2020. december 19.

Advent Bécsben az MRT Expresszel


MRT Expressz élményutazás a bécsi karácsonyi forgatagba.

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei, utcái karácsonyi vásárrá alakulnak, díszbe öltöznek. A világszerte ismert bécsi adventi vásár Európa egyik legszebb adventi forgataga.
Nem is beszélhetünk vásárról, sokkal inkább vásárokról, hiszen a császárvárosban több mint 15 különböző helyszín közül válogathatunk, ha a rengeteg díszes pavilon bármelyikében megkóstolnánk egy hagyományos  forró puncsot (a külön erre az alkalomra készített bögrét természetesen meg is vásárolhatjuk), vagy megkóstolnánk a finom karácsonyi édességeket. A pazar karácsonyi díszek, fényjátékok, a karácsonyi zene mind—mind a régi vásárok hangulatát idézik.
A leghíresebb vásár a bécsi városháza előtt, a Rathausplatzon található az óriási, feldíszített karácsonyfával. A Városháza ünnepi termeiben Advent első hetétől kezdve nemzetközi kórusok adnak koncerteket.
Sokan látogatják a Schönnbrunni kastély előtti forgatagot is, mielőtt megnéznék a kastélyt belülről vagy sétálnának egyet az ilyenkor is hangulatos parkban.

Az MRT Expressz hagyományosan a Westbanhof-ra érkezik, ahonnan könnyedén, akár sétálva is eljuthatnak a bécsi belvárosba vagy a Schönbrunni kastélyba. Azoknak, akik nem önállóan szeretnék felfedezni a karácsonyi izgalomban élő várost, fakultatív városnéző programjainkat ajánljuk.

Program

Indulást követően már menet közben megkezdődik a karácsonyra hangolódás. Utaskísérőink térképet osztanak és hasznos információkkal látják el vendégeinket, a vonat hangosbemondó rendszerén keresztül pedig az adventi vásárok történetét mutatjuk be. A vonat vendéglátó személyzete a vonat közlekedésének ideje alatt folyamatosan rendelkezésre áll akár csak ha egy kávét innának a bárkocsiban, vagy egy finom reggelit fogyasztanának el az étkezőkocsik egyikében.

Bécsbe érkezést követően a fakultatív programra be nem fizetett vendégeink számára szabad program áll rendelkezésre visszaindulásig. A fakultatív programok leírását külön fülön olvashatják.

Visszaúton egy szusszanást követően mindenkit szeretettel várunk a bárkocsiban, ahol élőzenés produkcióval készülünk, de természetesen az étkezőkocsik is nyitva állnak a vacsorázni kívánó vendégeink számára.

Az utazás szervezője a MÁV Nosztalgia Kft.


[fotók]
A kényelmes, négyszemélyes boxokkal felszerelt termes, légkondicionált Standard kocsik tökéletes választást jelentenek baráti társaságoknak,  nagyobb  csoportoknak.  A modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően rendkívül csendes futásúak a járművek, így minden adott, hogy a vendégek csupán hátra dőljenek és élvezzék az elsuhanó táj látványát. A zárt rendszerű mellékhelyiségnek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak.
A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
[fotók]
A Standard osztályú ülésekkel szerelt kocsik a Panorama osztályú kocsikéval megegyező méretű lábteret biztosítanak vendégeinknek. A modern, légrugós forgóvázakon futó, légkondicionált kocsikban minden négyszemélyes box saját asztallal rendelkezik a nagyobb kényelem érdekében.
A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink.
[fotók]
A modern, légrugós forgóvázaknak és a szigetelt ablakoknak köszönhetően a rendkívül csendes futású járművekben igazi élmény az utazás. A kocsik ablakának egy része dupla méretű panoráma ablak, mely az itt ülő utasok számára páratlan látványt biztosít. A zárt rendszerű mellékhelyiségek megfelelnek az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A kocsikban egyaránt találhatóak két- és négyszemélyes, teljes értékű asztallal rendelkező boxok, illetve egy- és kétszemélyes kisasztallal rendelkező félboxok.
A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az teljes értékű boxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást.
[fotók]
Szeretné élvezni a Panorama osztály kényelmét de étkezni inkább a célállomáson, esetleg az étkezőkocsiban szeretne? Akkor figyelmébe ajánljuk a korlátozott számban rendelkezésre álló Panorama Lite jegyeket.
A Panorama Lite jegyek magukban foglalják a félboxba szóló ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl
az ülőhelyen felszolgált, korlátlanul kérhető ásványvezet és forróitalt.
[fotók]
Az exkluzív, tíz férőhelyes kocsi kétszemélyes lakosztályaiban vendégeink az utazás ideje alatt teljes ellátásban részesülnek, így nincs más teendőjük, mint hátradőlni és élvezni a tovatűnő táj látványát. A Residence osztályon utazó vendégeinket indulás előtt egy pohár pezsgővel köszöntjük. Indulást követően a kocsi saját felszolgálója veszi fel a rendelést, aki egész úton vendégeink rendelkezésére áll.
Korlátlan ásványvíz üdítő- és forróital fogyasztás, egy üveg előre kiválasztott minőségi bor, frissen készült reggeli, előre választható, frissen készült vacsora a csak a
Residence osztályon utazóknak elérhető exkluzív menüből, valamint színvonalas magazinok várják vendégeinket.
Minden lakosztály saját toalettel felszerelt fürdőszobával, egyedi fűtéssel és az elektromos eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozóval rendelkezik. Egy kellemes felfrissülés érdekében a fürdőszobába tusfürdőt és törölközőt készítünk be.Étkezőkocsik [fotók]

A vonat elegáns, mégis meghitt atmoszférájú étkezőkocsijai az utazás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak a napszaknak megfelelő ételsorral. Csak foglaljon helyet, és adja át magát az étkezőkocsik egyedülálló hangulatának. A csábító és a régió ízeit megidéző ételeket minőségi alapanyagokból készíti el séfünk. A kínálatban vegetáriánus ételek is megtalálhatóak.

Bárkocsi [fotók]

Faborítású  falak,  minőségi  szövetek,  kényelmes  kanapék  kombinációja  teszi  a  bárkocsit  a  vonat  központi  találkozási  pontjává.  Az  exkluzív  bárkocsi  tökéletes  helyszínt  biztosít  új  barátok  megismerésére,  vagy  egy  finom vacsora előtti ital elfogyasztásához. Snackek és italok széles választéka, különböző koktélok, gyümölcslevek színesítik a bár kínálatát. A zongorista háttérben szóló kellemes játékával válik igazán felejthetetlenné a kikapcsolódás.A) Városnéző séta Bécs belvárosában: Hamarosan Ft/fő
(minimum 20 fő, időtartam: kb. 2 óra)


Ismerje meg Bécs legszebb látnivalóit! A kényelmes séta ideje alatt audio-guide fejhallgatók biztosítják, hogy senki ne maradjon le semmilyen érdekességről, történetről.
A séta útvonala: West Bahnhof, Maria Hilfer Straße, Maria Therésia emlékmű, Szépművészeti-, és Természettudományi Múzeumok, Hofburg - Hősök tere, Kincstár, Ágoston rendiek temploma, Nemzeti könyvtár, Istállóvár, Albertina, Állami Operaház, Ferencesek tere, Mozart Figaró ház, Szent István dóm (belépők nélkül).
A program végeztével a vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.

B) Városnézés Nosztalgia villamossal, idegenvezetővel: Hamarosan Ft/fő
(minimum létszám:20 fő, időtartam: kb. 45 perc)


Fedezze fel az adventi Bécs híres épületeit és történeteit nosztalgia villamossal utazva. Az utazás során idegenvezetőnk mutatja be hangosbemondás segítségével a villamos által érintett látnivalókat.
A program Bécsbe érkezésünket követően, a pályaudvar elől indul. A Westbahnhof-tól a Kaiserstrassén indulva elhaladunk a nagymúltú Theater an der Josefstadt (Józsefvárosi Színház) valamint a patinás Hummel kávéház mellett, majd a Parlamenthez érve a Ringstrassé-ra (Körút) kanyarodunk. A következő szakaszon egymást érik a látnivalók: A Volksgarten-t (Népkert) Theseus-szentélyével a Hofburg (császári palota), valamint a vele szemben lévő Természettudományi és Szépművészeti Múzeumok követik. Utóbbiak között az idén 300 éve született Mária Terézia szobra látható. A Burggarten (Palotakert) után többek között következnek a Friedrich Schiller emlékmű, az Operaház, majd Schwarzenberg herceg tábornagy lovasszobra. A Stadtpark (Városliget) mellett elhaladva jobb kéz felől a Kursalon-ra és Johann Strauß aranyozott szobrára, bal kéz felől pedig a Coburg palotára vethetünk egy-egy pillantást, majd a MAK-ra (Iparművészeti Múzeum) és a Postatakarékpénztár híres szecessziós épületére tekinthetünk. A valahai Hadügyminisztérium előtt Radetzky marsall lovasszobra magasodik. Az Urániánál a Ferenc József rakpartra fordulunk és a Donaukanal mentén folytatjuk utunkat. Jobbra a modern építészet példái, míg balra Bécs legöregebb temploma, a St. Ruprecht templom láthatók. Ezután a Ringstrasse legelső és egyetlen toronyháza, a Ringturm mellett visszakanyarodunk a díszes Körútra és elhaladunk a Rossauer Kaserne (Rossau-i laktanya), a Börse (valahai Tőzsdeház), a Votivkirche (Fogadalmi templom), a Bécsi Egyetem öreg épülete és a Mölkerbastei (a régi városfal megmaradt része) mellett, mielőtt végül megérkezünk a Burgtheater-hez (Várszínház) és a vele szemben fekvő Rathaus-hoz (Városháza). Ezzel el is értük 45 perces, szebbnél szebb benyomásokkal teli utunk célját, a híres Wiener Christkindlmarkt-ot (Adventi Vásár).
A program a Városháza előtt, a karácsonyi vásárnál ér véget. A
vonat visszaindulásáig szabadidő áll rendelkezésre. A vonathoz mindenkinek egyedül kell visszajutnia.
  >> JEGYVÁSÁRLÁS

 • Felnőtt: 12.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 9.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A Standard osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosítást valamint az üdvözlő- és búcsúajándékot.
 • Felnőtt: 18.990 Ft/fő
 • Gyermek (4-14 éves korig): 15.990 Ft/fő
 • Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): díjmentes
 • A Comfort osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl 5 zsetont, melyet a kocsikban található üdítő- és snack automatákban használhatnak fel vendégeink. Az automaták kínálatát a Kocsiosztályok fül alatt találják.

 • 1 vagy 2 személyes félboxban: 23.990 Ft/fő
 • A Panorama Lite jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált korlátlanul kérhető ásványvezet és forróitalt.
 • 2 vagy 4 személyes asztalnál: 26.990 Ft/fő
 • 4 személyes asztal legalább 3 személy együtt utazása esetén foglalható!
 • A Panorama osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az ülőhelybiztosításon valamint az üdvözlő- és búcsúajándékon túl az ülőhelyen felszolgált reggelit és vacsorát továbbá a korlátlan ásványvíz és forróital fogyasztást. A reggelit az utazás során, míg a vacsorát jegyvásárláskor választhatják ki vendégeink. A válaszható menüsorok listáját a Kocsiosztályok fül alatt találják.
 • 2 személyes lakosztályban: 49.990 Ft/fő
 • A Residence osztályra érvényes jegyek magukban foglalják az utazást privát lakosztályban, az üdvözlőitalt, a választott exkluzív menüt és borokat, a fülkében korlátlanul fogyasztható ásványvizet, forró italokat, szénszavas üdítőket valamint gyümölcsleveket.
 • Alkoholos italok, snackek és az árban foglaltakon felüli étkezések térítés ellenében a helyszínen, a felszolgálótól rendelhetők.
Menetrend (tervezet)

Budapest - Bécs
Bécs - Budapest
Advent Bécsben az MRT Expresszel - mavrailtours.hu