2023. március 11.

Ünnepi különvonat Budapestről Hatvanba

 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni program.Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.
A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot. Az utazás ideje alatt kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét.
Vonatunk Hatvan állomásig közlekedik. A vonat közlekedésének ideje alatt a nosztalgia büfékocsi végig nyitva áll vendégeink számára.

Ezen a napon tartják a Hatvan - Szolnok vasútvonal 150 éves évfordulójára szervezett ünnepségeket.
Szerelvényünk a hatvani megállót követően tovább indul Jászberény-Szolnok útvonalon, majd a nap végén Szolnok-Cegléd-Budapest útvonalon érkezik vissza Budapest, Nyugati pályaudvarra.

(nagyításhoz kattintson a képre)

Utazzon velünk Budapestről Hatvanba, majd a Hatvan - Szolnok szakaszon és Szolnokról Budapestre is hazafelé a nap végén az ünnepségsorozathoz kapcsolódó utazásokon, külön részvételi jegyekkel.
A menetjegyet minden szakaszra külön kell megvásárolni!

Azon utasainkat akik mindhárom vasúti szakaszra megvásárolják részvételi jegyüket + 2 extra törzsutas pecséttel ajándékozzuk meg. Bővebb információ a részvételi díjak fül alatt olvasható.

Hatvani ünnepi program:

Hatvan vasútállomás:
  • 09:00 – 16:00 – „Hatvan és a Hatvan – Szolnok vasútvonal vasúttörténetének emlékei” c. időszaki vasúttörténeti kiállítás a Nagycsarnok várótermeiben
  • 09:40 – MÁV Rail Tours ünnepi nosztalgia különvonat ünnepélyes fogadása a hatvani vasútállomás 2. vágányánál.
Ünnepi kórus köszönti a különvonatot és az utasokat
  • 10:00 – Hatvan – Szolnok vasútvonal 150 éves fennállása előtt tisztelgő ünnepség a Nagycsarnokban
              Ünnepi beszédet mond:
              Horváth Richárd polgármester
              Dr. Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója
              Ünnepi verset mond: Karácsony Jánosné
              Ünnepi műsor: A Hatvani Vasutas Hagyományőrző Énekkar előadásában.
  • 10:30 – Jubileumi emléktábla avatása és koszorúzása a Nagycsarnokban.
  • 11:00 – Vendégek felszállása a különvonatra (kizárólag előre megváltott nosztalgia jeggyel)
  • 11:15 – Ünnepi különvonat indulása Jászberénybe az ünnepi kórus előadása kíséretében

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.

FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.


  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

A részvételi díjak kizárólag Budapest - Hatvan szakaszra érvényesek!

 Részvételi díjak
 Felnőtt
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
6.990 Ft/fő5.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
5.990 Ft/fő4.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
4.990 Ft/fő3.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.

Vásárolja meg ezen a napon közlekedő, mindhárom utazásunkra a részvételi jegyét és mi megajándékozzuk az utazásokra szóló pecséteken kívül + 2 extra törzsutas pecséttel, így a következő utazására már kedvezményesen veheti meg a részvételi jegyét. A pecsétekhez szüksége Rail Club passportot megvásárolhatja a vonat közlekedésének ideje alatt. 
Bővebb információ: https://www.mavrailtours.hu/hu/content/mrt_rail_club

Menetrend

Budapest - Hatvan
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati
07:55
 Hatvan09:40

Ünnepi különvonat Budapestről Hatvanba - mavrailtours.hu