.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt 
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
11 990 Ft
9 990 Ft
 2. osztály (párnás)
10 990 Ft
8 990 Ft
 3. osztály (fapados)
9 490 Ft
7 490 Ft

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

Menetrend (tervezet)

Budapest-Nyugati pu. - Tapolca
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati pu.
 06:19
 Rákosrendező06:2306:24
 Kőbánya felső
06:42
06:44
 Budapest-Kelenföld
07:08
07:10
 Székesfehérvár
08:01
08:05
 Tapolca
11:06

Tapolca - Budapest-Nyugati pu.
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Tapolca
16:45
 Székesfehérvár19:49
19:53
 Budapest-Kelenföld20:46
20:48
 Kőbánya felső21:05
21:07
 Rákosrendező21:27
21:29
 Budapest-Nyugati pu.21:35

NOHAB évfordulós vonatozás - mavrailtours.hu