2023. Április 9.

Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn

 Utazás
 Gőzmozdony vontatású nosztalgia vonattal.
 Típus Egynapos utazás. 1 nap / 0 éjszaka.
 Szállás Szállás nélkül.
 Ellátás Önellátás.
 Program Egyéni vagy szervezett fakultatív program.Húsvét vasárnap nosztalgiavonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról a festői szépségű Gödöllőre. Gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvényen, a „boldog békeidők” hangulatában érkezünk a Monarchia királyi városába, hogy felfedezzük annak szépségét és főbb látványosságait.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről a fenti lapfülekre kattintva tájékozódhatnak.


Utunkat reggel Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük. Érdemes kicsit korábban megérkezni a pályaudvarra, hogy legyen idő még indulás előtt megtekinteni a szuszogó, pöfögő, igazán méltóságteljes gőzmozdonyt.
A vonat fedélzetén hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetjük a programot, idegenvezetőnk pedig bemutatja úti céljaink történetét. Ez idő alatt kalauzunk megvizsgálja az utazók jegyének érvényességét. Vonatunk Gödöllő állomásig közlekedik. A vonat közlekedésének ideje alatt a nosztalgia büfékocsi végig nyitva áll vendégeink számára.
A gödöllői tartózkodás ideje alatt kérjük, hogy csomagjaikat ne hagyják a vonaton.

Fakultatív program Gödöllőn - JELENTKEZÉS LEZÁRVA!!!
Látogatás a Gödöllői Királyi kastélyban tárlatvezetéssel
Felnőtt 5.490Ft/fő, Diák/65 év felett: 3.990Ft/fő
(minimum létszám: 20 fő)

A) csoport indulása: 10:40
B) csoport indulása: 10:50
C) csoport indulása: 11:00

A nosztalgiavonat utasai érkezést követően rövid sétát tesznek a Gödöllői Királyi Kastélyhoz. Erzsébet Királyné kedvenc nyári kastélyában megismerkednek a királyi család életével és szokásaival egy vezetett tárlatlátogatáson:
  • Királyi lakosztályok,
  • Grassalkovichok kora,
  • Erzsébet királyné emlékkiállítás,
  • Századok – lakók - történetek” – a kastély 20. századi története.
A tárlatvezetés hossza kb. 70-80 perc. A nosztalgiavonat visszaindulásáig szabad program áll vendégeink rendelkezésére.
FONTOS

Kérjük, hogy az egyéni programok esetében minden esetben tájékozódjanak a meglátogatni kívánt múzeumok, kilátók, felvonók és egyéb látványosságok aktuális nyitva tartásáról és díjairól azok weboldalain. Kérjük, hogy a kirándulás előtt tekintsék meg a választott leszállási hely várható időjárását és annak megfelelő öltözettel készüljenek. Ehhez a www.met.hu internetes oldalt javasoljuk. Kérjük, hogy minden esetben legalább 15 perccel a vonatindulás előtt érkezzenek vissza a vasútállomásra. Vonatunk menetrendje utaskésés miatt nem változtatható.  
 
HARMADOSZTÁLY

Fapados kiránduló kocsik, hamisítatlan század eleji hangulattal. A fapados osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek 2-3-4 személyes fapadokkal, egyes kocsikban külön fülkés részekkel. A termes részekben nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A harmadosztályú kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő harmad osztályú kocsik:
Caü , Cmn
  
   
    
MÁSODOSZTÁLY

A kényelmes, korhűen felújított, zöld színű kárpittal húzott párnás ülésekkel felszerelt hangulatos kialakítású fülkékben igazi élmény az utazás. A fülkék hat- illetve nyolcfős kialakításúak. A másodosztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő másod osztályú kocsik:
   
 
ELSŐ OSZTÁLY

A másodosztályú fülkéknél nagyobb lábteret biztosító, korhűen felújított, bordó színű kárpittal ellátott párnás ülésekkel felszerelt három- és hatszemélyes fülkékben utazva vendégeink megtapasztalhatják a századforduló gyorsvonatainak exkluzív hangulatát.

Az első osztályú nosztalgia kocsikban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.

A vonatban közlekedő első osztályú kocsik:
ABa , ABaü , ABak
  
   

  NOSZTALGIA BÜFÉKOCSI
Da 6404

 
Az 1915-ben eredetileg kalauzkocsinak épült büfékocsi a vonat központi találkozási pontja. A sárgaréz borítású pult, a nyersfa padok és asztalok hamisítatlan söntés hangulatot teremtenek és tökéletes helyszínt biztosítanak új barátok  megismerésére. Snackek és italok széles választéka színesíti a büfé kínálatát.
   
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magában foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Részvételi díjak
 Felnőtt
 Gyermek*
 1. osztály (párnás)
7.990 Ft/fő6.990 Ft/fő
 2. osztály (párnás)
6.990 Ft/fő5.990 Ft/fő
 3. osztály (fapados)
5.990 Ft/fő4.990 Ft/fő
 Fakultatív programok díja
 (a részvételi díjon felül fizetendők)

 Felnőtt
Diák/65 év felett**
A) Látogatás a Gödöllői Királyi kastélyban tárlatvezetéssel (csoport indulása: 10:40)
5.490 Ft/fő
3.990 Ft/fő
B) Látogatás a Gödöllői Királyi kastélyban tárlatvezetéssel (csoport indulása: 10:50)
5.490 Ft/fő
3.990 Ft/fő
C) Látogatás a Gödöllői Királyi kastélyban tárlatvezetéssel (csoport indulása: 11:00)
5.490 Ft/fő
3.990 Ft/fő

* Gyermekjegy 4 és 14 éves kor között váltható. 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Fedélzeti szolgáltatások fül alatt találhatóak meg.
** Diák/65 év felett: A diákigazolványt és az életkort igazoló okmányt a belépéskor ellenőrizhetik.

FONTOS
A jegyvásárláskor feltüntetett kocsisorrend nem a végleges sorrend. A pontos vonatösszeállításról és egyéb hasznos információkról az utazás hetében irodánk utastájékoztató levelet küld.

Menetrend

Budapest - Körvasút - Gödöllő
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Budapest-Nyugati
08:50
 Gödöllő10:07

Gödöllő - Körvasút - Budapest
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Gödöllő
16:49
 Budapest-Nyugati
18:04

Gőzfelhős Húsvét Gödöllőn - mavrailtours.hu