2022. május 7.

BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között

Május 7-én harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ikarus találkozót Tapolcán. A magyar buszgyártás remekeit bemutató eseményre BCmot vontatású különvonat indul.
Szeretnénk lehetőséget biztosítani azoknak is, akik szeretnék kipróbálni a eme hangulatos motorkocsis szerelvényt a fővárosba való utazás nélkül. Ezért szerelvényünkkel a Tapolcára érkezés, illetve az onnan Budapestre visszaindulás között egy rövid, másfél órás utazást szervezünk Badacsonytomajba.

A szerelvény Badacsonytomajból irányváltás után indul is vissza Tapolcára, így vendégeink még kényelmesen visszaérnek az Ikarus Találkozó felvonulására.

A különvonat BCmot + Cmn összeállításban közlekedik.

Részletek az Ikarus Találkozóról: További részletek: https://ikarustalalkozotapolca.hu/BCmot motorkocsi

Kéttengelyes dízel-mechanikus erőátvitelű motorkocsi a mellékvonali személyforgalom ellátására. A mellékvonalak személy- és teherforgalmának különválasztására tervezte és készítette a Ganz Danubius gyár. A motorkocsik 1926 és 1929 között benzinmotorral, 1929-től dízelmotorral készültek. Az 1930-as években a típus háromtengelyes változatban is készült, legfeljebb 10 tonna tengelyterhelésű vasútvonalakra.
  
   
  

Cmn 3. osztályú személykocsi

Fapados kiránduló kocsi, hamisítatlan század eleji hangulattal. Az erra a kocsira érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot. Tágas belső terek négy- és hatszemélyes páholyokkal, ahol nagyobb társaságok is kényelmesen együtt tudnak utazni. A kocsiban légkondicionálás és WiFi kapcsolat nem érhető el.
Vonatunkra az alábbi részvételi díjak érhetőek el. A részvételi díjak a fel- és leszállási helyektől függetlenül egységesek. Minden jegytípus magánban foglalja az ülőhelyfoglalás díját is.

 Kocsiosztály
Ár
 Bcmot motorkocsiban
2.000 Ft/fő
 Cmn személykocsiban
 2.000 Ft/fő

* 4 éves kor alatt az utazás ingyenes, ülőhelyet azonban nem tudunk biztosítani. Az egyes kocsiosztályok részvételi díjában foglalt szolgáltatások a Kocsiosztályok fül alatt találhatóak meg.Menetrend (tervezet)

Tapolca - Badacsonytomaj

 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Tapolca
11:15
 Badacsonytomaj
11:42

Badacsonytomaj - Tapolca
 Megálló
 Érkezik
 Indul
 Badacsonytomaj

12:30
 Tapolca12:57
BCmotos pendli Tapolca és Badacsonytomaj között - mavrailtours.hu