2020. július 12.

Bcmot-tal a Vasúttörténeti Parkba

Könnyed vasárnapi utazás a 2019-ben felújított BCmot motorkocsival.

Az utazásra jegyet váltók díjmentesen léphetnek be a Vasúttörténeti Parkba, ahol egyénileg tölthetik el utasaink szabadidejüket. A vonat csak Budapest-Nyugati - Vasúttörténeti Park irányban közlekedik, a Parkot utasaink egyénileg hagyhatják el.

BCmot mellékvonali motorkocsi

Kéttengelyes dízel-mechanikus erőátvitelű motorkocsi a mellékvonali személyforgalom ellátására. A mellékvonalak személy- és teherforgalmának különválasztására tervezte és készítette a Ganz Danubius gyár. A motorkocsik 1926 és 1929 között benzinmotorral, 1929-től dízelmotorral készültek. Az 1930-as években a típus háromtengelyes változatban is készült, legfeljebb 10 tonna tengelyterhelésű vasútvonalakra. A motorkocsik hasonló szerkezetű mellékkocsikat is vontattak.

Vasúttörténeti Park

A Magyar Vasúttörténeti Park több mint 100 vasúti járműnek ad otthont. A gyűjtemény számos ritka mozdonyt is magába foglal. A 70.000 négyzetméter alapterületű park az 1870-es évektől napjainkig mutatja be a vasút fejlődését. A járművek jelentős része napjainkban is üzemképes, alkalmanként a park rendezvényein működés közben is megtekinthetők, vezethetők. A járművek rendszeresen közlekednek bel- és külföldön egyaránt nosztalgiavonatként. Interaktív programjaival a park élményt nyújt minden korosztálynak!
További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/

A különvonat üzemeltetője a MÁV Rail Tours Kft.  • Menetjegy: 3.500 Ft/fő
A vonat utasai díjmentesen léphetnek be a Vasúttörténeti Parkba. Az interaktív programokon való részvétel díjai a http://www.vasuttortenetipark.hu/ weboldalon tekinthetők meg.Menetrend (tervezet)

Budapest-Nyugati - Vasúttörténeti Park
09:55 - Budapest-Nyugati
10:13 - Magyar Vasúttörténeti Park
Csak Budapest-Nyugati - Vasúttörténeti Park irányban közlekedik!
Bcmot-tal a Vasúttörténeti Parkba - mavrailtours.hu