RÓLUNK


A MÁV Zrt., amelynek alapvető tevékenysége a pályaüzemeltetés, küldetésének tekinti a történelmi értékek megőrzését és a kapcsolódó társadalmi szerepvállalást (pl. Vasúttörténeti park, MÁV Szimfonikusok) is. Ezzel a küldetéstudattal összhangban került 2020 februárjában megalapításra a MÁV Rail Tours Kft. 100%-os MÁV-csoport leányvállalatként (99 % MÁV Zrt., 1 % MÁV-START Zrt.).

Az új cég fő tevékenysége a vasúti személyszállítás, melynek keretében a klasszikus gőzfelhős nosztalgia utak mellett ún. élményvonatokat is közlekedtetni tervez elsősorban környező országok fővárosaiba. Ennek az elemeiben megújuló szolgáltatásnak (családbarát zóna, fedélzeti vendéglátás, szelektív hulladékgyűjtés, stb.) a biztosításához érkeztek az „új nosztalgia” kocsik (MRT Expressz). A járműveket eredetileg az 1950-es évek végén gyártottak, de 2000-ben egy átfogó felújításon estek át, így megfelelnek a jelen kor műszaki elvárásai mellett az utasok fokozódó kényelmi igényeinek is (légkondicionált utastér, zárt rendszerű WC, téli időszakban padlófűtés, stb.). Reményeink szerint még hosszú ideig szolgálják a szabadidejüket aktívan tölteni kívánó, városlátogatással is egybekötött pihenésre vágyó utasok kényelmét és kikapcsolódását.

A felsoroltakon túl különböző ömlesztett áru és vasútépítéshez használt anyagok szállításon túl vállaljuk speciális szerelvények és vasúti munkagépek továbbítását, valamint vasúti járművek karbantartását is, melyek fenntartása fő tevékenységeink kiegészítőjeként üzemel.RÓLUNK - mavrailtours.hu