Lemondott utazások

2022. augusztus 2. Kedd
Kedves Vendégeink!

Az elmúlt időszak mindannyiunk számára megterhelő volt. A koronavírus alapjaiban változtat-ta meg az életünket, egyik pillanatról a másikra kellett megszoknunk a korábbiaktól teljesen eltérő élethelyzeteket. Az egymást követő fertőzési hullámok megnehezítették és olykor ellehetetlenítették az utazásszervezést. Az idei szezonba ugyanakkor bizakodóan vágtunk bele, látva, hogy az egyre nagyobb számban védettséget szerzők miatt a vírus kevésbé terjed, az országok pedig egymás után lazítják a járványügyi szabályokat, újra lehetőséget adva a belföldi és nemzetközi utazások újraindítására.

Nem számolhattunk ugyanakkor a februárban kitört orosz-ukrán konfliktus nemzetközi gazda-sági hatásaival és az elszabaduló energiaárakkal. A jelenlegi gazdasági környezetben a szeptemberi Semmering Expressz és októberi PIVO Expressz különvonatok 13.990 Ft-os Standard osztályú részvételi jegyét 24.000 Ft körüli árra kellene emelnünk ahhoz, hogy a vonatok veszteség nélkül közlekedhessenek le. Bármennyire is kézenfekvő megoldásnak tűnik, az ilyen mértékű és jellegű áremelést nem tudjuk összeegyeztetni értékrendünkkel. Ezért – bármennyire is fájó ez számunkra – arra a döntésre jutottunk, hogy az említett két különvonatot nem indítjuk el, újabb nemzetközi élményutazásokat pedig addig nem hirdetünk meg, míg a gazdasági helyzet kedvezőbbé nem válik.

Az élményutazások szervezésének átmeneti felfüggesztésével felszabaduló energiánkat a bel-földi, klasszikus nosztalgia utazások szervezésére fordítjuk. Megvizsgáljuk, hogy milyen módon tudjuk emelni a nosztalgiavonatok szolgáltatásainak színvonalát és, hogy milyen új bel-földi úti célokra és eseményekre tudunk vonatokat indítani.

Őszintén reméljük, hogy mihamarabb lehetőségünk adódik, kedvező árú, a legtöbbek számára elérhető élményutazások meghirdetésére. Addig is kérjük, hogy figyeljék a www.mavrailtours.hu címen elérhető internetes oldalunkat, ahol a Klasszikus nosztalgiautazások, Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, MRT Regio utazások és Kulisszatitkok gyalogos programok a továbbiakban is elérhetőek maradnak.

Megértésükben és együttműködésükben bízva,

Tisztelettel,
MÁV Rail Tours Kft.


További híreink
Lemondott utazások - mavrailtours.hu