Beutazási feltételek a környező országokba

2021. július 5. Hétfő

Beutazási feltételek
Frissítve: 2021.07.05.


AUSZTRIA

48 órán belüli antigén vagy 72 órán belüli PCR tesztről szóló orvosi igazolás, VAGY orvosi igazolás arról, hogy az utazó a COVID-19 betegségen 6 hónapon belül átesett vagy hogy esetében 3 hónapon belül vérvizsgálat (szérum, plazma vagy teljes vérkép) alapján antitest kimutatására került sor, VAGY igazolás arról, hogy az utazót a mellékletében felsorolt oltások egyikével (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm, Sinovac) beoltották, az alábbiak szerint:

•    az első oltás utáni 22 naptól kezdődően, összesen három hónapig,
•    a második oltástól kezdődően, ameddig az első oltástól 9 hónap nem telt el,
•    egy dózisú oltóanyagoknál a beadástól számított 9 hónapig,
•    egy oltás megtörténtétől (9 hónapig), amennyiben annak beadása előtt legalább 21 nappal a beoltottnak pozitív PCR tesztje vagy az oltás előtt pozitív antitest tesztje volt.

Ausztria jelenleg a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát nem fogadja el.

Bővebb információkat a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria oldalon talál.

HORVÁTORSZÁG

A horvát határátlépéshez szükséges az „Uniós digitális Covid-igazolvány” felmutatása, érvényes útiokmányok birtokában, ez mentesít a határátlépési korlátozások alól.

Magyar állampolgár, amennyiben nem rendelkezik digitális uniós COVID igazolvánnyal Magyarországról, az Unió területéről vagy Unión kívüli országból az alábbi – választható – feltételek egyikének teljesítésével léphet be akadálymentesen Horvátország területére.

•    72 óránál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy a mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatásával.
Bővebb információkat a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag oldalon talál.


CSEHORSZÁG

2021. 05. 15-től érvényes az a Magyarország és Csehország közötti megállapodás melynek értelmében, az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes igazolásokat (védettségi igazolvány), függetlenül az oltás típusától Csehországban a vendéglátóipari egységek és kereskedelmi szálláshelyek elismerik:

•    két dózisú oltás esetén a belépés az első oltást követő 22. naptól lehetséges, és az országban való  tartózkodás 3 hónapig megengedett;
•    két dózisú oltás esetén, ha már a második oltás felvétele is megtörtént, az országban való tartózkodás az első oltás dátumától számított 9 hónapig lehetséges;
•    egy dózisú oltás esetén a belépés az oltást követő 22. naptól lehetséges, és az országban való tartózkodás 9 hónapig megengedett.
•    fenitek hiányában tehát 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy 24 óránál nem régebbi antigén tesztre van szükség a belépéshez. (Karantén és újabb teszt helyben nem szükséges.)
•    A 18 év alatti gyermekek számára a fent említett helyekre való belépéshez teszt szükséges (72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy 24 óránál nem régebbi antigén)

Bővebb információkat a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?cseh-koztarsasag oldalon talál.

SZLOVÁKIA

2021. 06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások és védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, ugyanakkor legkésőbb a határon regisztrálni szükséges a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon.

•    A védettségi igazolvány és az oltási igazolás birtokában mindazokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket igénybe vehetik, amelyek a szlovák oltási igazolással elérhetők.
•    Szlovákia és Magyarország az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja.
•    A magyar oltási igazolás, illetve védettségi igazolvány hiányában Szlovákia területére történő belépés esetén 14 napos karanténkötelezettség áll fent.
Bővebb információkat a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia oldalon talál.

A FELTÜNTETETT INFORMÁCIÓ TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, AZOKÉRT FELELŐSSÉGET A MÁV RAIL TOURS KFT. NEM VÁLLAL.
KÉRJÜK UTAZÁS ELŐTT TÁJÉKOZÓDJON A KONZULI SZOLGÁLAT HONLAPJÁN AZ AKTUÁLIS FELTÉTELEKRŐL.


Beutazási feltételek a környező országokba - mavrailtours.hu