175 ÉVES A MAGYAR VASÚT GRAFIKAI PÁLYÁZAT


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A pályázat kiírója: MÁV Rail Tours Kft.
A pályázati időszak: 2021. február 15. – március 24.
A pályaművek beérkezési határideje: 2021. március 24.

Pályázati kiírás
A MÁV Rail Tours Kft. 175 éves a magyar vasút! címmel pályázatot hirdet vasúti kocsi grafika elkészítésére 2021. február 15. és március 24. között.  A művek témájának egyetlen megkötése, hogy a magyar vasút 175 éves történetéből, mindennapjaiból ragadjanak ki egy vagy több jelenetet, részletet, témát, tetszés szerint.
A pályázaton való részvétel feltételei, a pályázat benyújtása
A pályázatra minden 18. életévét betöltött személy jelentkezhet. Egy személy legfeljebb 2 pályaművel pályázhat, a mellékelt vasúti kocsi jellegrajzának felhasználásával készített látványtervvel az alábbiak figyelembevételével:
 • színes,
 • digitalizált formátum,
 • elfogadott formátumok: jpg, png, pdf, tiff,
 • minimum 300 dpi felbontású.
Az alábbi adatokat kérjük feltüntetni a pályamű beküldésekor:
 • Név (vezetéknév, keresztnév),
 • Lakcím (irányítószám, település, utca, házszám),
 • Telefonszám,
 • E-mail cím.
A pályázattal együtt benyújtandó, a jelen kiírás mellékletét képező, megfelelően kitöltött és aláírt felhasználási és adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat is.
A pályázatokat kérjük az info@mavrailtours.hu email címre küldeni.
A pályamunkák beérkezési határideje: 2021. március 24. szerda
Minden pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásaival pályázhat, amelyek nem sértik mások szerzői jogát. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik. A pályázatra csak olyan alkotásokat lehet nevezni, melyek más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltek.
Letölthető dokumentumok
A pályázat menete
A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli a beküldési határidő utáni 5 munkanapon belül, és kiválasztja az általa legjobbnak ítélt pályaművet.
Eredményhirdetés
A szervezők 2021. március 31.-én szerdán, a MÁV Rail Tours honlapján (www.mavrailtours.hu) és a MÁV Csoport honlapján (www.mavcsoport.hu) hozzák nyilvánosságra a fődíj győztesének nevét. A győztest e-mailben értesítik a matricázott vasúti kocsi ünnepélyes avatórendezvényének időpontjáról.
Nyeremény
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamű felhasználásával készített grafika a MÁV Rail Tours Kft. belföldi és nemzetközi élményvonataiban közlekedő Revvivo típusú bárkocsiját díszíti majd matrica formájában, így az alkotást Európa-szerte láthatják az utasok legalább egy éven keresztül.

A győztes továbbá másodmagával részt vehet a MÁV Rail Tours Kft. összes 2021-es egynapos MRT Expressz élményutazásán Panorama MAX osztályon.

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

A pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:
 • A nyertes pályázati anyagból a végleges grafikai anyagot a pályázat kiírója készíti el és adja le a nyomdának gyártásra. A pályázat kiírója jogosult a grafikai anyag módosítására, különös tekintettel, de nem kizárólag a jogszabályokban előírt, illetve hatósági felíratok és jelzések továbbá logók és egyéb arculati elemek elhelyezésére.
 • A pályázat kiírója a pályázat és későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből későbbiekben rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázó utóbb a neve feltüntetésének elmaradása miatt semmiféle kár- vagy költségtérítési igénnyel nem élhet.
 • A pályázat kiírója – úgy is, mint egy lehetséges kiállítás rendezője – jogosult a művek ingyenes nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR-tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a mozdonyavató rendezvényen, a résztvevőkről készült fotók cikkekben történő megjelentetésére.
 • A pályázat benyújtásával a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló, ingyenes felhasználási jogot biztosít a pályázó nevének feltüntetése mellett.
 • A pályázó a fent megnevezett többszörözésért, terjesztésért, megjelenésekért külön díjazásra nem tarthat igényt.
 • A pályázat kiírójának jogutódlással történő megszűnése esetén a felhasználási jog változatlan tartalommal átszáll a jogutódra.  
 • A pályázó szavatol azért, hogy az átadott rajzok felhasználása semmilyen akadályba nem ütközik, a rajzok jogtiszták, senki felhasználási és személyiségi jogát nem sértik. A pályázó a fentiekért teljes körű felelősséget vállal, és ennek keretében harmadik személy igénybejelentése, követelése esetén teljes mértékben mentesíti a pályázat kiíróját a felelősség (pl.: kártérítés fizetési kötelezettség, bírság) alól.
 • A pályázó által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.
 • A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy bármely feltöltött és a weboldalon megjelent rajzot, amely jogszabálysértő, vagy tartalma az adatkezelési szabályzatba ütközik, illetve azzal kapcsolatban egyéb probléma merül fel, az észlelést követően törölje a rendszerből.
 • A pályázattal összefüggő adatok kezelését és feldolgozását a MÁV Rail Tours Kft. (1142 Budapest, Tatai u. 93/A) végzi.
A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:
A pályázat benyújtásával a pályázó a jelen pályázati kiírásban foglalt feltételeket megértette és annak minden pontját elfogadja.
Hírek / Aktuális
Lemondott utazások
2022. augusztus 2. Kedd
Kedves Vendégeink!

Az elmúlt időszak mindannyiunk számára megterhelő volt. A koronavírus alapjaiban változtat-ta meg az életünket, egyik pillanatról a másikra kellett megszoknunk a korábbiaktól teljesen eltérő élethelyzeteket. Az egymást követő fertőzési hullámok megnehezítették és olykor ellehetetlenítették az utazásszervezést. Az idei szezonba ugyanakkor bizakodóan vágtunk bele, látva, hogy az egyre nagyobb számban védettséget szerzők miatt a vírus kevésbé terjed, az országok pedig egymás után lazítják a járványügyi szabályokat, újra lehetőséget adva a belföldi és nemzetközi utazások újraindítására.
Bővebben...
2022. június 24-én, pénteken Tatai utcai irodánk zárva tart.
2022. június 23. Csütörtök
Ezen a napon személyes jegyvásárlásra nincs lehetőség, de az online bankkártyás és előre utalásos jegyvásárlási lehetőségek továbbra is rendelkezésre állnak.

Megértésüket köszönjük! Bővebben...
Lezárult grafikai pályázatunk
2021. március 31. Szerda
2021. március 24-én lezárult a 175 éves a magyar vasút grafikai pályázatunk. Olyan pályaműveket vártunk, melyek a magyar vasút 175 éves történetéből, mindennapjaiból ragadnak ki egy vagy több jelenetet, részletet, témát, tetszés szerint.

A pályázatra 19 pályamű érkezett be, melyek közül Polonyi Viktor munkáját találta a zsűri a legjobbnak. Ezúton is gratulálunk neki!

A nyertes pályamű  felhasználásával  készített grafika a MÁV Rail Tours Kft. belföldi és nemzetközi élményvonataiban közlekedő Revvivo típusú bárkocsiját díszíti majd matrica formájában, így az alkotást Európa-szerte láthatják az utasok legalább egy éven keresztül.
A győztes továbbá másodmagával részt vehet a MÁV Rail Tours Kft. összes 2021-es egynapos MRT Expressz élményutazásán, Panorama MAX osztályon.

A kocsi ünnepélyes átadója és forgalomba állása nyár elején várható.
Bővebben...
Élmények és érdekességek

Semmering Expressz

Szeretném megköszönni azt az élményt melyet Február 12-én, az MRT Semmering Expressz nyújtott nekem és útitársamnak. A vonat személyzete segítőkész és figyelmes volt. A vonat teljes egészében a megtervezett időpontok szerint közlekedett, és említésre méltó az idegenvezető úr felkészültsége is. Fantasztikus ötlet volt, hogy a vonat több leszállási pontjáról sétákat szerveztek, így az utasok tényleg átadhadták  magukat az utazás élményének!
Erről a varázslatosan szép és kényelmes utazásról, készítettem egy rövidke videót is: https://youtu.be/c2D05t9wp5o
A bejegyzést írta: Kereszti Lél Bulcsú

Strandidő Expressz

Egynapos Balatoni csobbanás? Simán! 😎

Ráadásul elnöki körülmények között utaztunk a  Strandidő Expressz fedélzetén! 👌
Az extra hosszú panoráma ablakos, első osztályú, légkondicionált, és példásan tiszta kocsikban igazi élmény volt az utazás. A fotelek extra szélesek, mint a repülők első osztályán🤩.
A bár és étkezőkocsi modern és hangulatos, szuper méretű asztalokkal és díszlámpákkal!
A vonat saját konyháján készítették helyben a reggelinket és vacsoránkat. Az Aperol Spritz pedig szintén első osztályú volt! 😋
A vonatjegyünk tartalmazta a belépőt a Siófoki Aranypart Nagystrandra is! Az idő és a víz is kiváló volt és bőven volt időnk a strandon tölteni a napot, mielőtt a kora esti órákban visszaindultunk volna a vonattal. ☀️🏖️💦Szerintem mondanom sem kell, hogy autóval mennyivel fárasztóbb és stresszesebb lett volna az utazás.
MÁV Rail Tours  Köszönjük az élményt!  Biztosan igénybe vesszük még ezt a nagyszerű és teljesen korrekt áru szolgáltatást!
#mavrailtours #strandidoexpressz #balaton #nyár
A bejegyzést írta: Gergely Kirsch

Kulisszatitkok: Szeged Nagyállomás és a Rendezőpályaudvar

2021.06.19-én részt vettem a a Kulisszatitkok Szegedi Nagyállomás és Rendezőpályaudvar programon, Ezúton szeretném megköszönni Önöknek ez élményt. Nagyon jól meg volt szervezve, a kísérő felkészült volt.Remélem máskor is fognak ilyet tartani. Még egyszer köszönöm ezt az élményt.
A bejegyzést írta: Sziráki Gábor
175 ÉVES A MAGYAR VASÚT GRAFIKAI PÁLYÁZAT - mavrailtours.hu